lauantai 17. helmikuuta 2018

Terveiset lomalta: Amsterdam - Curacao

Hiphei*

Terveiset Amsterdamin lentokenttä loungesta. 
Olen matkalla pienellä porukalla Curacaolle, Karibian pienelle saarelle, jonka omistaa Hollanti. Olen valtavan kova ikävöimään, joten ero rakkaista on kova juttu. Mutta eihän tämä loma kestä loputtomiin, joten koetan nauttia nähtävyyksistä, kulttuurista, hyvästä ruuasta, auringosta ja sukeltelusta. 

Curacao on Alankomaiden kuningaskuntaan kuuluva itsehallinnollinen alue Karibianmerellä. Vuoteen 2010 saakka saari kuului Alankomaiden Antilleihin, jonka jälkeen siitä tuli virallisesti oma maansa. Muuttuneesta nimityksestä huolimatta termiä Alankomaiden Antillit kuulee kuitenkin käytettävän edelleen.
Venezuelan yläpuolella sijaitseva Curacao on Alankomaiden Karibiansaarista suurin. Curacaolla asuu noin 150 000 ihmistä, joista suuri osaa saaren pääkaupungissa Willemstadissa. Curacao kuuluu myös ABC-saariin, jota käytetään yhteisnimityksenä Aruballe, Bonairelle ja Curacaolle.
Espanjalaisten tutkimusmatkailijoiden vuonna 1499 löytämällä Curacaolla on kaikki rantaparatiisin ainekset vielä tänäkin päivänä: saarella on upeita rantoja, hyvää ruokaa ja paljon vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.
Curacaon elämäniloinen tunnelma juontaa juurensa saaren rikkaaseen historiaan: Curacao tuntuu valinneen parhaat palat niin afrikkalaisesta, eurooppalaisesta kuin länsi-intialaisesta elämänmenosta.

Seikkailuani Curacaolla voit seurata Instagramissa: satumkirjavainen

Hypää mukaan lomaelämään ripauksella seikkailumieltä!
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig