perjantai 17. lokakuuta 2014

Wien

Jos kansalla ei ole leipää, niin syökööt leivoksia
-Marie-Antoinette-

Tämä lause piti paikkansa, koska Wienissä on valtava määrä leivoskahviloita. Ja kävimme toki tunnetuimmassa, Cafe Sacherissa herkuttelemassa punssilla kostetuilla sacherleivoksilla. Taivaallista, muuta en voi sanoa.

Varasin matkan Travellinkin kautta ja se oli taas kerran edullinen, 250e ja 3,5 päivää kestävä lomanen. Tuohon hintaan siis sisältyi neljän tähden hotelli ja Finnairin lennot. En suosi ns. valmis pakettimatkoja, koska ne ovat niin kalliita, enkä näin ollen voisi  matkustaa näin usein. Tykkään muutenkin omatoimimatkailusta, jolloin harvemmin törmää oman maan kansalaisiin vaan on oikeasti ulkomailla. Hotellimme oli Prinz Eugen, joka oli sijainniltaan todella hyvällä paikalla. Hotellin vastapäätä oli nimittäin rautatieasema, kulman takana Belvederin linna ja kaupunkiinkaan ei ollut pitkä matka. Hotelli oli luokiteltu neljän tähden hotelliksi, mutta se olisi ansainnut paremminkin kolme tähteä. Mutta emme viettäneet hotellilomaa, joten aamupala ja huone olivat peruskivat.

Ensimmäisenä päivänä hyppäsimme Hop On - Hop Off- bussiin ja kiertelimme sen avulla suurimmat nähtävyydet. Itävalta alkoi kiinnostaa sen verran, että haluaisin käydä vielä joskus ainakin Salzburgissa. Hintatasokin oli maltillinen vaikkakaan en innostunut vaatekaupoista. Vietin mieluummin aikaa kierrellen ja katsellen kaupunkia sekä istuskellen kahviloissa.

Schönbrunnin linnaan oli sen verran pitkä matka, että sinne oli hyvä mennä bussilla. Belvederin linna sijaitsi aivan hotellimme kulmilla. Molemmat linnat ovat käymisen arvoisia paikkoja, mutta itse ihastuin Belvederin linnan suureelliseen ja kauniiseen rakennustaiteeseen sekä puutarhaan. Wienin oopperatalo ja keskustan rakennuksetkin ovat valtavan kauniita. Ensi vuonna matkaan varmaankin Wienin kautta Bratislavaan. Sen verran ihastuin Slovakiaan, että sinne on päästävä vielä uudestaan.

Mozartin suklaakuula-kauppoja on jokaisessa kaudunkulmassa ja "toinen kuumanimi" on ruhtinatar Sissi. Opperatalolle voi ostaa lippuja, jossa soitetaan Mozartin musiikkia. Liput maksavat 25e-150e. Itse en ole oopperan ystävä, jotne jätimme tällä kertaa operatit väliin. Sen sijaan löysimme ihanan tunnelmallisia sekä herkullisia leivoskahviloita kaupungin laidalta. Wien on ehdottomasti käymisen arvoinen kaupunki.

 Belvederin linna

 Schönbraunin linna


Belvederin linna iltavalaistuksessa.

 Sodassa kaatuneiden venäläisten hulppean hieno muistomerkki.

Huomenna matkataan Slovakian Bratislavaan.
Pirtsakkaa perjantaita ja muistetaan haaveilla!


SHARE:

2 kommenttia

  1. Sinulta pitäisi kysyä, jos on lähdössä matkoille - siis sinulla on varmasti monenlaista vinkkiä antaa "omamatkailuun".

    VastaaPoista
  2. Wien on ihana tyylikäs ja siisti kaupunki. Olipa kiva uppoutua näihin kuviin ja tunnelmiin!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig