lauantai 28. kesäkuuta 2014

Huisinhauskaa!

Minulla oli eilen huisinhauska päivä. Piipahdin kummityttöäni moikkaamassa, joka on maailman kiltein, rauhallisen tomera ja ihanin pieni tyttö. Ystävättäreni Jenni on aidosti läsnä lastensa arjessa ja se näkyy lapsissa ja heidän tasapainoisuudessaan. Treffasin veljeni hyvän ruuan äärellä, kävimme valaisin ostoksilla ja ihastelimme hänen uutta kotiaan. Sieltä kurvasin entisen työkaverini luo iltateelle ja hyvän mielen jutuille. Vuoden takainen työpesti toisella paikkakunnalla toi elämääni muutaman uuden ihanan ihmisen. Olen kiitollinen. 

Tänään menen auttelemaan tuttava vanhusta kotitöissä ja vahdin tuttavan lapsukaista. Jossain välissä ajattelin piipahtaa kuntosalilla ja lenkilläkin. Sellaista leppoisaa oleilua ja hyvän mielen jakamista eteenpäin. Eilinen päivä antoi niin paljon energiaa elämääni, että nyt jaksaa taas touhuta. Oli ihana tavata tärkeitä ihmisiä ilman kiireitä. 

Kylättelyreissuni kesti reilut 12 tuntia, joten tämän päivän postaus on nyt hieman lyhyenlainen, mutta sitäkin ytimekkäämpi :)On uskallettava lähteä välillä pois tutusta ja turvallisesta, vain näin voi löytää uusia asioita. Meitä ei tulla kotoa hakemaan vaan on uskallettava elää ja ottaa riskejä. Elämä kantaa, se on varmaa se. Usein vain pelko on tekemisiemme ja unelmiemme esteenä, miksi et toteuttaisi elämääsi juuri niin kuin olet haaveillut?  Tänään on juuri oikea päivä aloittaa uusi elämä, uusi asenne kera uusien arvojen. Kun tarkastelee itseään ja elämäänsä pintaa syvemmälle huomaa ne asiat, jotka jumittavat elämässämme. Miksi emme tulisi sellaisiksi, joita ihailemme? Katse taivaaseen, ei kengän kärkiin. Antaa valon ja hyvän olon vallata mielemme. Hyvän mielen vara-aurinkoja on hyvä olla taskussa näin sadesään varalle. Tarkasta siis oma asenteesi ja elämän arvosi. Kun tunnet itsesi, olet myös itsevarmempi ja tiedät mitä kohti menet. Liika poukkoilu ja ajattelemattomuus lisäävät epävarmuutta, tuskaisuutta, katkeruutta ja kaunaa. 

Ei valiteta liikaa huonoista kesäsäistä, koska esimerkiksi Pohjois-Koreassa asuvat ihmiset joutuvat olemaan koko elämänsä työleireillä, mutta meillä on vain sää mistä valittaa. Asia, jolle me itse emme voi mitään. Nautitaan kesän vehreydestä, vaikka aurinko onkin nyt lomalla.
Rakennetaan kauniista ajatuksista sielun sisäinen vara-aurinko, joka lämmittää säällä kuin säällä :)Hyvän mielen voimavara on asia, jonka oppii elämän ja sen tuomien kolhujen myötä. Surukin on tunne, itkut on itkettävä, jotta voi myöhemmin hymyillä ja muistella kyynelten läpi kauniita muistoja.Leppoisaa lauantaita toivotellen,


SHARE:

1 kommentti

  1. Hyvän mielen vara-aurinkoja on hyvä olla taskussa näin sadesään varalle - tosi viisautta. Otanpa lauseen taskuuni.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig