lauantai 18. lokakuuta 2014

Se ruoho on vihreämpää, jota kastelet kiitollisuudella

Mä oon nyt niin lomalla, että saatte Bratislava-postauksen huomenna. Eilinen vierähti sairastaessa ja naapurikaupungissa. Eilisessä oli hyvää, mutta myös ikäviäkin asioita. Elämää ja sen eri tunteita. Täytyy todeta, että elämä on aikamoista onnenkauppaa. Päivä huipentui kuitenkin aikamoiseen ylläriin, voi veljet. Olen aika intona.

Mutta se oli eilinen, tänään täytyy olla pirteänä, menen auttelemaan nimittäin päiväksi erästä vanhusta. Illan lepäilen kotosalla ja kerään voimia uuteen päivään. En halua valittaa, vaan olla kiitollinen uudesta aamusta ja päivästä. Se on usein niin, että ruoho on vihreämpää, jota kastelet kiitollisuudella. Kiitollisuus ei poista elämästä suruja. Kiitollisuudessa eläminen auttaa nousemaan negativiisista tunteista entistä ripeämmin ja näkemään mahdollisuuksia siellä, missä ennen oli pelkkää harmautta.Aina ei voi eikä tarvitsekaan olla myönteinen.

Eilen pohdittiin ystäväni kanssa elämän yllättävyyttä, kuinka kaikki ei ole aina auringonpaistetta, sateenkaaria ja hedelmäkarkkeja. Mielestäni valittaminen on ihan ok, kunhan ei hukuta itseään tai muita valitukseen. 
Täytyy muistaa olla avoin, positiivinen ja kiitollinen vaikka joskus se vaan on niin pirun vaikeaa. Olen huomannut, että kaikesta kiireestä tietämätön tunti on paras asia. Ihmiset helposti jumiutuvat odottamaan jotain; työviikon päättymistä, viikonloppua, matkaa tai mitä tahansa. Eletään tässä hetkessä, sekuntiviisarin mukana. Kun ei liikaa mieti toisten saavutuksia eikä mitätöi omaa elämäänsä niin elämä kirkastuu kummasti. Asenne ja omasta mielestämme huolehtiminen ovat tärkeitä asioita. Minulle viikonloput ovat rentoutumista ja silloin tällöin pientä puuhastelua autellen vanhuksia. Sellaisia juttuja, joista saa hyvänmielen itselle ja toisille. Tässä hetkessä olemista ja haaveilemista.Paljon riippuu myös siitä,kuinka tiukaksi onnen raja vedetään.


Mukavan viikonlopun to do-lista, jos iskee tylsyys:
1. Tee jotain törkeän hyvää ruokaa
2. Suunnittele talvenmenoja ja -matkoja!
3. Pengo kaapeistasi uusia/vanhoja sisustusjuttuja
4. Nauti syksyisestä säästä
5. Aloita aamusi kiireettömästi
6. Ota esiin syys/talvivaatteita! 
7. Haaveile
8. Järjestä talvikenkäkokoelmasi siistiksi riviksi
9. Nautiskele eksoottisia ruokia
10. Leivo jotain hyvää, vaikka voisilmäpullia.
Reippain mielin kohti viikonloppua,
SHARE:

2 kommenttia

  1. Ihana juttu. Positiivista realismia. Taidankin järjestää sunnuntai-iltana talvikenkäkokoelmani ;).

    VastaaPoista
  2. Kivoja ideoita, mitä tehdä, kun ei ole mitään tekemistä :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig