keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Lahjavinkki ja räntäsateessa Vuittonin nilkkureissa*

Eilen tuli taas mietittyä elämää, turhan ruikuttajia ja marttyyreita, niitä säälikerjureita. Elämässä asiat epäonnistuvat kaikilla välillä. Elämä on valintoja, joilla osalla valinnoistamme on kauas kantoinen vaikutus. Jos sitä pahaaoloaan piilottelee tai yrittää väkisin piristämällä poistaa, ahdistus purskahtaa jossain vaiheessa tupla-annoksena ulos. Elämä ainakin opettaa tavoille. Minuakin vituttaa välillä niin paljon, etteivät viherkasvitkaan kukoista tässä huushollissa :D

Joskus väkisin hymyilemisen taito on ehdoton, tai happamuus leviää porukassa kuin tuli kuivassa kanervikossa. Sitä omaa pahanolon köntsäpalloaan on turha levittää kaikkialle, liian itsekästä ja tyhmää.
Kuvitelkaas elämäänne ilman minkäänlaista epäonnistumisen tunnetta. Yrittäminen ja riskinotto johtavat joskus epäonnistumiseen. Kaikesta hyvästä huolimatta epäonnistumisen tunne on aina melkoisen epämiellyttävä. Vähän samanlainen kuin seisoisit räntäsateessa hienoissa Vuittonin nilkkureissasi, jalat litimärkinä ja kylmästä kohmeisina. Vaihtoehtoina olisit voinut valita lämpimämmät ja vähemmän hienot Kuomat, jolloin jalat olisivat kuivat. Mutta hetkinen! Sittenhän en olisi oppinut yhtikäs mitään.

Epäonnistuminen. Se on osoitus siitä, että olet uskaltanut yrittää.

Mutta onneksi minulla on tänään onnekaspäivä. Työpäivä, mukavan asiakkaan kanssa, lounas hyvässä seuraassa ja leffailta. Onni on välillä hyvin pitkälle elämänasenne ja hyvin pienistä asioista kiinni. Kuten aamuisella lenkillä tämä "Team Ahman" vanha Saab kadun reunassa.  Sen kohtaaminen oli iloinen juttu. "Kuules Jannu, nyt suuta muikeemmalle" ;D
Isäni osti aikanaan minulle ollessani parivuotias joululahjaksi junaradan. Ja nyt itse ostin Stockalta Hamleysin-osastolta kisulapsilleni uusinta uutta olevan pattereilla toimivan meduusan. kaikki kolme napottavat nyt kylppärissä lelua katsellen ja sillä leikkien! Eläintä ei pitäisi koskaan antaa lahjaksi, mutta poikkeus vahvistaa säännön tässäkin. On olemassa fiksun eläinystävällinen ja eettisesti moitteeton tapa antaa eläinlahja, kunhan vain lahjan saaja on huolella valittu. Mutta eläimellehän voi antaa lahjan!
Huomenna on jo aatto. Kummallista. Mun joulufiilis on jossain suklaarasian pohjalla.
Mutta jouluruokaa riittää :D


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig