keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Treenit kukonlaulun aikaan - euforiaa*

Olen aamutorkku, mutta näin valon lisääntyessä rakastan aamukuntoilua ja usein löydänkin itseni kuntosalilla aamulla viiden jälkeen. Aamuisin linnut laulevat aurinkoisessa maisemassa, kesälomafiilis. Ja se näky, kun kuntosali kylpee aamuauringossa saa raudan nousemaan. Tykkään myös treenailla yksinään ja heti aamusta aikaisin saan reippailla salilla yleensä aivan omissa oloissani. Reippailen itseni hikeen tunnin verran, kotiin suihkuun, hieman aamupala, lepäilyä ja sitten vasta töihin. Töiden jälkeen lähden yleensä lenkille ja illalla venyttelen. Tosin jos ulkona sataa vettä, niin katselen kisujen kanssa pihalle ikkunasta ja teen kotona pientä kuntopiiriä Fitfarmin ohjeilla. Aamutreeneistä saa valtavasti virtaa uuteen päivään. Jos et usko, niin kokeile!

Olen löytänyt taas kuntosali ja liikuntarytmin sairastelun jälkeen. Se tunne on ihana, kun on palva halua aamuisin nousta kuntosalille. Alku on aina hankala ja lihakset kipeytyvät ja löytyy sellaisiakin lihaksia, jollaisia ei ole tiennyt olevankaan. Mutta pitkäjänteinen treenaaminen vaikuttaa mielialaan ja koko elämään, yleensä positiivisesti. On tärkeää, ettei ota liikaa paineita, koska stressaaminen vaikuttaa negatiivisesti kehon toimintaan ja treenaamiseen. Monipuolisuus ja iloinen mieli, niillä pääsee pitkälle. Tällä hetkellä jalkani ovat kipeät, kiitos hyvän jalkatreenin. Silloin tulee tulosta, kun hieman sattuu. On poistuttava mukavuusalueeltaan, että treenaaminen tuottaa tulosta.

Treenivaatteet ovat myös yksi motivaattori. Itse tykkään Peak Performancen ja Niken treenivaatteista. Treenivaatteiden tulee olla teknistä materiaalia,hengittäviä ja hikeä sitovia. Sellaiset jotka eivät hierrä tai purista,kutne treenikengätkin. Suosittelen maanantaisin katsomaan mtv:ltä Fitnesspäiväkirjat, siitä saa hyvää inspistä treenaamiseen. Ei ole olemassa yhtä oikeaa ja ainoaa kuntoilutapaa. Jokainen tyylillään, tärkeintä on tekemisen ilo.

On tärkeää syödä oikein ja syömättömyydellä ei laihdu, tai laihtuu mutta se ei ole oikein toimiva pitkässä juoksussa. Kun syö oikeita raaka-aineita, niin saa syödä vatsansa täyteen eikä tarvitse kärsiä huimauksesta, pahasta olosta ja nälästä. Myös lihas kasvaa, kun muistaa syödä oikein. Aloitin vuosi sitten toukokuussa Fitfarmin ohjeilla treenaamisen. Opin syömään oikein, enää en jätä välipaloja väliin ja valitsen välipalat oikein. Fitfarmin treenit voit tehdä kuntosalilla tai kotona. Itse tein neljä ensimmäistä treeniviikkoa kotitreeniä ja vasta sen jälkeen hankin kuntosalikortin. 

Fitfarmin Superdieetin mukana tulee viikoittain helpot ruoka- ja treeniohjeet. Jos innostuit, niin hopihopi. Superdieetti alkoi maanantaina, mutta ilmoittautua ehtii ja aloittamaan treenit. Itsestään huolehtiminen,päämäärätietoisuus, sisäinen ja ulkoinen hyvä olo. Kukapa ei haluaisi näitä ominaisuuksia itselleen?
Sinä itse voit vaikuttaa mitä tunnet ja miltä näytät.
Tärkeintä on, että olet tyytyväinen itseesi ja oloosi. 
Laihuushan ei tuo automaattisesti onnea, kuten ei liikalihavuuskaan. 
Ei kannata liikaa tuijottaa vaa án kilomääriä vaans seurata mittanauhalla kuinka sentit vähenevät treenien ja laihdutuksen myötä. Treenaaminen vaikuttaa itseluottamukseen ja minäkuvaani. Onnellisuus ja tasapaino löytyvät läheltä - sinusta itsestäsi, ei kenestäkään toisesta ihmisestä tai materiasta. Palava halu saavuttaa unelmat ja sisäinen rauha. Ihana fiilis. Kaiki ne lähtevät sinusta ja tekemisestäsi, koska et voi tukeutua loputtomiin toisiin ihmiseen ja heidän tsemppeihinsä.

Perushyvinvointi ei ole rakettitiedettä vaan pieniä tekoja arjessa.
Kahvakuula ja puolentoista litran vichypullot täytettyinä vedellä, niillä pääset kotijumpassa jo pitkälle. Treenaamiseen ei tarvita lahjakkuutta, mutta entisestä urheilutaustastani on kieltämättä hyötyä. Siedän hyvin kipua, minulla on päämäärä, en tyydy keskinkertaiseen vaan teen sarjat tehokkaasti. Salilta ei lähdetä ilman, että hikikarpalot helmeilevät otsallani. Toinen ihanuus tällaisina kauniin lämpiminä kevätpäivinä on lähteä lenkille, reipasta kävelyä ja juoksua. Odotan jo kesälomaa. Silloin käyn aamusta kuntosalilla ja heti sen jälkeen lenkillä sekä treenailen vielä illalla telkkaria katsoessa. Rakastuin tähän rytmiin viime kesälomallani. Mutta aivotreeniä viime päivinä on tuottanut kodin etsiminen Helsingistä. Toivottavasti nappaa viimeistään ensi kuussa :)

Tuliko teille kysyttävää treenaamisesta?

*osa kuvista on puhelinkuvia* 
Ps. Huomenna arvotaan Muumimukin voittaja!SHARE:

2 kommenttia

  1. Onpa sinulla kasvanut muskeleita:)) Ihanaa treenata heti aamusta ja näyttää niin tyhjältä tuo kuntosali. Mahtavaa! Hyvä kun tsemppaat meitä kaikkia!

    VastaaPoista
  2. Minua ei kyllä ihan vähällä rahalla aamulla salille saa - yritetty on;)
    Torkutan aamulla juuri niin pitkään kuin suinkin on mahdollista!
    Ihailen kyllä teitä, jotka tuohon aamukuntoiluun pystytte - minulle se on kauhistuksen kauhistus!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig