maanantai 28. huhtikuuta 2014

Terveiset sairastuvalta! Täällä podetaan nielu- ja poskiontelotulehduksia. Äänikin on kadonnut, kurkkuun on asuttanut kaktus. Enpä ihmettelisi jos minulla olisi korvatulehduskin, sen verran kipeältä tuntuu korvakin. Valvoin lauantain ja sunnuntain välisen yön kipeän ja kuumottavan kurkun takia. Eilen piipahdin lääkärin luona hakemassa antibioottikuurin  ja sairaslomaa. Minulla on todella suuri kynnys jäädä sairaslomalla, mutta tässä tilanteessa en voi olla töissä, minusta ei lähde ääntä, korva on kipeä, niveliä kolottaa, silmistä valuu vesi, niin ja sairastuttaisin vielä muutkin ( ne kaksi oppilasta, jotka eivät ole vielä poteneet tätä tautia) ja kuume sahaa 37-38 asteen välillä. Yksi asia mitä jaksan on nukkuminen. Ja niinhän sitä sanotaan, että lepo tekee hyvää taudissa kuin taudissa. Kuume aiheuttaa lihaskataboliaa, eli lihassolujen hajoamista. Kuinka paljon lihasta menetetään, riippuu kuumeen kestosta ja korkeudesta. Mitä pidempään kuume kestää ja mitä korkeammalla ruumiinlämpö käy, sitä suurempi katabolia.Eilen harmitti suuresti, kun ulkona paistoi aurinko niin minä onneton jouduin makaamaan puolikuolleena sisällä.
Kun huomaat, että tule kipeäksi, niin pidä treeneistä taukoa.
1. Aloita lepo heti, kun huomaat oireet! Liikunta flunssan ensimmäisinä päivinä vain pahentaa ja pidentää sairautta.
2. Jos olet kuumeessa ja/tai sinulla on lihassärkyä, päänsärkyä ja väsymystä, älä liiku
3. Aloita kevyt kävely ja liikuskelu, kun olosi sen sallii. Tämä keskeyttää lihaskatabolian ja nopeuttaa paranemista.
4. Flunssan jälkeen aloita liikunta progressiivisesti. Lisää treenin kestoa, määrää sekä intensiteettiä nousujohteisesti.
5. Liikunnan pariin palatessa seuraa oloasi ja elimistön reaktioita, huolestua kannattaa, jos syke nousee todella korkealle, hengästyt helposti tai esiintyy epätavallista väysmystä.

Meillä mennään viittomilla, miehelläni on aikamoinen urakka ymmärtää viittomien avulla ajatuksiani :D

Tsemppiä meille kaikille!
SHARE:

5 kommenttia

 1. Pikaista toipumista! Toivottavasti kuuri alkaa helpottaa oloa. Itsestä tuntuu joskus, että joku vuosi menee siten, että taudit tarttuu yksi toisensa jälkeen aina itseen ja sit taas voi mennä pitkät ajat, että saa porskutella terveiden kirjoissa. Sulla taitaa olla nyt menossa pöpöjen ottamiskausi menossa ;(?

  VastaaPoista
 2. Pikaista paranemista! Tylsää tosiaan sairastella näillä keleillä :(

  VastaaPoista
 3. Pikaista parenemista ja iso kasa haleja!

  VastaaPoista
 4. Pikaista paranemista Satu, toivottavasti voit jo kohta paremmin! Blogini on muuten muuttanut uuteen osoitteeseen: http://huvikumpuliving.casablogit.fi/
  Tervetuloa sinnekin seurailemaan <3

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig