Heippa hei*
Kerroin eilisessä postauksessa uuniletuista ja sainkin muutaman kysymyksen uunilettujen ohjeesta.
Ajattelin postata teille kaksikin ohjetta. Anteeksi kumminkin heikonpuoleiset kuvat, otin ne kännykällä. Kuvat eivät siis ole parhaimmat, mutta lettujen maku on huikea, vaikka itse sanonkin.
Uuniletut
Tee tavallinen lettutaikina. Lisää siihen loraus siirappia (kyllä, sokerin ja suolan lisäksi).
Jos teet suolaisialettuja niin voit korvata osan maidosta makuruokakermoilla.
Jos teet suolaisialettuja niin voit korvata osan maidosta makuruokakermoilla.
Taikinaan sekoitin hieman Valio Crea kolmesipulia-ruokakermaa, tomaatti-chili-Creme Fraichea ja kaadoin taikinaa pieneen valurautapannuun, jonka olin ennen taikinan laittamista voidellut voilla.
Laitoin valurautapannussa olevan letun paistumaan uuniin 200 asteeseen noin 10-15 minuutiksi.
Sillä välin valmistelin päälle vuohenjuusto viipaleen, murskasin tortillastuja, hienonsin paprikaa ja päälle laitoin hieman Creme Fraichea ja korianteria. Voit tarjoilla suoraan pienestä pannusta tai laittaa lautaselle. Pientä purtavaa, jollei halua tehdä suurta annosta lettuja tia jos haluaa tehdä letut alkuruuaksi. Tätä reseptiä voit varioida myös makeilla täytteillä.
Toinen variaatio on, että paistat pannulla letut ja täytät ne haluamallasi täytteellä. Itse laitoin karamelisoitua sipulia, tomaattia ja paprikaa pilkottuna pieneksi silpuksi ja kahta erilaista juustoa. Täytin letut ja muotoilin niistä nyytin mallisia. Laitoin ne vielä hetkeksi pannulleja tarjoilin vuohenjuuston ja muiden lisukkeiden kera.
Tai sitten voi tehdä vanhanaikaisesti, paistaa letut, täyttää ne ja laittaa uunivuokaan paistumaan hetkeksi uuniin.
Innostuin pitkästä aikaa kyökin puolella touhuilemaan ja tein mahtavan herkullisen Club Sandwichin. Olen syönyt elämäni herkullisimman Sandwichin Hotelli Hiltonissa ja kopioin sen sisuksen melkein suoraan suosikistani.
Rapea kerrostoast; paahdettua kananrintaa, herkku majoneesia, karamelisoitua sipulia, salaattia,
pekonia, paistettua kananmunaa, tomaattia
ja ranskalaisia perunoita.
Suosin Kariniemen ohuen ohuita leikkeitä, koska ne paistuvat nopeasti eivätkä jää raa´aksi.
Tein itse majoneesin, johon laitoin 2dl aiolia ja 2dl majoneesia, valkosipulia pieneksi pilkottuna, loraus siirappia ja dijon-sinappia.
Paistoin pannulla kanapalat, pekonin ja paahtileipä viipaleet.
Tarjoilin coleslwan ja ranskalaisten kera.
Löysin isästäni hauskan kuvan 1960-luvulta. Hän oli aikanaan tsupparina Lieksan Leipomossa. |
Vietettiin viikonloppua kotosalla kisujen kanssa. Meillä on ollut kylässä hoitokisukin, hän on niin söpö. Kuntoutuminenkin on alkanut paremmin kuin aikoihin. Olen sairaslomalla vielä tulevan viikon, mutta viikon kuluttua olen iskussa. Ei ole mitään muuta vaihtoehtoa.
Kuinka haluaisin kirmata keväisissä maisemissa ja nauttia kevättuulen tuomista tuoksuista lenkkipolulla.
Henkistä hyvää oloa ja valoa.
Henkistä hyvää oloa ja valoa.
Enkeleitä ja makoisia ajatuksia viikkoosi*
Toivon sulle pikaista toipumista, jotta pääsisit taas arjen touhuihin mukaan <3
VastaaPoistaOih, nam. :P Mitä herkkuja siel on nautittu! Noi letut olivat varsin mielenkiintoisia... voishan noita kokeilla.
VastaaPoistaToivotaan pikaista paranemista!