tiistai 18. marraskuuta 2014

Viikonloppu Helsingissä!

Vietin viikonlopun ihanaisessa Helsingissä. Minimatka oli varsin kulinaristinen, paljon hyvää ruokaa ja yllättävän hauskoja tilanteita. Perjantai-iltana saavuttuamme hotelli Scandic Grand Marinaan huomasimme ettei hotellihuoneemme ovi mene lukkoon ja tätä ennen meinasimme myöhästyä jatkokuljetuksesta. Onneksi saimme tilalle toisen huoneen. Alakerran ravintolassa valitsin Classic Burgerin ja suklaaleivoksen. Ne olivatkin todella herkullisia. Scandic Grand Marinan yleiset tilat ovat varsin siistit, mutta itse hotellihuone on aikalailla aikansa elänyt.

Seuraavana päivänä suuntasimme Stockalle ja ehei, en mennyt vaateosastolle vaan herkkuun. Sieltä löytyi kaikenlaista kivaa kotiin viemisiksi, kokkailut siis jatkuvat. Kirjakuappa on toinen paikka, jonne täytyy päästä aina Helsinki reissulla. Helsingissä on niin suuri valikoima kirjoja, että sieltä löytyy aina uutuuksia. Ostin kirjan, joka kertoo Pohjois-Koreasta lapsena äitinsä kanssa paenneen tytön tarinan sekä pari matkakirjaa. Stockalla on Bulevardin puoleisessa sisäänkäynnin kohdalla ihana Jaffan soivamainos. Vaikken olekaan jouluihminen, niin tämä mainos sai sisäisen jouluihmiseni hetkeksi hiljentymään ja nauttimaan joululauluista.

Ostosten jälkeen poikkesimme Stockan kulmauksessa olevassa pienessä skumppapaikassa, jossa otamme aina lasin skumppaa, katkarapuleivän ja mango-passionleivoksen. Tämä leivos on niin taivaallinen, etten ole koskaan aiemmin syönyt näin hyvää leivosta. Se onkin mun vakkarileivos Stockan pienessä skumppabaarissa. Valitsimme listalta vielä alkoholillisen glögin ja siinä oli todella ihanan jouluiset maut. Suosittelen! Tapasimme päivän aikana ystävämme Strindbergin kahvilassa, jossa oli lajitelman juustoja kera vadelmahillon ja mielettömän makoisia ja suussa sulavia macaronskeksejä.

Olin varannut lauantai-illaksi pöydän Teatteri- ravintolasta, joka oli varsinainen positiivinen yllätys. Alkuruuaksi nautin herkullisia kampasimpukoita (huomatkaa kaunis esillepano), pääruaaksi kanacaesarsalaattia ja jälkkäriksi passion pavlova. Ruoka oli varsin herkullista. Jouduimme odottamaan jälkiruokia aika kauan ja saimmekin hyvitykseksi odottelullemme lasilliset likööriä. Teatteri ravintolassa hyvää oli oma ruokarauha, josta näkyi kivasti ikkunan takana olevaan baariin, jossa olivat paikalliset katutaitelijat kisailemassa Absolut-aiheisesti voitosta. Iltaa juonsi Axl Smith, jonka kanssa pääsin vielä yhteiskuvaankin. Niin sympaattinen herra. Jatkoimme iltaa vielä yläkerrassa olevaan yökerhoon, josta löysimme kivan loungen, jossa olikin kiva viettää iltaa.

Sunnuntaina vietimme kulturelliapäivää käymällä luonnontieteellisessä museossa. Olen käynyt oppilaiden kanssa kerran aiemmin museossa, mutta siellä on aina niin paljon nähtävää. Mielenkiintoinen museo. Poikkesimme Raffaellossa syömässä. Valitsin pizzaa ja jälkkäriksi pähkinäsuklaakakkua, passion sorbetilla. Tosin jälkkäri oli todellinen pettymys. En muista milloin viimeksi olisin syönyt niin huonoa jälkkäriä. Jälkiruuan koostumus oli jo sellainen, ettei se miellyttänyt minua, saatikka sen maku. 

Mutta viikonloppu oli rennon hauska.
Hyvät ja herkulliset hetket antavat voimaa arkeen!























































SHARE:

6 kommenttia

  1. Pienet irtiotot ovat arjen luksusta ja antavat virtaa! Ja Helsingissä ehdottomia käyntikohteita ovat minullakin kirjakaupat!
    Postauksestasi tuli kyllä hirmuinen nälkä, joten tämä jalkapuoli lady lähtee könkkäämään jääkaapille ja toivottelee kivaa tiistaipäivää;)

    VastaaPoista
  2. Ihana, että pääsitte reissuun, kyllä sua on tässä syksyllä koeteltu kuule <3

    Ihanan kuuloinen reissu, ihanat kuvat ja upeat herkut! Tässähän tulee ihan lähtökuumetta itsellekin ;)

    Halauksia ja valoa Satu <3

    VastaaPoista
  3. Nuo eläimet minut saivat ihastelemaan itseään ja sinun pirteytesi ja iloisuutesi, vaikka kuinka sairastelisit. Ollappa yhtä freesin näköinen itsekin. Huh. (Olet onnekas!) Mutta ihanalta kuulostaa ja näyttää kaikki. Varmasti teki hyvää! <3
    Olet ansainnut hemmottelut ja muut ihanuudet.
    Viltsu

    VastaaPoista
  4. Kivoja Helsinki-tunnelmia! Ja voi mitä herkkuja on ollut tarjolla, nam!

    VastaaPoista
  5. Nam nam nam mitä herkkuja ja miten kiva viikonloppu. Ja näytät huippukauniilta. <3

    VastaaPoista
  6. Kivan näköinen viikonloppu Helsingissä. Toivottavasti voit jo paremmin.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig