keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Sensuroitua sadattelua ja nillitystä*

Voi h*von v *tun p*rkele! Maisema on pilalla! (sensuroitua sadattelua) Lunta maassa ja lisää tulee koko ajan. Voiko siihen hukkua? Kunpa lumet ja jäät sulaisivat pikaisesti pois. Joka vuosi sama virsi, nyt liian aikaisin. Siedän vuosi vuodelta vähemmän ja vähemmän talvea. Se tekee elämästä ja etenkin liikkumisesta vaikeaa. Onneksi työmatkaa ei tarvitse enää taittaa omalla autolla, kuten useampana edellisenä vuonna. 200 kilsaa päivässä pelko takapuolessa ajaen huonosti hiekoitetulla ja auratulla tiellä. 


Noh, kerran sitten ajoin tieltä metsään (ajoin alinopeutta) peilikirkkaalla jäällä ja tuloksena välilevynpullistuma kaularangassa. Onneksi leikkaus auttoi. Ainoat positiiviset asiat talvessa ovat, ettei tartte ajaa työmatkaa ja  Canada Goosen takkini, sen hankittuani en ole palellut. Ainut mitä naama nyt on kovalla lumituiskulla jäässä ja tuntuu kuin naama irtoaisi. 
Merellistä luonnonmukaistahoitoa :D Kyllä taas niin mieleni pahoitin ensilumen määrästä, kuten Tuomas Kyrön mielensäpahoittajakin toteaa!

Pitkä ilta eli pimeys jatkuu liian monta kuukautta. On pimeää, kun lähtee töihin, on pimeää töissä ollessa ja vieläkin pimeämpää kun pääset töistä pois. Masentaa, myönnän. Mikäs siinä, jos voisi viettää ulkomailal 1-3 kuukautta talvisin. Olisi D-vitamiinivarastot ja muutenkin energiavarastot suuremmat. 
Mutta turha nillittää.

Olen elänyt suurimman osan elämästäni alueella, jossa tulee lunta talvisin aina aivan liikaa ja pakkanen paukkuu -30 ja -40 asteen tienoilla. Laitan valoja vähemmälle ja tunnelmavalaistuksen päälle, ei näe sekamelskaa. asunto hukkuu pölyyn. Taas tarvitsee pelätä liukastumista, luiden murtumista tai polvilumpioiden luksaatiota. Kunpa saisin elää vähälumisen talven, mutta onneksi valaistus on kohdillaan. Ehkä katselen hieman ulkomaanmatkoja, lievittää oloa eikä masennuskaan pääse valtaamaan, aivan kokonaan tätä marttaa.
Täytyy alkaa keksimään jotain kivaa talven ajalle, edes pientä kivaa. Jos sen kestäisi siten hieman paremmin.


 Yllä olevassa kuvassa alin kuva edustaa ideaalista maisemaa ja ylin, realismia, järkyttävä lumi, jää ja liukkaus!SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig