sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Bratislava - Slovakia

Olimme syyslomala Wienissä, josta on hyvät ja edulliset junayhteydet Tsekkiin, Slovakiaan ja Unkariin. Sen verran tämä tienoo jäi minua kiehtomaan, että sinne on päästävä uudestaan. Ensi kesän suunnitelmissa on matkata lentäen ja junalla sellaisia kohteita jotka eivät ole ns. turistirysiä. Junalippuja saa ostettua rautatieaseman lipputoimistosta tai automaatista. Edestakainen tunnin junamatka Wienistä Bratislavaan maksoi vain 15 euroa. Juna oli siisti ja nopea matkustusväline kahden maan välillä. Bussiasema sijaitsee rautatieasemalla ja siitä pääsee helposti bussinumero 93:lla nopeasti ja edullisesti keskustaan. Bussilippiua voi ostaa kolikoilla pysäkkien läheisyydessä olevista automaateista. Suosittelen siis ottamaan euron kolikoita mukaan. Päivän bussilippu maksoi vain 4,50 e. Taksia ei kannata käyttää, koska se maksaisi yli puolet enemmän. Bratislavassa oli lämmintä, reilusti yli 20 astetta. Tuntui, että teimme varsinaisen löydön, joka oli sekoitus Tallinnan vanhaa kaupunkia ja välimerellistä tunnelmaa.

Bratislava ihastutti siisteydellään, vanhalla kaupungillaan, välimeren tunnelmallaan ja edullisuudellaan. Bratislavaan pääsee Wienistä myös laivalla, koska molemmat kaupungit sijaitsevat Tonavan rannalla. Laivaristeily olisi kestänyt 5-7 tuntia ja se olisi maksanut noin 70e. Junassa matkustaessa on se hyväpuoli, että saat itse määrätä matkan keston. Junia Wienistä Bratislavaan lähtee aamuisin tunnin välein ja iltapäivällä kahden tunnin välein. Suosittelen kaupunkia kaikille, siellä on paljon nähtävää.
Radisson Blu-hotelli sijaitsee vanhassa kaupungissa. Se on todennäköisesti tulevan Bratislavan matkan tukikohtamme, siisti ja hyvä sijainti.Unohdin eilen laittaa tämän kuvan Wien-postaukseen. Vessan oven kahva, hauska :D


Suunnittelimme jo uutta matkaa hiihtolomalle. Silloin matkataan aurinkoon ja kauas!

Kroonisesta matkakuumeesta kärsien,


SHARE:

1 kommentti

  1. Oli mukava piipahtaa Bratislavassa kuviesi myötä! Ehdottomasti kaupunki, jonne haluaisin mennä.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig