torstai 25. joulukuuta 2014

Jouluaaton tunnelmia 2014
Vietin vuonna 1979 ensimmäistä jouluani. Tänä(kään) vuonna en saanut pulkkaa joululahjaksi :D

Kyllä Mielensäpahoittaja sen tietää: turha ressata - täydellinen joulu on mahdoton tavoite.


Jossain sataa valkeaa lunta

Jossain, ja on kaikki kuin unta

Jossain koko aurinkokunta

Uuden toivon saa.


-Gösta Sundqvist -

Meillä aloitettiin jouluaatto käymällä kuntosalilla, viimeiset ruuat kaupasta ja piipahdimme haudoilla. Keittelin riisipuuroa ja nautimme reilun parin tunnin unet. Unien jälkeen katselimme elokuvaa, availimme lahjapaketteja ja herkuttelimme myöhään iltayöllä jouluruuasta. Ihana levollisuus, on aikaa olla rauhassa, käpertyä päikkäreille sohvan mutkaan ja olla suht terve. Sain lahjaksi juuri sellaisia ihania, makoisia ja käytännöllisiä juttuja, joista olen aina pitänyt. Enkeleitä, niitä sain kaksin kappalein  Keräilen Willow Tree-enkeleitä. Sain lahjaksi myös tarpeelliset vihellettävät avaimenperät. Avaimenperät, jotka rakas edesmennyt isäni aikoi ostaa minulle kolme vuotta sitten, mutta hän kerkisi kuolla edellisenä päivänä.

Joulu on ollut täynnä taikaa, annoimme yllärinä ystävälle mahdollisuuden hiihtämiseen. Ihmiselle, joka ei ole koskaan aiemmin nähnytkään lunta saatikka hiihtänyt. Paistoin muffinsseja ja päätin ilahduttaa yksinäistä vanhaa naapurin setää karamelli-omena-suklaamuffinsseilla. Ilo oli taattu! Sain niin hyvän mielen, kun sain toiset hyvälle tuulelle, joulumieltä.

Kisut olivat eilen aivan innoissaan lahjoistaan ja puuhaa riittikin iltamyöhään ennen kuin leikkien jälkeen iski väsymys. Tämä joulu on erilainen kuin edelliset joulut, olemme Suomessa ja saamme nauttia kuulaasta pakkassäästä. On aikaa kaikellle hyvälle ja levolle. Pakkasmittari paukuttelee -25 pakkasasteessa, hurjaa. Viikonloppuna pakkasasteet ovat maltillisemmat, kun matkaamme Prahaan. 
Kokosin muistiin vinkkejä ja tässäpä puuhaa joulun vapaapäiville. 
                                                                        
  • käykää pulkkamäessä/hiihtämässä/luistelemassa/uimassa
  • pelatkaa lautapeliä/tehkää palapeliä/leikkikää yhdessä lapsen ehdoilla
  • käykää elokuvissa tai järjestäkää kotona leffatuokio tai lukekaa satukirjoja yhdessä
  • leipokaa pipareita tai joulutorttuja
  • maalatkaa sormiväreillä, tehkää perunaleimasimia
  • keksikää yhdessä runo tai tarina jouluisesta kuvasta
  • jäädyttäkää jäälyhtyjä ja laittakaa lyhtyyn sisälle jo parhaat päivänsä nähneet joulukukat
  • nukkukaa päikkärit, kun siltä tuntuu. Levätkää ja nauttikaa itsenne ja toistenne seurasta. Lukekaa ja katselkaa kauniin huurteista talvimaisemaa.

Herkutelkaa; konvehdit, irtokarkit, kääreelliset joulukarkit, piparkakut ja pikkuleivät, rusinat, mantelit ja pähkinät, hedelmät, purukumi ja muut itse tehdyt makeiset. Sekä joluruoka, aah ihanuutta!


Joulutunnelman luojia joulu-CD, joulukirja tai -sarjakuva, joulukoriste,  jouluvalot,  tonttulakki, kynttilä tai tuikku.

                                                                           Rauhaa, valoa ja enkeleitä joulupäivääsi 


SHARE:

1 kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig