maanantai 22. joulukuuta 2014

Jouluviikon onnenhetket


Joulufiilis. Se on kadonnut, vaikken suuremmin fanitakaan joulua niin lomalle laskeutuminen on alkanut leppoisissa merkeissä.
Tänäkään vuonna en löytänyt joulufiilistä. Johtunee siitä, että joulu on minulle päivä muiden joukossa, emmekä juhli sitä sen kummemmin. Keskiviikkona piipahdan aamusta kuntosalilla ja paikallisessa leipomossa hakemassa uunituoreet riisipiirakat, joulusauna, haudoille valon vienti, joulupöydän kattaminen, puuron keittäminen ja laitan tarjolle joulupöydän antimet. Löhöilyä, lukemista, rentoilua ja kiireettömyyttä. Mutta ei enää sitä taannoisten vuosien paikasta toiseen tiukan aikataulun kanssa kulkemista. Ne ajat ovat takanapäin. Hyvä niin.

Huomenna saan ruokavieraita, ystäviä meren takaa.Ystäviä vuosien varrelta. Läheisiä. Meiltä ei jutut lopu koskaan kesken, vaikka olisimme autiolla saarella. Itse asiassa tapaamme jo tänään leipomossa, suklaapullia ja kuulumisten päivitystä. Makoisa päivä, mutta niin jouluviikon päivien kuuluu kuluakin. Makoisasta ja nauttien viipyilevistä hetkistä. Hetkistä, kun makoisan ruuan tuoksu kantautuu uunista ja lasissa keikkuu punaviiniä.

Keittiöstä kantautui eilen illalla tuoksu, pulled pork-siirappipizzaa. Sunnuntain kokoinen onni ja iltaankin mahtuu vielä majailemaan pienoinen onni. Kisut ovat onnesta pullollaan, nyt on aikaa. Onni lomasta ja joulun rauhasta. Onni menneistä jouluista ja onni elämänkokoisista kokemuksista. Onni siitä, että pakkanen taiteilee pitsiään takinliepeisiin. Onni, ettei tarvitse roikkua kiireen helmassa kiinni. Onni siitä, että meillä jokaisella on onnenhetkemme 
Minun onnenhetkeni on tänään heti aamusta kuntosali, valuutan vaihto, leipomohetki, avustettavan kanssa uimaan meneminen ja kiireetön loppuloma.

Mistä asiasta sinä olet onnellinen juuri tänään?                   
SHARE:

1 kommentti

  1. Tuollainen tonttu kuulokkeilla täytyisi ehdottomasti löytää. Mukavaa joulun aikaa sinulle!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig