tiistai 29. joulukuuta 2015

Matkaajan kiitolliset terveiset vuodelle 2015* 13 kaupunkia ja 8 maata!

Matkailu, se on harrastuksista rakkain, maailmaa avartavin ja opettavaisin. Olen oppinut matkaillessa paljon ympäröivästä maailmasta ja itseltäni.
Olen matkaillut tänä vuonna eniten aiempiin vuosiin verrattuna. Unelmani ovat täyttyneet.
Aivan huimaa!

Olen käynyt tänä vuonna Panamassa, Helmisaarilla, Nizzassa, Cannesissa, Monacossa, Budapestissa, Krakovassa, Auschwitz-Birkenaussa, Lissabonissa, Vietnamin Ho Chi Minhissä, Singaporessa, Malesian Kuala Lumpurissa ja Gdanskissa.

Ensi vuonnakin matkailen, mutta tuskin tätä tahtia tai saa nähdä ;)
Uusia kohteita, uusia mantereita ja uusia seikkailuja. Seikkailut ovat parhaita, kun kohde on uusi ja matkakaveri on samalla aaltopituudella.
Omatoimimatkailussa on aina oma jännityksensä ja mitä erikoisempi kohde, sen parempi.
Matkailu, suuri intohimoni.
Jäljellä on vielä muutama kohde, joissa haluaisin ehdottomasti käydä, mutta ne ovatkin hieman erikoisempia kohteita. En suosi suuremmin massaturisti kohteita vaikka niissäkin on toki joskus kiva käydä.
Joihinkin kohteisiin voisin palata uudelleenkin ja sitten on niitä kohteita, joissa kerta käynti riittää.  Tykkään kylminä vuodenaikoina käydä hieman lämpimimmissä kohteissa, mutta viihdyn hyvin myös kaupunkilomilla. En jaksa ainaista auringon palvomista, joten lomasta on aina kiva saada irti muutakin. Avartaa kummasti maailmankuvaa.

Tämän vuoden ehdottomat parhaat kohteet ovat olleet Panama ja Helmisaaret, Vietnamin Ho Chi Minh (Vietnamin sotamuseo) ja Auschwitz-Birkenau. Tosin Gdanskaan ei ole huono, tänne voisi tulla uudestaankin.

Lapsena matkailimme ahkerasti Kreikan saarilla, Espanjassa (manner ja saaret), Kanariansaarilla ja Pohjoismaissa. Vuosittain matkailimme 2-4 kertaa vuodessa ulkomailla.
Olen näistä kokemuksista kiitollinen isälleni ja äidilleni.
Tallinnassa en ollut käynyt aiemminkin kuin syyslomalla 2011, monesti veri vetää hieman kauemmas ;D

Suomessakin on muutama kohde, joissa aion vielä matkailla, Hanko, Porvoo ja Jäämeren ranta. Olen lapsena käynyt Norjassa Lofooteilla ja se oli huikea kokemus.
Edessä on paljon töitä ja unelmien täyttymistä.
Helsinki-Vantaa näemme taas pian, hiihtolomalla.
Rio, ohoi!

Olen viimetipassapakkajaa. Mutta ei matkalle mielestäni juuri mitään tarvitsekaan mukaan. Avoin mieli on kai se tärkein. Passi, liput, hieman rahaa, opaskirjat, vähän vaatteita, kamera, rakkolaastareita ja aurinkolasit.
Ja seikkailu voi alkaa!


Kuva

Gdansk on kaunis kaupunki, merenranta kaupunki. Muistuttaa Köpiksen Nyhavnia.
SHARE:

1 kommentti

  1. Ihanan paljon olet päässyt matkaamaan! :) Tässä postauksessa olisi kiva ollut nähdä kuvia koosteena noilta matkoilta.. :) Ihana postaus joka tapauksessa! Mieki aion toteuttaa vastaavanlaisen, kun tänä vuonna jopa mie oon päässy reissuun useampaan maahan. ;)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig