maanantai 4. toukokuuta 2015

Oman elämänsä Peppilotta Sikuriina Rullakartiina Kissanminttu Efraimintytär Pitkätossu

Tällä viikolla tämä marjatta koettaa märehtiä ihan tosi vähän vaan, sillä haluan, että keväisellä viikolla olisi kauhean hyvä mieli. Ei se sitä tarkoita, että pitäisi kulkea kylänraittia suu korvissa tai vihellellä mennessään. Hyvä olo ei aina välttämättä edes näy ulospäin, sen vain tuntee. Eikä siihen ihmeitä tarvii, pala aurinkoa ja varsinkin tärkeimmät, perhe ja ystävät, joista liian harvoin muistaa kiittää. Silloin, kun elämä on vaikeaa, ole kiltti itsellesi. Elämä ei ole stressitöntä, eikä sen tarvitse ollakaan stressitöntä. Tärkeää kuitenkin on, että stressistä huolimatta jaksaa toimia kohti päämääräänsä.

Tee asioita rehellisesti sydämestäsi, niin et voi eksyä polulta. Meillä jokaisella on omanlaisemme arvokas elämä, se ei koskaan voi olla juuri samanlainen kuten sillä naapurin Martalla.
Eikä sen tarvitsekaan olla, onneksi. Kun alkaa elää sydämensä mukaan ilman pelkoa ja pakkoa, niin huomaa kuinka vapaa on elämään. Juuri se oma elämä, joka on ollut kaiken pakon ja esittämisen alla.
Miksi sulkisimme oman persoonallisuutemme ja elämämme jonkin valheelliseen roolin taakse?

Jos ei osaa höllätä ja pitää tiukasti kiinni suunnitelmiensa lopputuloksesta saa varmasti elämän kokoisen stressin kannettavakseen, joka lopulta musertaa alleen iloisemmankin Martan. Jos väkisin puskee eteenpäin eikä osaa ottaa tarvittaessa askelta taaksepäin, niin satuttaa itseään. Itsensä kuuntelemisen taito on tärkeää.

Jos harmittelet jatkuvasti, että asiat voisivat olla tällä hetkellä toisin, kulutat voimavarojasi taistelemalla todellisuutta vastaan. Elä siis todellisuutta.
Koska ajattelun ehdottomuus pienentää maailmakuvaasi ja rajaa elämän mahdollisuuksia.Elämässä mikään ei ole pysyvää ja kaikki voi muuttua sekunnissa. Elämä etenee vain harvoin juuri kuten olet ajatellut. Odottamattomat yllätykset tekevät elämästä mielenkiintoista. Joskus liiankin mielenkiintoista.

Sunnuntain harmaus tuuditti päiväuniin lettukestien jälkeen - olohuoneessa. Talo oli kanssani vaiti, aurinkokin nousi taivaalle päikkäreiden aikaan. Kirjoitin Peppi-kortin tärkeälle pikkuihmiselle. Koti tuntuu Villa Villekullalta, Huvikummulta, jossa kaikki on huller om buller. En ole maailman vahvin tyttö, vaikka näinä päivinä olen voimistunutkin. Mutta elämänkokemusta löytyy ja yllättäviä ongelmanratkaisutaitoja. Minussakin on alkanut kasvamaan uutta, se nousee välillä kivun kautta. 

Askeleet kohti uutta. Varmana ja varasuunnitelma hyppysissäni. Elämämme kartta on sävytetty ja kulkureitit ennalta sovittu. Matkaan yhtä kaus kuten Peppilotta Sikuriina Rullakartiina Kissanminttu Efraimintytär Pitkätossu, vähintään Etelämerelle saakka. Äitini ei ole neekerikuningatar, mutta isäni on enkeli taivaassa. Tuuletin ajatuksiani, pois turhaa ja luuttusin mielen sopukoita. On tärkeää olla tasapainossa. Kun avaa silmänsä ja malttaa odottaa, voi kauneutta nähdä epätodennäköisissä paikoissa. 

Vahvan kauniita päiviä Sinulle!


 Herkullinen salaatti

Salaatinlehtiä,
Hunajamelonia,
Juustoleipää,
Kirsikkatomskuja,
Lidlistä ostettu lajitelma krutonkeja, pähkinöitä ja siemeniä.SHARE:

5 kommenttia

 1. Oikein ihanaa alkanutta viikkoa ♥
  Itse joudun antamaan itselleni periksi... ja soittamaan työpaikalle sairastelusta, nyt pitää levätä.

  VastaaPoista
 2. Hyvin kirjoitettu.
  Kaunista ja tasapainoista viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Kissan silmissä asuu viisaus, se ei ota turhia huolia kannettavakseen.
  Itse istuskelen usein yöllä ulkona ja katselen tähtitaivasta. Siinä ymmärtää kuinka pieniä nämä omat murheet huolenaiheet ovat ja voi mennä helpottuneena nukkumaan.

  VastaaPoista
 4. Kiitos hyvästä kirjoituksesta. sai ajatukset laukkaamaan. haleja ja kivaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
 5. Upea kirjoitus, osaat taivaallisen hyvin kirjoittaa ja ilmentää mitä mielessä pyörii ja pörrää, kun antaa ajatuksille tilaa.

  Turha murehtiminen, siitä koko ajan enemmän olen oppinut erkaantumaan.

  Upea viikkoa <3

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig