perjantai 3. lokakuuta 2014

Joulumatka Prahaan

Nyt se on päätetty! Matkaamme äitini kanssa joulun jälkeen neljäksi päiväksi Prahaan. Hotelliksi valikoitui aivan keskustassa oleva neljän tähden hotelli Elysee. Matka tulee olemaan shoppailu- ja kulttuuriloma. Laatuaikaa äidin kanssa, shoppailua ja kulturellia elämää, unohtamatta edullisia olutpubeja ja puoli-ilmaisia ruokia! ;D Tästä matkasta ei voi tulla muuta kuin hauska ja ikimuistoinen! Olen viettänyt kolme aiempaa joulua ulkomailla, joten nyt on kiva lähteä matkalle joulun jälkeen, jolloin liikkeetkin ovat avoinna eikä loma ole pelkkää maisemien katselua ja hotellihuoneessa istuksimista.

Löysin edulliset Finnairin lennot ja hotellin. Jos olisin valinnut tämä saman kohteen hotelleineen suomalaisen valmismatkayhtiön kautta, niin hinta olisi ollut tuplasti kalliimpi. Praha itsessään on edullinen lomakohde, joten odotan kovasti sinne menoa. Praha on mukavan pieni kaupunki, joten siellä kerkiää shoppailla ja katsella nähtävyyksiä hyvin neljän päivän aikana. Prahan vanhakaupunki on juttujen ja kuvien mukaan mielettömän kaunis ja parasta ajanviettoa onkin ehdottomasti kävellä ympäriinsä. Vanhankaupungin lisäksi kannattaa tutustua Kaarlen siltaan ja uuteen kaupunkiin, joka on rakennettu 1300-luvulla. Prahassa kannattaa kulkea kävellen, junalla, bussilla ja metrolla. Julkisilla kulkuvälineillä liikkuminen on todella edullista.

Työmotivaatiohan on taas huipussaan, kun täytyy ahkeroida ennen matkoja ;) Niin, ja enää viikko ja alkaa syysloma, edessä siintää Wienin matka. Jee! Taidankin käydä tänään töiden jälkeen kirjastossa hakemassa muutamia kirjoja kohdemaista ja tutustua niihin viikonloppuna hyvän ruuan ja juoman parissa. Koska minulla on krooninen matkakuume, niin mietinnän alla on jo hiihtolomankin matkakohde. Matkailu on harrastus, joka antaa niin paljon ja onhan se toki joskus hieman tyyristä, mutta siihen voit vaikuttaa omilla valinnoillasi.
Venytän penniä mieluummin kotona kuin matkoilla.
Mukavaa viikonloppua!SHARE:

5 kommenttia

 1. Voi, miten ihana matka teillä on tiedossa. Me käytiin kaksi vuotta sitten ennen joulua ja oli aivan ihana kaupunki. Käytiin konsertissa ja jääkiekko ottelua katsomassa unohtamatta tietenkään shoppailua ja kiertelyä ja katselua ympäriinsä.
  Me tykätään kans reissata ja kahdesti vuoteen teemme yleensä kaupunkimatkan. Joskus toinen vaihtuu aurinkolomaksi. Nyt syksyllä ei mennä minnekään vaan laitetaan ne rahat isoon mökkiremonttiin.
  Kolmeen konserttiin kylläkin sit kotimaassa meinattiin ennen joulua mennä. Välillä näin. Keväällä sit taas jonnekin mietitään menoa.
  Mukavaa viikonloppua!
  -päivi-

  VastaaPoista
 2. Päivät ja viikot kuluvat varmasti nopeammin kun on mitä odottaa. Siskoni on käynyt kaksi kertaa Prahassa ja tykkää kaupungista, itse en ole käynyt.

  VastaaPoista
 3. Varmasti ihana reissu! Olen itsekkin haaveillut Prahan matkasta, mutta vielä on jäänyt kokematta. :)

  VastaaPoista
 4. Matkailu on parasta. Teidän reissusta tulee varmasti kiva! Praha on ihana, olen siellä käynyt kerran, paljon kipeänsuloisia muistoja (ystäväni kuoli vuosi sitten)

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig