keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Voimakirjallisuutta syysiltoihin

Kun puhun voimakirjallisuudesta, niin en tarkoita tervsyintoilua vaan niitä kirjoja, joita lukemalla saan voimaa arkeeni. Kirjat, joiden sivuille unohdut ja mieli lentää kirjojen tarinoissa. Rentouttavaa.
Hetkellinen zen-tila.


Minulla on monia voimakirjoja ja joitakin lohtukirjojakin, joista kumpuaa muistoja. Niitä synkkiähetkiä, jolloin tarpeeksi lohtua ja voimaa. Sekö pari palaa suklaata. Kirjoja, jotka ovat voimapommeja. Joistakin kirjoista huokuu turvallisuuden ja hilpeyden tunnetta. Toiset eivät puhettele laisinkaan.
Olen pitänyt elkein aina lukemisesta. Vaikka lukemaan oppimiseni ei ollut helpoimmasta päästä.
Äitini luki minulle lapsena paljon kirjoja ja vierailimme usein kirjastossa. Jotkut aisat vaan kantavat varhaisesta lapsuudesta aina aikuisuuteen saakka. 

Voima- ja lohtukirjojani:

Tove Janssonin Muumikirjojen filosofia on anarkistinen ja myös niin lempeä. Muumeilta olen oppinut paljon elämän asenteesta. Myös Kirjeitä Tove Janssonilta-kirja on mukavaa luettavaa. 

Astrid Lindgrenin kirjat ovat todella voimauttavia, kuten Peppi Pitkätossu ja Vaahteramäen Eemeli. Asun Käpylässä, keskellä ihanaa Astrid Lindgrenin satumaista ympäristöä. Vanhoja puutaloja keskellä vehreyttä. Talot, joiden kauniilta pihoilta huokuvat tarinat. Olisihan se välillä hyvä olla maailman vahvin tyttö. Peloton ja täynnä voimaa ja omistaa se oma apina ;)

Edith Södergranin kirjoittamat kirjeet on koottu kirjaksi ja se on välillä traagista luettavaa. Nuori ja lahjakas kirjailija, joka joutui luopumaan elämästään liian aikaisin. Jos pidän melankoliasta niin pidän myös hömppäkirjallisuudesta, kuten Sophie Kinsellan kirjoista. Tänä syksynä häneltä ilmestyi uusi kirja Himoshoppaaja-sarjaan.

Myös elämäkerralliset kirjat Pohjois-Koreasta, maailman ja Suomen henkilöistä kuten Crister Lybäckin huikea elämäntarina, joka on koottu Veitsen terällä-kirjan kansien väliin. Kuinka ihmiselämä voikaan olla moninainen, tahdonvoimaa ja elämänoppeja. Oscar-kissan tarina hoitokodissa olevana saattohoitajana ja paljon muita kirjoja, jotka saavat mietteliääksi.

Nalle Puhin ja muiden sankareiden positiivisen elämänfilosofian kirjat ovat todella mukaansa tempaavia. Maailma on pullollaan ihania kirjoja ja hyviä kirjailijoita. Tarinoiden maailma on valloittava. Sieltä voi ammentaa elämäänsä voimaa, inspiraatiota ja lohtua. Josko minulla olisi joskus ihan ihka oma lukuhuone ja se Boknäsin kirjahylly. Mutta mukavaa on se, että kirjojan voivat ostaa nekin joilla ei ole vielä kirjastohuonettaan :D

Kirjat kuuluvat ehdotomasti pimeneviin syksyihin ja on mitä parhainta vapaa-ajan vietettä.SHARE:

1 kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig