perjantai 22. toukokuuta 2015

Terveiset Nizzasta - Ranskan Rivieralta*

Tänään matkaamme päivä- ja iltakuvin Nizzaan. Nizza kohteena oli pettymys, mutta sieltä on erittäin helppo lähteä junalla lähikaupunkeihin. Kaupunki ei sykähdyttänyt, kuten Cannes ja Monaco.
Haluaisin vielä palata Etelä-Ranskaan ja matkata junalla lähistöllä oleviin pikkukaupunkeihin, Antibesiin, laivalla St. Tropezin saarelle ja Monacoon. Côte d'Azurin lentokenttä on upea, siis lentokentän läeheisyydessä on kauniita palmuja ja ihastuin sen kauneuteen. Yleensä lentokentät tuppaavat olemaan kaukana keskustasta ja aika rumalla alueella. Taksimatka maksoi keskustaan 35 euroa ja aikaa kului noin 20 minuuttia.

Koska Ranskalla on ollut aikanaan paljon siirtomaita Afrikassa ja muualla maailmassa, niin kaduilla tuntui olisi kuin olisi Afrikassa tai Turkissa. Tosin rakennusarkkitehtuuri ja ympäristö olivat kauniimpaa ja siistmpää kuin näissä edellä mainituissa maissa. Jokaisessa kadunkulmassa oli jonkinlainen Döner/kebab-ravintola. Mutta ruokaa sai tarvittaessa nopeasti ja edullisesti. Illalla keskustassa oli kovin hiljaista yhdentoista jälkeen ja olutta sai pikaruokaravintolassa, sitä ei myyty enää siihen aikaan kaupassa eikä ravintoloitakaan ollut enää avoinna puolen yön aikaan. Menopaikat olivat keskittyneet enemmän rantabulevardin varrelle. Koska kyseessä oli pitkä viikonloppumatka, niin olimme liikkellä yli 12 tuntia vuorokaudessa ja näimme todellakin paljon matkan aikana. Kaiken sen mitä tarvitsi ja hieman enemmänkin. 

Turvattomuutta emme kohdanneet kertaakaan. Rautatieasemalla viettää päiväänsä ja öitään ryhmä Afrikasta tulleita tumamihoisia ihmisiä. Heitä kävi sääliksi, millaisen kohtalon he ovat saaneet tähän elämään. Pieni pala pahvia, joiden päällä nämä ihmiset nukkuivat.
Huomasimme sellaisen kieliasian, että jos yrität edes vähän puhua ranskaa, niin saat parempaa palvelua. Ranskalaiset ovat erittäin ylpeitä kielestään. Kirkot ovat upeita, niitä kiertää mielellään. Jokainen kirkko on omanlaisensa ja niissä on yleensä kauniita lasimaalauksia ja patsaita.
Meillä on tapana sytyttää kirkoissa kynttilöitä, joita löytyy kirkoista pientä korvausta vastaan.

Vanha kaupunki on kokemisen arvoinen, siellä on paljon kapeita kujia, putiikkeja ja kauniita yksityiskohtia. Kala- ja merenelävämarkkinat ovat aina kiinnostavia vaikkakin pahan hajuisia tapahtumia.

Rantabulevardi, Ranskan Riviera on kaunis ja se muistuttaa erehdyttävästi Miamin Beachin Ocean Drivea, olihan siellä nimetty rantakin Amerikan tyyliin. En kadu päätöstä lähteä tännepäin maailmaa. Voisin palata vielä joskus sinne uudestaan, koska matkailu lähikaupunkeihin on niin helppoa ja edullista. Norwegianilla on edullisia lentoja ja varasin tälläkin kertaa matkan Travellinkin kautta. Saimme lentokoneesssa kaiken lisäksi tullen ja mennen eturivin paikat ja jalkatilat ovat sitä mukaa. Kerrankin hyvä tuuri, ilman lisämaksua.
Tervetuloa Nizzaan!


 Kynttilä isälle. Holy water!


Ranskalaisittain Crepesejä!Lapsuusmuistoja. Tällaisia karkki/purkkajäätelöillä herkuteltiin lapsena.

 Hotellimme sijaitse aivan keskustassa ja siitä oli noin puoli kilometriä rautatieasemalle. Suosittelen. Aamupala maksoi 13e/per aamu,mutta sen syötyä pärjäsi pitkälle päivään.

Näkymä huoneen ikkunasta.

 Huone oli viihtyisä, kattohuoneisto. Siinä oli hauskasti erikseen vessa, ja käsienpesuallas ja kylpyamme toisessa huoneessa. Ranskalaista insinööritaidetta :D
Mutta huomatkaa, huoneessa oli Kartellin Ghost-tuolit.

Massenan aukio illalla.
Alpit.


Oletteko matkailleet Ranskassa? 
Mikä on suosikkikohteenne?SHARE:

2 kommenttia

 1. Oi kun oli kiva piipahtaa kanssasi Nizzaan. Olin siellä pari vuotta sitten ja minä kyllä ihastuin kaupunkiin ikihyväksi :)
  Hauska sattuma, että juuri postasin jutun elokuvafestivaalien kunniaksi Cannesista, jossa kävimme samalla reissulla. Ihana kaupunki sekin <3
  Ja tuo upea turkoosin hohtoinen meri - syvä ihastuksen huokaus.
  Kiitos tästä. Tuli hyvä mieli :)

  Mukavaa viikonloppua!

  terveisin
  PirjoW / Virtuaali Moleskine®

  VastaaPoista
 2. Kiitos palasesta Nizzaa, näyttää kivalta kohteelta.

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig