keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Vappufiiliksissä! Simaa, pikamunkkeja ja skål ☼

 Kävipä munkki, paistoin nimittäin eilen kotitekoisia vaniljamunkkeja, olokin alkaa helpottamaan levon ja antibioottien myötä ja sain vielä iltapäivällä pari kivaa puheluakin. Jee! Hieman ristiriitaiset tunteet, täytyy raapia päätään ja miettiä kahden vaihtoehdon välillä. Mutta olipa kerrankin todella mukava tiistai ja mielenkiintoinen. Olen kiitollinen :) 

Minun vapunaatto kuluu vahtien tuttavan ihanaa lasta. Mutta muistan opiskeluajoilta, kuinka tärkeä juhla vappu olikaan, silloin juhlittiin! Minulle tulee sanasta vappu mieleen, aurinkoinen päivä ja ylioppilaslakki. Muistan vapun 1998 oikein hyvin. Uudistunut ravintola Simohurtta aukaisi ovensa ja naamiaisteeman mukaisesti olin pukeutunut intiaanitytöksi ystävättäreltäni lainaamalla asulla. Oli nimittäin kireä ja aivan liian lyhyt hamonen, että oikein hirvittää jälkeenpäin :DTein herkullisia munkkeja, jotka ovat todellisia pikamunkkeja. Pikamunkit valmistetaan nimensä mukaisesti pikataikinasta, jota ei tarvitse kohottaa. Munkit annostellaan kypsymään lusikalla, joten kustakin munkista tulee hauskan persoonallisen näköinen. Kardemumman voi vaihtaa kokonaan vaniljasokeriin. Koristelin munkit sokerilla ja suklaalla. Todella herkullisia!

Vaniljaiset pikamunkit

5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
3rkl vaniljasokeria
2 1/2 dl maitoa
2 munaa
50 g voita tai margariinia sulatettuna
kypsentämiseen: munkkirasvaa
pinnalle: sokeria tai suklaata.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, munat ja sula rasva. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Nosta ruokalusikalla nokareita kuumaan öljyyn (180 asteiseen). Anna kypsyä kauniin ruskeiksi yhteensä noin viisi minuuttia. Munkeista tulee muodoltaan epätasaisia.
Nosta munkit reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle. Sokeroi ne lämpiminä. 
Pikamunkit maistuvat parhaimmilta haalean lämpiminä.
Kuorruta suklaalla tai perinteisesti sokerilla.
 
 


Loppuun biisimuistoja opiskeluaikojen vapuilta, E-Type ja Back in the loop!


 Vaikka vappu sää on aikalailla vilpoinen, niin nauttikaamme herkullisia vappubrunsseja sisätiloissa. Ylppärilakki päähän ja menoksi ;)


SHARE:

4 kommenttia

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig