keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Toiveikaskirje ankeuttajille ja kiittämättömille - kiitollinen kiitos sydämellisille ♡

Uskon vahvasti hyvään ja siihen, että kun teen hyviä asioita ja toivon ihmisille hyviä asioita, niin hyvä lisääntyy. Aina ei kumminkaan jaksa olla yltiöpositiivinen, eihän meistä kukaan ole yli-ihminen, mutta omaan asenteeseensa voi vaikuttaa.
Minulla on aina olemassa suunnitelma b, suunnitelma a:n lisäksi. Mieluummin etsin ratkaisuja kuin syyllisiä ja syyllistän ihmisiä. En tykkää kerjätä sääliä ja voivotella asioitani, koetan ratkoa ne.  En ratsasta ajoittaisella ahdingollani ja pahallaolollani. Vaikka välillä tuntuu, etten jaksa enää päivääkään, niin lopulta jostain saan sitten voimaa alkaa järjestää asioita ja parantaa omaa oloani sekä ottaa vastuuta hyvinvoinnistani. En yleensä provosoidu ihmisten käytöksestä enkä lietso pahaa ympärilläni. Mutta toden totta elämässä on välillätilanteita, ettei vain jaksa suodattaa kaikkea paskaa ja vain hymyillä. Kaikki tunteet kuuluvat arkeen. Kaikkia tunteita ei tarvitse tuoda esiin ainakaan suuresti, vaikka niitä kokeekin. Ajatuksemme ohjaavat meitä tekoihin ja ajatusrakennelmia muuttamalla voimme ohjata käytöstämme. Elämässä tapahtuu kaikkea niin hyvää kuin huonoakin, se on selvää, mutta tarvitseeko omaa oloaan heikentää sillä, että kiinnittää huomionsa enemmän huonoon kuin hyvään.    


Positiivinen elämänasenne ja luottamus sekä se, että tekee asioita sydämellään, ne auttavat vaikeiden asioiden yli. Ja se mikä on tärkeää, että on rehellinen itselleen ja muille. Valheilla on lyhyet jäljet.  Valheen verkossa voi sotkeentua todella pahoin, lopulta häpeällistä.  Luottamuksen voi menettää vain kerran ja sen takaisin saaminen on joskus mahdotonta.


On ihmisiä, jotka elävät valheessa, voivat huonosti, ottavat kaiken itseensä ja ovat todella epävarmoja, että tarvitsevat aina jonkun roskaämpärikseen, jota syyttää. On aivan turha kiukutella muille jostain asiasta, jonka eteen vain ei ole itse jaksanut nähdä vaivaa tai on itse sotkenut asiansa. On myös turhaakin turhempaa kiukutella itselleen. Kiukuttelun sijaan kannattaa tehdä päätöksiä ja miettiä uusia tapoja toimia. Ainoa hetki, jolloin voimme tehdä muutoksia ja ratkaisuja, on tämä hetki.  Lähetän hyvinvointia lisääviä ajatuksia ja ymmärryksen lisääntymistä epäuskoisille/luotettaville ja toisia satuttaville ihmisille. Vaikka elämään kuuluu tunteidenkirjo, niin en silti tahdo lisätä negatiivisuutta maailmassa. Tiedän polun ystävällisyyteen ja tasapainoiseen hyvinvointiin.
Tilanne kerrallaan ja kohta tulee taas uusi seikkailu.
Aina on mahdollisuus valita positiivinen tai negatiivinen asenne, ystävällisyys tai epäkunnioittava-asenne, kiitollisuus tai kiittämättömyys. 
Mitä kylvät, sitä niität!


Kokeile viikon tai kahden ajan ajatella joka päivä positiivisia asioita, myös vaikeina hetkinä. Huomaat kuinka olo helpottaa, pikkuhiljaa. Negatiivisuus syö valtavasti ihmistä sisältäpäin, sitä katkeroituu ja joutuu ikiroudan valtaan. Lopulta negatiivisuus huokuu uloskinpäin kaikkeen tekemiseen, ajatuksiin ja sanoihin. Ota käyttöösi mieluummin voimaa antava positiivinen energia, vaikkei joka hetki niin ainakin joka päivä pienen pieninä hetkenä.
Voimaudut, huomaat hyvän kierron ja näet maailman eri tavalla kuin ennen. 
Mutta jos huomaat, ettei tämä toimi niin aina voi palata vanhaan negistelykaavaan.
Kannattaa kokeilla!
Eeva Kilpeä lainatakseni: 
Elämä on arvaamatonta. Koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig