perjantai 16. helmikuuta 2018

Vinkki: BeAlive Health Club - Akupunktio & kokonaisvaltainen hyvinvointi

Olin kesiviikkona treeneissä BeAlive Health Clubilla, joista puuttunut taaskaan menoa eikä hikeä. Olen täysin koukuttunut Body Strenght, Power ja Heat-pienryhmätunteihin. Niihin mahtuu maksimissaan neljä henkilöä ja joskus sattuu niin hyvin kun tunnilla ei ole muita, silloin saa personal trainer tunnin. Näillä pienryhmätunneilla saan itsestäni irti enemmän kuin itsekseni treenatessani. Hyvinvointikeitaan loungetilassa vietettiin myös Ystävänpäivää ja tarjolla oli mitä herkullisempia tarjottavia shampanjasta vaahtokarkkeihin sekä rentouttavia pikahierontoja.


Olen kärsinyt viime aikoina kovasta stressistä ja unettomuudesta. Sain mahdollisuuden kokeilla akupunktiota, jonka pitäisi auttaa esimerkiksi stressiin ja unettomuuteen. 
Hoitohuoneessa päähäni takaraivolle, niskaan ja hartioihin laitettiin akupunktioneulat. Neulojen laitto ei sattunut itikanpistoja enempää. Makasin neulojen kanssa hoitopöydällä rentoutuen 20 minuuttia. Illalla huomasin, että olo oli raukea ja uni hiipi yllättäen ja nukuin yön todella hyvin. Joillekin jo ensimmäisestä hoitokerrasta on hyötyä, kuten minulle. Yleensä hoitokertoja on kolme, jolloin tulokset saadaa maksimoitua ja teho on tällöin parhain. Aion palata neulatyynyksi hiihtoloman jälkeen. Aion pitää kehostani ja mielestäni entistäkin parempaa huolta. Ennaltaehkäisevä kehonhuolto on tärkeää, jolloin vammoja ja kiputiloja syntyy paljon vähemmän. Ja onhan itseensä panostaminen kaikkein parhain sijoitus!Mitä akupunktio on?

Akupunktio on kiinalaiseen lääketieteeseen perustuva hoitomuoto, jota käytetään yhä enenevissä määrin kivun hoitoon – ja hyvästä syystä. Se on sekä tehokasta että turvallista, ja toisin kuin lähes kaikella lääkehoidolla, akupunktiolla ei ole merkittäviä sivuvaikutuksia. Sen teho perustuu hermoston ja kehomme oman kivunlievitysjärjestelmän aktivointiin. Siinä missä akuutilla kivulla on selkeä suojaava rooli, kroonisesta kivusta ei vaikuttaisi olevan hyötyä. Se ei suojaa kudosvaurioilta tai nopeuta paranemista. Pikemminkin krooniseen kipuun liittyy mekanismeja jotka ruokkivat itse itseään vakeuttaen kivusta palautumista. On siis tärkeää valita akupunktiohoitaja, jolla on tarpeeksi pitkä koulutus ja aiempaa kokemusta kivunhoidosta, sillä hoitajan osaamistaso vaikuttaa paljon hoidon lopputulokseen. Akupunktiolla voidaan hoitaa suurinta osaa kiputiloista. Näihin sisältyy mm.

  • Lihas- ja jänneperäiset kivut (selkäkipu, niska-hartiakipu, polvikipu, tenniskyynärpää jne)
  • Päänsäryt (migreeni, jännityspäänsärky)
  • Kuukautiskivut
  • Fibromyalgia
  • Nivel- ja reumakivut
  • Neuropaattiset kivut (kolmihermosärky, iskias, rannekanavaoireyhtymä, diabeettinen neuropatia, ms-taudin neuropatinen kipu)
Akupunktio ei välttämättä tepsi neuropaattisiin kipuihin, joiden aiheuttaja on kasvain tai muu rakenteellinen ongelma. Nämä kivut vaativat usein leikkaushoitoa.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig