torstai 24. joulukuuta 2015

Joulurauhaa ja viime hetken lahjavinkit*

Meillä aloiteltiin jo eilen jouluruokailu. Nyt kuljen pyörimällä.  Tänään on työpäivä, joten viiniä otettiin illalla vain pikarilliset ruuan kera. Eihän viinipullo koskaan hukkaan mene, voihan sitä käyttää vaikka kynttilänjalkana :D Illalla suunnataan Käpylän kirkkoon nauttimaan tunnelmasta.

Muistan joka joulu lapsuudestani muiston, jolloin asuimme omakotitalossa ja joulun aikaan meillä oli tapana viedä toivomuslista autotalliin tai eteisen maton alle, josta tontut sen sitten hakivat. Kirjekuoressa jo lukee, että "En eläisi ilman joulupukkia!" No kukapa pystyis? :D
Toivomuslistassa oli mm. teippiä, talvitakki, karkkia ja barbie. Voi sitä materian määrää. Olin aika "halpa-lapsi", ei mitään kännyköitä ja iPadeja.

*
Jouluna on luvallista toivoa joulupukilta. Ainakin lapsilla. Me aikuiset sitten kypsinä mielipiteinemme toivomme pukilta mm. laatuaikaa perheemme kanssa ym. abstraktia ja vaikeasti paketoitavaa. Ihmisiä, kun tulisi muistaa muulloinkin kuin vain jouluna. Mulle joulu on rauhoittumista ja muistakaa ihmiset ei se, että lahjojen ei tarvitse olla isoja ja kalliita ollakseen mieluisia. Ei se määrä vaan laatu. Aito lämpöinen halauskin on parempi kuin kymmenen rasiaa suklaata!

Moni ei kaipaa/tarvitse lisää tavaraa nurkkiin, joten aineeton lahja on erityisen hyvä vaihtoehto ihmiselle, jolla on jo kaikkea. Aineettomiakin lahjoja on laidasta laitaan ja hintahaarukka alkaa nollasta. Tässä joitakin ehdotuksia, mitä vanhemmille, isovanhemmille tai vaikka appivanhemmille voi antaa:

*Liput teatteriin/musikaaliin/oopperaan/konserttiin/balettiin. Yksi vaihtoehto on myös tarjota ilta jonkun edellä mainituista parissa vaikkapa äidille tai isoäidille juuri sinun seurassasi.


*Joulukukka-asetelma tai juustokori

*Itsetehty kuivakakku tai muu leivonnainen.

*Lahjakortti hierontaan/kasvohoitoon/manikyyriin/pedikyyriin/kylpylään. Harva raaskii käyttää rahaa kalliisiin hemmotteluhoitoihin itse, mutta porukalla ostettuna lahjakortti ei ole niin kallis lahja ja hierontalahjakortti sopii erityisen hyvin lahjaksi myös miespuoliselle väelle. 

*Kotisiivous on ihanaa ylellisyyttä, jos normaalisti siivouksen joutuu hoitamaan itse. Vanhukselle tästä voi olla konkreettinenkin helpotus arjen keskellä. 

*Ihana ravintolaillallinen voi myös olla mukava lahja vaikkapa omille vanhemmille. Moniin ravintoloihin saa ostettua lahjakortteja, joiden avulla idea on helppo toteuttaa. Herkkuillallisen voi kokata vanhemmille tai isovanhemmille myös itse.


Toivon kuitenkin, että pahimmatkin nettiaddiktit malttavat joulun aikaan sulkea tietokoneen hetkeksi ja nautiskella hetken läheisten parissa, mikäli tällainen mahdollisuus vain on suotu.  Antakaa myös raitisjoulu läheisillenne! Viinaksien juominen kohtuudella on taitolaji. Liian moni perhe löytyy  tänäkin jouluna turvakodeista!! Toivon sinulle kaikkea hyvää joulunaikaasi ja hyvää tahtoa. Elämä ei ole mustavalkoista, näin joulunaikaan siinä on myös ripaus punaisen sävyjä. Punaisia huopikkaita ja punaisia poskia.

Jossain, talviöiset, huurteiset pellot
Jossain, joululaulut, kultaiset kellot
Jossain, lastensoitto, huilut ja sellot
Jossain on kai vielä joulu

Jossain, jouluyö on ihmeiden aikaa
Jossain, kynttilöissä jouluista taikaa
Jossain, joululaulut pirteistä kaikaa
JOssain on kai vielä joulu

Jossain sataa valkeaa lunta
Jossain, ja on kaikki kuin unta
Jossain, koko aurinkokunta
Jossain on kai vielä joulu

-Gösta Sundqist-Joulurauhaa kaksi- ja nelijalkaisille ystäville!


SHARE:

1 kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig