perjantai 3. marraskuuta 2017

Yhteistyö: Tallink Silja Oy - Silja Serenade & risteilyvinkit

Postaus on kaupallinen yhteistyö Tallink Silja Oy:n kanssa.

Tallink Silja Oy on osa Tallink-konsernia, joka on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja-ja rahtiliikennevarustamoista. Yhtiön laivat liikennöivät Suomesta Tallink-brändin alla Helsingistä Tallinnaan. Silja Line-brändin alla Helsingistä ja Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan. Helsingin ja Tukholman välillä liikennöivät laivat ovat Silja Serenade ja Silja Symphony. Valittavana on niin reittimatkoja kuin risteilyjä, jolloin ollaan kaksi yötä laivalla ja päivä Tukholmassa. Tukholmassa on käytössä vuonna 2016 avattu uusi terminaali. 


 Suomi juhlii tänä vuonna 100-vuotista itsenäisyyttään. Silja Line on yksi Suomi 100 -juhlavuosihankkeen yhteistyökumppaneista. Silja Line lahjoittaa vähävaraisten perheiden tukemiseen Hope ry:n kautta huomattavan summan rahaa. Vuosi 2017 on juhlavuosi myös Silja Linelle, koska he juhlistavat 60-vuotiasta taivalta Itämerellä.
Voit myös tehdä Silja Linen laivoilla ostoksia ja ostaa muun muassa kotimaisten yritysten tekemiä Suomi 100-tuotteita. Tallinkin ja Silja Linen Suomesta lähtevillä risteilylaivoilla on myönnetty ensimmäisenä laivayhtiönä maailmassa MSC-sertifikaatti. Buffetruokailu on suunniteltu Club One-kanta-asiakkaiden toiveiden pohjalta. Sain kunnian olla yksi  muutamasta somevaikuttajasta, joka valittiin Tukholman risteilylle katsomaan risteilyä ja Tukholmaa uusin silmin. Meidän somevaikuttajien vinkit ja ideat toimivat tietopankkina risteilyjä rakastaville suomalaisille. Aina on olemassa uusia tapoja risteillä. Matkustin Silja Serenadella päivä Tukholmassa-risteilylle Helsingistä DeLuxe-luokassaSilja Serenade on mielestäni yksi Itämeren upeimmista ja monipuolisimmista laivoista. Hyttinä meillä oli DeLuxe-hytti, josta oli upeat näkymät merelle.  Hytti sijaitsi kannella 11 laivan keskiosassa aivan hissiaulan vieressä, joka oli sijaintina loistava. Hytti oli saanut uudistuksessa uuden, raikkaan ilmeen ja se oli kaikinpuolin mukava. Hytti on minulle laivamatkaillessa tärkeässä roolissa, koska tasokashytti on kuin viettäisi hotellilomaa ja tällöin matkasta saa enemmän irti. Hytin pöydältä löytyi kiva yllätyskassi, jossa oli upeita Suomi 100-tuotteita.
Ja minijääkaapista löytyi vielä juomia, joten risteily aloitettiin pikarillisella kuohuvaa.Suunnistin ensimmäisenä laivan Tax Free Superstoreen ostoksille, jossa oli todella mukava ja ammattitaitoinen asiakaspalvelija kosmetiikkaosastolla. Löysin kaiken mitä tarvitsin ja vielä hieman enemmän. Yksi ehdoton ylläriostokseni, siis aivan yllätyslöytö oli kosmetiikkajoulukalenteri, jonka sisältö tulee todella tarpeeseen. Pientä hemmottelua kaamoksen jokaiseen päivään. Sain Club One-asiakkaana osotksistani pisteitä ja pääsin seuraavalle korttitasolle. Kanta-asiakkaana pääsee risteilemään edullisemmin ja hyötymään muistakin eduista. Kanta-asiakkaaksi liittyminen on ilmaista.Silja Serenadella nautiskelimme italialaisen Tavolata-ravintolan antimista. Tilasimme taskurapupastaa, bruschettoja sekä kanirisottoa. Ruuat olivat todella herkulliset ja ravintolan atmosfääri tasokkaan rauhallinen. 
Toisena iltana suuntasimme laivan Buffetiin, jossa olisi ollut tarjolla niin paljon erilaisia herkkuja, etten jaksanut syödä kaikkea. Mutta tarjontaa oli kaikille ja ruoka-aineallergiat olivat huomioitu hyvin. Buffet-ruokailuun kuuluivat myös hanaviinit-, oluet-, ja virkokkeet. Jälkiruuaksi nautin jälkiruokapöydän antimia juustokakuista aina pehmikseen.
Nautimme kahtena aamuna ravintola Tavolatassa erikoisaamiaisen, jossa oli tarjolla kaikenlaisia herkkuja ja alkumaljana toimi tuoremehun ja skumpan raikas yhdistelmä. Vaikken ole aamupalaihmisiä, niin tämä Silja Serenaden aamupalapöytä sai minut nauttimaan ruuista niin hyvin, ettei Tukholmassa tarvinnut etsiä ruokapaikkaa. Silja Serenadella on useita erilaisia ravintoloita, jokaisen makunystyröille sulostuttamaan.
Illalla nautimme monipuolisista esityksistä promenaden käytävällä, karaokessa ja Atlantis Nightclubissa.Omat vinkkini Tukholmaan ja laivalle ovat:

1. Tukholman saaristo 
Silja Linen laivat lipuvat ohitse upean Tukholman saariston. Saaristoa voit ihailla Sun Flower Oasis-kylpylästä, laivan kannelta tai hytistä käsin. Runsaan kahden tunnin kuluttua Tukholmasta lähdöstä, voi nähdä merimetsojen pesintäsaaret.  Saaristossa on aamuisin oma kaunis tunnelmansa ja iltaisin laivan lipuessa ohi, kymmenet valot saariston taloista saavat miettimään, kuinka idyllistä elämää saaristolaiset viettävätkään. Ehdottomasti yksi ihanista kohteista risteilyllä on seurata upeita vaihtuvia maisemia. Meri ei koskaan nuku, se muuntuu ja muuttaa maisemaa.

2. Södermalm
Södermalm on vanhan kaupungin lähellä ja sinne pääsee nopeiten Silja Linen terminaalista, kun kävelee noin kilometrin päähän Gärdetin tunnelbana-asemalle. Tunnelbanan lippuja voit ostaa laivalta tai asemalta ja päivälippu maksaa 12,50 euroa. Gärdetistä pääset suoraan Södermalmille, jossa on huomattavasti edullisempaa kuin Vanhassakaupungissa tai keskustassa. 

Södermalmilta löytyy kivoja ruokapaikkoja, pubeja, vaate- ja ruokakauppoja.
Södermalmin rakennuskulttuuri on kaunista ja sieltä löytyy kaikille kaikkea. Södermalm on sekoitus Helsingin Kalliota ja Punavuorta, joista molemmista on poimittu ne parhaimmat palat yhteen kaupunginosaan. Södermalm on entinen työläiskaupunginosa ja se on parin vuosikymmenen aikana muuttunut boheemiksi ja rennoksi kaupunginosaksi, josta löytyy paljon mielenkiintoisia ja hurmaavia putiikkeja, ravintoloita ja kahviloita.
Suosittelen Tunnelbanan läheisyydessä olevaa  Götgatan 14 sijaitsevaa Fåtöljen-kahvilaa. Sieltä saa niin makeaa kuin suolaistakin syötävää hyvään hintaan.


3. Gamla Stan eli Vanhakaupunki
Vanhakaupunki tuo legendaarinen turistikohde. Tällä kertaa suunnistin Saksalaiseen kirkkoon eli Pyhän Gertrudin kirkkoon ihailemaan sen upeaa rakennustaidetta. Kirkon sisätilat ovat hyvin koristeelliset. Kirkko on Tukholman upeimpia kirkkoja, niin sisältä kuin ulkoakin päin. Kirkkoon on pantu valtavat omaisuudet sitä rakennettaessa ja koristeltaessa. Sisustustyyli on renessassin aikaista.
 Kirkon torni yltää 96-metrisenä korkeammalle kuin mikään muu Tukholman vanhankaupungin torneista. Kirkolta suunnistin Vanhankaupungin kapeille kujille kahvilaan seuraamaan ihmisvilinää ja tunnelmaa. Kahvilasta suunnistin Kuninkaanlinnan pihalle. Olen käynyt kerran kuninkaanlinnassa ja se on todellakin käymisen arvoinen kohde.


4. Globen
Globenille pääsee helpoiten tunnelbanalla Gärdetistä, yhdellä junan vaihdolla Hagsätrassa.
Globenillahan Suomi voitti vuonna 1995 jääkiekon maailmanmestaruuden ja siellä on myös 
  Globenin SkyView lasinen näköalahissi. Se lienee ainoa lajissaan maailmassa. Globenin huipulle noustaan kahdessa pyöreässä hissikorissa. Kumpaakin hissigondoliin mahtuu kerrallaan 16 henkilöä. Hissi nousee 130 metrin korkeuteen Globen-rakennuksen ulkopuolella, korkeammalle kuin Tukholman katot.  Sieltä on hyvällä säällä upeat näkymät. Vieressä ovat Ericsson Globe Arena ja Tele 2-areena.

Hissin vauhti on verkkaista. Kierros ylös katolle ja takaisin alas kestää 20 minuuttia. Matkalla ehtii nauttia Tukholman maisemista ja napsia valokuvia. Aikuisten lippu Globen SkyView-kierrokselle maksaa 150 SEK ja eläkeläisiltä ja lapsilta 100 SEK. Alle 4-vuotiaat pääsevät maksutta. Se on avoinna arkisin klo 9.30-18 ja viikonloppuisin klo 9.30-16. Kesäkaudella hissin kulku- ja aukioloaikoja ilmeisesti pidennetään. 5. Laivan kylpyläosasto

Silja Serenadella on valoisa ja viihtyisä Sunflower Oasis -kylpyläosasto, jossa on kolme suurta poreallasta. Serenadella saunaosasto on viihtyisä ja valoisa ja itse ainakin tykkäsin siitä erittäin paljon. Saunasta on myös hienot näkymät merelle ja sieltä on mukava katsoa saaristoa.Ja tässä Silja Linen vinkit Tukholmaan matkaaville.
Jollei halua käyttää Tunnelbaanaa, niin voi hypätä Tallink Siljan-bussiin Värtanin sataman edestä joko Djurgårdenille tai Cityterminaaliin. Bussi- ja tunnelbanalippuja voit ostaa laivalta.Minulla olisi antaa myös liuta muitakin vinkkejä Tukholmaan matkaaville. Olen käynyt kaupungissa useita kertoja. Ja suurena Abba-faninan olen käynyt jo kaksi kertaa myös Abba-museossa ja Vasa-laivamuseossa. Ja jos haluat herkutella, niin kannattaa suunnata keskustaan Ladureen macarons-keksiputiikkiin. Tukholma on niin upea kaupunki vesistön äärellä ja sieltä löytää aina jotain uutta nähtävää ja koettavaa. Aivan muutamassakin tunnissa kerkiää nähdä paljon Tukholmaa, jos vain suunnittelee ajankäyttönsä ennalta. Innostuinkin niin paljon laivaristeilyllä Tukholmasta, että minun tekisi mieli lähteä joululomalla pariksi päiväksi Tukholmaan, nauttimaan sen tunnelmasta ja nähtävyyksistä oikein ajan kanssa. Toisena haaveena on, että lähden joku kerta Ahvenanmaalle nauttimaan saaristolaiselämästä ja nautin merellisistä herkuista.Suurkiitos Tallink Silja Oy:lle ja M/S Silja Serenaden miehistölle sekä kaikille, jotka tekivät tästä risteilystä yhden parhaimmista!


Oman matkasi pääset varaamaan täältä.
Olisiko kenties laivajoulu houkutteleva tai rentouttava viikonloppu sekoituksella kaupunkilomaa ja merielämää?


Sekoitus Södermalmia ja vanhaakaupunkiaGloben

Vanhakaupunki
Tilasin kupillisen kaakaota, sain kulhollisen.


SödermalmVia Minnetin Suomi 100-korvakorut.


Erikoisaaminen. Tarjottavat olivat laitettu esille niin kauniisti, että teki mieli maistaa kaikkea ihan vähäsen. Laivan kylpyläosasto ja yleisilmettä


Saaristo


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig