perjantai 14. marraskuuta 2014

Kaikkea hyvää!


Kisutkin saivat viikolla jokavuotuiset rokotukset kissaflunssaa ja muita pöpöjä vastaan. Lääkäriin jonottaminen on aina yhtä jännää. Pää piiloon, kuten puputkin tekevät, niin paha maailma on loitolla 

Seuraava teksti on lainattu Lemmikkimestasta.

"Kissaflunssa on erittäin yleinen tauti kissoilla, mutta onneksi rokotesuoja on melko hyvä. Kissaflunssarokotteet antavat yleensä suojan herpestä ja calici-viruksia vastaan, jotka ovat kaksi yleisintä virustyyyppiä. Aikuiselle kissalle kissaflunssa ei yleensä ole kohtalokas, mutta alle 4-kuisille pennuille, vanhoille kissoille tai kissalle jonka vastustuskyky on huono, voi sairastuminen olla kohtalokasta.
Pentu rokotetaan kissaflunssaa vastaan ensimmäisen kerran noin 9 viikon ikäisenä ja toisen kerran 3-4 viikon kuluttua tästä. Rokottaminen ei estä infektiota eikä välttämättä suojaa kaikilta oireilta. Emon rokottaminen tiineyden aikana vähentää joidenkin tutkimusten mukaan nuorten pentujen hengitystieinfektioita.Vahvemmat ja vanhemmat kissat, joita ei ole rokotettuja, sairastuu vakavasti, mutta harvoin hengenvaarallisesti.

Kissaflunssa on yhteisnimi viruksista ja bakteereistä jotka kaikki aiheuttavat samantyyppisiä oireita. Kissaflunssa voi olla herpes- tai kaliviruksen aiheuttama. Herpesflunssa on yleisin. Aiheuttaja voi olla myös Chlamydia psittaci-bakteeri. Kissaflunssa on hyvin tarttuva ja varsinkin herpes voi puhjeta stressistä uudelleen. Muut eläimet eikä ihmiset sairastu kissainfluenssa viruksesta. Myös kissan flunssa, aivan kuten ihmisenkin, leviää pisaratartuntana. Kissaflunssa voi tarttua myös suun tai sierainten kautta tai jopa emättimen kautta parittelussa. Kissaflunssa saattaa tarttua myös ruoka-astioista."


Annan tänäkin vuonna joululahjaksi eettisiä lahjoja, joista parhaimmat löytyvät Kodittomien koirien ystävät ry:n sivulta. 
Kannattaa käydä kurkkaamassa ja klikkaamassa ostoskoriin muutama hyvää tekevä lahja, joka ei jää roikkumaan hyllyille ja unohdu kaapin perukoille. Lahjojen hinnat lähtevät 10eurosta ja lahjan saaja saa kortin, jossa kerrotaan tarkemmin mihin tarkoitukseen lahjarahat on käytetty.

Valittavanasi on muun muassa seuraavanlaiset eettiset lahjat: ruokaa koiralle kuukaudeksi, kissan täysihoito kuukaudeksi, laiminlyödyn hevosen akuuttiapu, eläinten sterilointi, uusi koirankoppi, eläintenhoitajan palkka kuukaudeksi ja paljon muuta.

Jos innostuit, niin tilausohjeet löytyvät tämän sivun alapalkista.
Viettäkää leppoisa viikonloppu ja pitäkää karkakamuistanne hyvää huolta!SHARE:

2 kommenttia

  1. Kisut ovat maailman parhaita kavereita. Otimme löytöeläintalosta ensin 2 kisua joille ehdittiin antaa rokotuksen ensimmäinen vaihe. Ja sitten kolmannen kisun, joka kuoli kissaflunssaan ja sairastutti pahasti 2 ensimmäistä. Kesti 4- viikkoa toipua ja kuumekin oli kova. Rokotukset elintärkeitä. -<3

    VastaaPoista
  2. Voi, varmaan jännittä lääkärikäynti :) Muistan lapsuuskotini koiran aina saaneen hepulin, kun se vietiin eläinlääkäriin. Pistoksia ja "muuta mukavaa", eihän siitä hyvä mieli jäänyt. Mutta pakkohan se oli hoitaa :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig