tiistai 22. huhtikuuta 2014

Påsk i Stockholm, I

Pääsiäinen vietettiin Silja Symphonylla ja Tukholmassa. Tukholmassa oli valtavan lämpöistä, kuten kuvissakin on havaittavissa. Ja varma kesänmerkki on balleriinat, ne kun saa laittaa jalkaansa niin tuntuu kuin kävelisi höyhenillä. Oli ihana tepastella balleriinat jalassa pitkän talvikauden jälkeen. Matka oli valtavan mukava ja rentouttava.

Silja Symphonylla oli kohtelias henkilökunta, mutta ruoka oli hienoinen pettymys. Matkasimme DeLuxe-hytissä, joka oli varsin viihtyisä. Hytin hintaan kuului aamiainen ravintola Maximessa, joka oli aivan  perusaamiais tasoa. Viimeksi matkasin Tukholmaan hiihtolomalla Viking Linen Gabriellalla LuxA-hytissä. Yllätykseksi Viking Linen hytti ja ruoka oli paljon parempia kuin Silja Symphonylla. Juhannuksena matkaamme Turusta risteilylle tuttava pariskunnan kanssa uutukaisella Viking Gracella. Silja Symphonylla oli meneillään Brasilia-viikot, joten tunnelma oli varsin mukaansatempaava. 

Kävimme Abba-museossa, koska matkaseuralaiseni ei ollut vielä kokenut tuon ihanan museon tunnelmaa. Ja niitä ostoksiakin tuli tehtyä laivalta ja Abba-museosta, mutta se on sitten eri tarina :) Abba-museosta matkasimme Djurgårdenin yhteysaluksella keskustaan. Pienenä vinkkinä se, ettei Tukholmassa kannatta käyttää kallista taksia vaan suosia vesibusseja ja muita julkisen liikenteen matkustusmuotoja. Silja Linen terminaalin lähellä on metroasema, jolla pääsee helposti ja edullisesti keskustaan. Tällä kertaa kävelimme satamasta Djurgårdeniin ja Abba-museoon, koska sää oli aivan mahtava. Lämpötila hipoi 20 astetta.


Punapohjaiset Louboutinit jalkaan ja illalliselle.
 Helsinkikin oli jo pukeutunut kevätkuosiin.Jos ette ole vielä ruokailleet ihanaisella Klippanilla, niin se kannattaa kokea tulevana kesänä. Klippanille matkataan yhteysaluksella Olympia-terminaalin vieressä olevasta pienestä satamasta. Yhteysaluksne kulut kuitataan ravintolalaskussa. Ensi kesänä aion illallistaa ainakin kuvassa näkyvässä NJK:ssa. Onko teillä kokemusta kyseisestä ravintolasta?Tämä yllä oleva kuva on yksi kauneimmista, joita olen napsinut. Niin seesteinen, mutta myös puhutteleva.Huomenna kurkataan vielä keväiseen Tukholmaan ja loppumatkan tunnelmiin.
Tänään on mukava päivä, saan uudet sinettipidennykset heti aamusta. Kampaaja on aivan uusi ja toivon mukaan lopputulos on miellyttävä.

 Toivon viikkoosi iloa ja valoa!SHARE:

6 kommenttia

 1. Voi ihana mikä valokuvamatka! Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Kauniita merellisiä kuvia. Täällä juuri pohdimme laivareissua perheen kanssa. Kerran Viking Gracella on käyty ja sen jälkeen ei oikein muut laivat enää kelpaa :).

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! Alko tekee mieli laivalle. :)

  VastaaPoista
 4. Mä olen aina sanonut, että Viikkarin ruuat on paljon parempia kuin Siljan ja halvempia. Esim. Viikkarin laivojen buffettien valikoima on mielestäni mieletön, kun Siljan laivoilla tosi pliisu hintaansa nähden.

  Ihana reissu näyttää olleen!

  VastaaPoista
 5. onpa ihania kuvia! Kaunis päivä onneksenne. Olisi ihana olla vesillä, laivalla, Ruotsissa taikka Virossa. -Viltsu-

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig