Sain Indiedaysin Inspiration Dayssa Risentalta ja Santa Marialta tuotepaketin, joka sisälsi terveellisiä tuotteita muun muassa chiansiemeniä, mustia papuja, auringonkukansiemeniä, tacoja, guacamolejauhetta, vaniljatangon ja luomukanelia. Taioin niistä seuraavanlaisia herkkuja, jotka maistuisivat varmasti myös terveellisesti elävän new yorkilaisenkin brunssilla. Vaikka syö terveellisesti on muistettava se tärkeä asia, että ruuassa täytyy olla makua ja välillä täytyy myös herkutella.
Alkuun on haudutettua vaniljapuuroa luomukanelilla höystettynä. Vanilja tuo puuroon ihanan maun, suosittelen kokeilemaan.
Juomaksi tuorepuristettua appelsiinimehua.
Juomana brunssin ajan on tarjolla tuorepuristettua appelsiinimehua, kivennäisvettä ja limua.
Loppuun nautitaan glögit talvikauden mukaisesti.
Juomana brunssin ajan on tarjolla tuorepuristettua appelsiinimehua, kivennäisvettä ja limua.
Loppuun nautitaan glögit talvikauden mukaisesti.
Sitten voikn nautiskella pekoni-parsoilla kera tuhdin Hollandaisekastikkeen ja siementen. Tein kastikkeesta tarkoituksella taikean, koska sen loppu soveltuu näin ollen hyvin tacojen tai pitaleivän väliin. Tehdessäni kastikkeen tein sen soijmaitoon, en käyttänyt kermaa.
Santa Marian makoisiin tacoveneisiin laitoin täytteeksi lihan sijaan uunikasviksia. Uunikasviksissa oli keltasipulia, paprikaa, ruusukaaleja, punajuuria ja makoisaa guacamolekastiketta sekä siemeniä. Maustoin kasvikset ennen uuniin laittoa kanelilla ja vampyyrisuolalla sekä hunajalla. Päälle vielä ripaus valkosipulijuustoa. Tykkään siitä, että ruuassa on rapeutta ja sitä saa hyvin siemenillä ja tacokuorilla.
Lisukkeeksi taioin pekoni-meloninyyttejä, joita paahdoin uunissa kevyellä lämmöllä. Todellista herkkua!
Koska rakastan ruuanlaittamista tein vielä pitaleipiä ja siihen vegetyyppisen chili con carne-soosin. Mustat pavut muuten sopivat chili con carneen todella hyvin. Lisäksi täytteenä oli kebablastuja eli hieman lihaisempi versio tacoihin verrattuna.
Tein ruualle myös makoisaa myslileipää, johon käytin chiansiemeniä, auringonkukansiemeniä sekä myslisekoitusta. Leipä on todella makoisaa ja siinä on kivasti suutuntumaa.
Tätä kannattaa tehdä vaikka joululahjaksi.
Makea siemen-myslileipä
- 9,50 dlhiivaleipäjauhoja
- 5 dlvettä
- ripaus
- Chiansiemeniä ja auringonkukansiemeniä
- 150 gmysliä
- 0,50 dlsiirappi
- 0,50 tlsuolaa
- 0,50 dlBecel Juokseva kasviöljyvalmistetta2
- 50 ghiivaa
Ohje
Liota hiiva haaleaan veteen. Lisää siirappi suola, siement ja mysli. Alusta jauhot vähitellen joukkoon, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää lopuksi Juokseva Becel. Kohota taikinaa leivinliinalla peitettynä lämpimässä noin puoli tuntia. Vaivaa taikina ja kaada se leivinpaperilla päällystetylle uunipannulle. Kohota 20 minuuttia. Halutessasi koristele leipä ripottelemalla maidolla voidellulle pinnalle mysliä. Paista uunin keskitasolla 200 °C:n lämpötilassa 20 minuuttia. Leikkaa kypsä levy ruuduiksi ja tarjoa Becel margariinin kanssa.
Ja jälkkäriksi vaniljalettuja.
Perinteinen lettutaikina,
6 dl soijamaitoa
1 dl vichya (lisätään viimeiseksi)
n. 4 dl jauhoja
0,5 dl öljyä
1 dl vichya (lisätään viimeiseksi)
n. 4 dl jauhoja
0,5 dl öljyä
2 vaniljatankoa
1 dl sokeria (tai enemmän, maun mukaan)
1 tl suolaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria (tai enemmän, maun mukaan)
1 tl suolaa
2 kananmunaa
Ja brunssin päätteeksi voi nauttia hieman glögiä!
Postaus on tehty yhteistyössä Risentan ja Santa Marian kanssa.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.