Eilen tein illallisen kahdelle, arjen luksusta.
Häränlihasalaattia kera viikunoiden ja halloumjuuston,
peruna-chorizo-pekoni-päärynäsalaattia kera valkosipulisen- ja
shampanja- vaniljamajoneesin sekä salsakastikkeen. Bon Appétit!
Häränlihasalaatti kera viikunoiden ja halloumjuuston
Salaattilajitelma
häränfilee paistettuna
kirsikkatomaatteja paistettuna
paprikaa viipaloituna
viikunoita
halloumjuustoa paistettuna
Peruna-chorizo-pekoni-päärynäsalaattia
Uusia perunoita
2 Chorizomakkaraa paistettuna ja pilkottuna
sipulia
mausteita
Keitä perunat ja paista lopuksi pannulla. Käärin päärynäviipaleet pekoniin ja paistoin uunivastuksen alla 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Valkosipulimajoneesi
ripaus ruohosipulia
ripaus persiljaa
reilusti valkosipulinkynsiä
2½ dl majoneesia
1 dl aiolia
ripaus suolaa
ripaus sokeria
Shampanja-vaniljamajoneesi
3rkl shampanjaa
3 pyöräytystä vaniljaa myllystä
3rkl kermaviiliä
5rkl creme fraichea
tilkka hunajaa
Salsakastike
2 tlk kuorittuja tomaatteja 2 tomaattia öljyä chili sipuli 2 rkl valkoviinietikkaa 3 rkl sokeria mustapippuria suolaa tabascoa Pilko kuoritut tomaatit pieniksi paloiksi. Kuulota pilkottu chili ja sipuli öljyssä. Lisää mukaan pilkotut tomaatit, valkoviinietikka ja sokeri. Tässä voi käyttää vaikka fariinisokeria, jos haluaa. Mausta seos ja lisää mukaan tomaattitölkkien mehua muutama desi. Anna kiehua 15 minuuttia ja jäähdytä. |
|
Onko sinulla jokin arjen luksusruoka resepti? | |
Olen tehnyt yhteistyötä Kampaamo Kalvena Kutrin kanssa jo jonkin aikaa. Sain testattavaksi Kalevan Kutrin Terhiltä aivan ihanat uutuudet, Cutrinin lakkaisen shampoon ja hoitoaineen. Näissä uutuuksissa on kosteuttava vaikutus ja UV-suoja, joka on hyvä tulevaa Amerikan matkaa varten. Tuotteet ovat ihanan tuokuiset.
Varsinaista arjen luksusta :)
Kivaa keskiviikkoa!
Oi... mitä herkkuja! Onneksi oon syönyt jo aamupalan :))
VastaaPoistaRuokaisat salaatit ovat ihania ja siihen jos vielä on tehnyt itse leivät... kyllä siinä arki tuntuu paremmalta :)
Ihania herkkuja! Meilläkin harrastetaan kotona välillä tuollaista "ravintolaruokailua". Treffeillä voi olla ihan kotikeittiössäkin, kun on puitteet kunnossa :).
VastaaPoistaVesi kielellä katselin herkkuja. Pääsiäisenä olisi kiva tehdä tapaksia pitkästä aikaa. Mukavaa viikkoa sinulle!
VastaaPoistaMun arjen luksusruoka taitaa olla maalaisleipä, jonka väliin tulee tuoreita viikunoita, vuohenjuustoa, itse tehtyä pestoa, aurinkokuivattuja tomaatteja, parmankinkkua ja ripaus mustapippuria.
VastaaPoistaIhana herkkuja sinulla!