torstai 23. lokakuuta 2014

Hiihtolomalla Panamaan!

Alkoi lumi ja sairastelu ärsyttää sen verran, että päätin piristää itseäni tilaamalla hiihtoloman omatoimimatkan maapallon toiselle puolelle Panama Cityyn. Sentin venyttäminen siis jatkuu. Hiihtolomalla nautitaan 10 päivää Panama Cityn lämmöstä, rantaelämästä Tyynenmeren rannalla, tasokkaasta hotelli Tryp Wyndhamista, retkestä sademetsään ja nautiskellaan pilvenpiirtäjien varjossa Pinacoladaa  Kyllä, nyt jaksaa tulevan talven tehdä urakalla töitä, kun on mitä odottaa!

Saimme vielä edulliset maakunnan liittymälennotkin, kun olimme ajoissa varaamassa omatoimimatkan. Eli tälläkään kertaa en ottanut pakettimatkaa vaan omatoimimatkan. Omatoimimatka tulee tälläkin kertaa puolet edullisemmaksi kuin pakettimatka. Hotellimme sijaitsee aivan Panama Cityssä ja turisteja kehotetaankin turvallisuus syistä pysymään keskustan tuntumassa. Tosin aiomme käydä ainakin sademetsäreissulla, Pearl Islandilla ja Panaman kanava-risteilyllä. Kun Suomessa on helmikuussa pakkasta ja lumista, niin on ihanaa lähteä lomailemaan lämpöiseen maahan. Lento kestää 15 tuntia ja menee varmasti taas yhtä nopeasti kuin kesäisen Miamin matkankin lennot. Lentomatkalla on vain yksi välilasku, joka on Amsterdamissa. Yhden unelman toteutuminen on taas 15 tunnin lennon päässä helmikuun lopussa :)

Olen muuttanut kulutustottumuksiani ja alkanut säästämään entistä enemmän. Ennen ostin säästöillä ns.luksuslaukun tai korkkarit, mutta olen huomannut, että aika aikaansa kutakin. Nykyään säästän ulkomaanmatkoja ja yleensäkin matkoja varten. En matkaile velaksi, koska silloin lomasta ei todellakaan voisi nauttia. Kun säästää ja ostaa vain sellaisia tavaroita/vaatteita, joita oikeasti tarvitsee, niin koti ei muutu himohamstraajan pesäksi ja oma olokin on kevyempi sekä rahaa jää säästöön yllättäviä määriä. Myös kirppistelyllä säästää ja tienaa varsin hyvin. Toinen on iloinen löytämästään tavarasta/vaatteesta ja toinen saa pienen korvauksen myymästään tuotteesta. Kulutustottumukseni ovat muuttuneet myös eettisempään suuntaan, haluan laadukkaita ja aikaa kestäviä tuotteita vaikka ne maksaisivatkin hieman enemmän. Mutta ostamalla hinta/laatusuhteeltaan hyvän tuotteen säästää tulevaisuudessa rahaa. 

Huomaan myös elämäntapamuutokseni myötä, että en kuluta enää ruokakauppaankaan niin paljoa rahaa kuin ennen kulutin. Kun venyttää penniä kotona, niin voi toteuttaa unelmiaan. Ja minulle unelmat merkitsevät tällä hetkellä uusissa matkakohteissa lomailua, hetkessä elämistä ja uusien asioiden näkemistä ja oppimista. Samalla löydän myös itsestäni uusia asioita. Matkailu on antanut elämääni niin paljon uusia ihania asioita ja arvoja, että en aio luopua siitä koskaan. Olen matkaillut pikkutytöstä lähtien perheeni kanssa ja minulla onkin krooninen matkakuume. Onneksi joululomalla pääsee Prahaan, lievitystä matkakuumeeseen ;)


Onko sinulla antaa hyviä matkavinkkejä Panamaan?
I haven´t been everywhere, but it´s on my list.

-Susan Sontag-


SHARE:

3 kommenttia

 1. Oi jestas, Panamaan, <3 Ihanaa, oikein kunnolla lämpöön. Ja Praha joulukaupunkina on taatusti hurmaava. Jo Riiassa, jossa tullut asuttua, joulu on vanhassa kaupungissa niin tunnelmallinen. :)

  Ihania juttuja. Sama homma, levottomuus asuu sielussa, mutta kuten tuolla omassa blogissa kirjoitin, matkat ilman lapsia eivät mielellään saa olla pitkiä...

  Ihanaa päivää sinulle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riika on tunnelmallinen kaupunki. Olen ollut siellä kahdesti ja kerran viettänyt jouluakin vanhassa kaupungissa. Matkailu avartaa :) Ihanaa päivää sinullekin!

   Poista
 2. Panamaan, vau!! No nyt on tosiaan jotain mitä odottaa! Matkustelu on vain niin ihanaa.

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig