tiistai 8. marraskuuta 2016

Café ja Konditoria Ekbergin herkullisessa kutsuvierastilaisuudessa

Olin viime viikon torstaina ystäväni kanssa uudistuneen Café ja Konditoria Ekbergin kutsuvierastilaisuudessa Ekberg Extrassa. Tilaisuudessa oli myös todellisia kanttiksia, jotka olivat olleet Ekbergin asiakkaina useita vuosikymmeniä. Oli antoisaa kuunnella näiden ihmisten tarinoita upean kahvilan uumenista. 

Tapahtumassa oli upeita musiikkiesityksiä ja huikeimmasta vastasi kanteletta soittava IidaElina, joka on valloittanut maailmaa New Yorkia myöten. Ida Elina on ainutlaatuinen taiteilija, kultaisella lauluäänellään hurmaava popkanteletar.  Hänen omaleimainen kanteleensoittotyyli syntyi YouTube-kitaristien innoittamana ja nyt kanteleeseen yhdistyy sujuvasti niin räväkkä pop kuin arkaainen perinnemusiikkikin. Aivan uskomattoman upea kanteleen soittaja. Hän lauloi nykyaikaista musiikkia, kuten Michael Jacksonin ja CeeLo Greenin biisejä.

Pukeutumiskoodi oli Business casual ja olo olikin koko tapahtuman ajan iloisen rento. Yhtenä iltana paljon, jos viiniä jois ja nauttisi muutaman cocktailpalan sekä sokeriöverit makoisista bebeistä. Erittäin hauska ilta, mielettömiä musiikkiesityksiä, ylellisen upeat tarjottavat ja todella mielenkiintoisia puheita. 
Kiitos ja niiaus Ekbergille! 

Vieraina oli myös julkisuudenhenkilöitä mm. Jukka Rintala ja Esa Saarinen. Saarinen kertoi rakkaustarinansa, kuinka tapasi Pipsansa Ekbergissä. Ja kun asunto täytyi löytää, niin oli sen löydyttävä läheltä Ekbergiä. 


Ekbergin tarina alkoi vuonna 1852 ja se on jo 164 vuotta vanha yritys ja yksi Helsingin kahviloiden sekä leipomoiden kulmakivistä. Ekbergin kahvila on Helsingin Bulevardilla sijaitseva kahvila. Helsingin kuuluisimpiin kahvipaikkoihin lukeutuvan Ekbergin kahvilan perusti Fredrik Edvard Ekberg 1852 Helsingissä käytyään opissa Pietarissa ja suoritettuaan mestarikokeensa. 

Ekbergin konditoriassa kannattaa käydä ostoksilla ja nauttia seinän takana kahvilassa vaikkapa lounasta, makoisia Bebe-leivoksia ja lattea. Ekbergin juhlatila, Extra taipuu monenlaisiin juhliin ja viimeiseksi siellä julkistettiin viime viikolla Finlandia kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat. Vierailen itse Ekbergillä muutaman kerran kuukaudessa. Se ei ole aivan työmatkani varrella ja sinne lähden asiakseni, kun haluan jotain erityisen makoisaa.

Toivon, että Ekberg uudistaisi hieman leivos- ja teevalikoimaansa.
Näin se saisi vieraikseen yhä enemmän nuoria ja nuoria-aikuisia.
Uutta sukupolvea, uusia asiakkaita.


Café Ekberg ja Konditoria
Bulevardi 9
Helsinki

SHARE:

5 kommenttia

 1. Mitä herkkuja...itse en ole koskaan poikennut tuolla, täytyykin laittaa korvan taakse. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekbergiin kannattaa mennä piipahtamaan. Nähtävyys itsessään 😊

   Poista
  2. Ekbergiin kannattaa mennä piipahtamaan. Nähtävyys itsessään 😊

   Poista
 2. Onpas ollut mielenkiintoinen ja herkullinen ilta! Ja Ekberg on kyllä paikka, jossa melkein joka Helsingin reissulla on poikettava - onpa sen takia myöhästytty bussistakin;)

  VastaaPoista
 3. Oi Ekberg. <3 90-vuotiaan mummoni suosikkikahvila! :)

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig