keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Always planning the next adventure - Joululoma = Koti, Praha, Tallinna ja ihanat ystävät*

Heräsin heti aamusta neutraalin hyvällä tuulella vaikka pitkä 11 työpäivä olikin edessä. Olen niin iloinen työpaikastani ja arjen pienestä luksuksesta. Taivaankansi laittoi vesisateen kastelemaan yön aikana lumisen maiseman. Aamuaskeleet olivat kepeät ja luottavaiset ja jalkojeni alla kopisi jäinen asfaltti ja olkapäilleni satelivat kastepisarat leikkivät verkkaista leikkiään. Mutta tänäkin talvena saamme vielä valkoisen tervehdyksen taivaalta, miljoonia lumikiteitä, kauneutta!

 Tämän päivän luksushetkiä olivat kuntosali ja sen jälkeen tsiigasin boxilta Ex-Onnelliset. Jaksaakseni arjen hulinan tarvitsen aikaa hiljaisuuteen, rentoutumiseen ja mietiskelyyn. Sekä aikaa nettisurffailuun matkasivustoilla. Joskus yksinolo on hyvästä. Päivän mittaan pyrin aina pysähtymään pari kertaa hengittääkseni muutaman kerran syvään ja olemaan kiitollinen. 


Joululoma. Se on noin viiden viikon kuluttua. Ja odotan sitä jo kovasti, eikä ihme. Saan relata kotona kisujen kanssa ja lähden mieheni kanssa minilomalle kolmeksi ja puoleksi päiväksi Prahaan. Olin viimeksi Prahassa samoihin aikoihin joululomalla pari vuotta sitten äitini kanssa. Ulkomaan ystäväni tulee meille tammikuun alussa ja matkaamme Tallinnaan rentoutumaan. Hän ei ole koskaan aiemmin käynyt Tallinnassa, joten nähtävää riittää. Tänään sain kivan viestin ystäväpariskunnalta Pohjois-Karjalasta ja vietämme heidän kanssa aikaa Helsingissä joulukuun loppupuolella 


Loma vaikuttaa kiireettömältä, kulturellilta, makoisalta ja johon kuuluu vahvasti ystävät  Tänä(kin) vuonna vietämme joulun kotona Helsingissä, kuten viimekin joulun. Emme juhli joulua muuten kuin ostamalla parit lahjat tärkeimmillemme, viemällä haudalle kynttilät, nauttimalla jouluruuasta ja viettämällä leppoisia hetkiä. Olemme joulun ytimessä ilman turhaa säätämistä ja stressiä. Ja yksi asia mistä olen todella iloinen on joululoman pituus. Palaan töihin vasta 9.1.2017 ja muutama viikko töitä ja sitten koittaakin jo viikolla 8 hiihtolomalla, jolloin suuntaamme Karibian lämpöön.


Olemme viettäneet kolme joulua ulkomailla, uiden, relaten, käyden hieronnoissa ja kauneushoidoissa. Joulu olisi oikein kiva viettää tänäkin vuonna ulkomailla, mutta miehelläni ei ole silloin lomaa eikä kissanhoitajamme olisi päässyt tuolloin asumaan meille. Kahtena viimeisenä joululomana olen ollut joulun jälkeen ulkomailla äitini ja kaverini kanssa. Mutta nyt pääsemme viimeinkin taas yhdessä matkalle. Euroopassa on ihania joulutoreja, joissa on tunnelmaa ja edullisia käsitöitä ostettavaksi kotiinviemisiksi.


Se, että pääsen matkailemaan usein johtuu siitä, että vertailen lentojen ja hotellien hintoja, en siis käytä pakettimatkoja.
Teen myös hartiavoimin töitä, joka on ollut viime aikoina pois liikuntaharrastuksista. Teen usein sunnuntaisin 6-8 tunnin työvuoron, koska saan tuplapalkan ja viikolla minulla on päivätyöni lisäksi koulun kautta eräs oppilas, jota opetan oppituntieni jälkeen. Työpäiväni voi helposti olla 10-12 tuntinen.
Mutta on toki myös niitä normaaleja opettajien 6 tunnin työpäiviä.
Unelmien eteen on tehtävä töitä. 
Onneksi työni ovat sellaisia, joista tykkään ja opin itsekin joka viikko jotain uutta.
Kyllä elämä vaan on ihmeellinen. 


 "Tie on jäässä, mutta puiden oksilla on
valoa,
joka lohkeaa, kilahtaen kuin jää,
pienet peilit taittavat äänen tuhannesti,
ja lintujen sirottamat laulut puhkeavat
paljailla oksilla;
jos nyt on ilta, soisin sen kestävän aina."
- Eeva-Liisa Manner


Mikä sai sinut tänään hyvälle tuulelle, vai heräsitkö väärällä jalalla
tähän sateiseen päivään?;)
SHARE:

1 kommentti

  1. Ihania suunnitelmia, täälläkin kovin odottaa Tallinnan reissua. :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig