lauantai 26. joulukuuta 2015

Gdansk, täältä tullaan - Loma!

Tänään matkaan ystävättäreni kanssa viideksi päiväksi Puolaan, Gdanskiin. Eilen pakkasin lentolaukun vartissa, ennätykseni. Matka tulee olemaan kulinaristinen ja shoppailuelämys, koska Puolassa on suht edullista Suomeen verrattuna. Tuemme siis osaltamme Puolan kansantaloutta :D Olen viettänyt kaksi joulua Varsovan Hilton hotellissa ja viime kesänä kävimme Riikan kanssa Krakovassa (Auschwitz-Birkenaussa). Monet ovat kehuneet Gdanskia ja luulen, että tykkään kohteesta.

Suosin muutaman kerran vuodessa vanhoja Baltian maita, koska niissä matkailu ja itse matkatkin ovat edullisia. Maksoimme viiden päivän matkastamme lentoineen 250e. Hotellimme sijaitsee vanhan kaupungin sydämessä, siihen kuuluu aamupala ja se on varsin hyvä, koska se on luokiteltu neljällä tähdellä Tripadvisorissakin.

Pakkaaminen, se ei ole mun juttu. Se jää aina viime tippaan, mutta onneksi on olemassa viime tippa. Helsinki-Vantaan lentokentällä pääsee viimeistään tunnelmaan, Oak Barrels ja lähtö ölssit.

Mitähän kaupunkeja koluan ensi vuonna? Ainakin Rion ja muutaman Euroopan kohteen. Euroopassa on tullut koluttua jo useita kohteita ja enää on käymättä muutama sellaista must-kohdetta. Lapsena matkasimme usein Kreikassa, Espanjassa ja Kanariansaarilla sekä Pohjoismaissa. Kesällä riittää hyvin Euroopan kohteet, siellä riittää näkemistä ja lämpöä. Minulla on krooninen matkakuume ja se vaan kasvaa matkakuvien katselulla, tai sitten luen jonkun matkailuun liittyvän kirjan, tai kuulen jonkun huikean tarinan. Sitten iskeekin jo kamala matkakuume ja ainainen säästäminen. Joskus täytyy mennä kauas, jotta näkee lähemmäs ja osaa olla kiitollinen siitä mitä on tällä hetkellä elämässä.
Täältä tullaan maailma!

Kohti uusia seikkailuja ja huomenna alkaa Marimekko-arvonta, olkaa kuulolla!


Kuva*
Eilen tapasin perheeni heidät ennen laivalleen menoaan. Kävimme syömässä Zetorissa, koska useimmat ravintolat olivat kiinni joulunpyhien takia. Zetorissa on hauska landetunnelma ja blinit olivat muuten taivaalliset. Mutta sahti oli pahaa :D
Suosittelen Zetoria! Jos et voi mennä maaseudulle, niin maaseutu on aivan Stadissa.SHARE:

3 kommenttia

  1. Ihanaa matkaa ja mukavaa Tapaninpäivää.

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtavaa reissua ja sydämellistä tapaninpäivää. <3

    VastaaPoista
  3. Mukavaa matkaa, Satu! :) Vähähkö oon kade. ;) Haluisin joku päivä päästä Puolan matkalle. Oot oikeassa, ne on tosi edullisia ja varsinkin talvella.. :D

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig