keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Päivä onnettaren suosikkina ja elämän kokoinen inventaario - sarja onnettomia kohtaamisia*

Utuisen hämärässä talvi-illassa lumipeltojen huokaileva kylmä kauneus ja taivaalla kajastavat kiitollisuuden tähdet.
Eilen oli todellakin mun päivä, oujee! Vaikka lunta tuiskutti sitä tahtia, että mietin jo voiko lumeen hukkua? Mua hemmoteltiin onnettaren puolelta oikein urakalla. Sain kuulla, että hyvä tulee hyvän luo. Mutta ei pelkoa liiasta onnesta, odotettavissa on taas kohta lokaa, koska sen määrä on vakio elämässäni.

Voitin arvonnassa 100e käteistä, sain Kämp Gallerian Magical Christmas Partyihin avecillisen kutsun, lääkäri soitti ja mun kortisonilääkitystä pienennetään (jee, turvotus laskee kropassa) ja mies oli ostanut kukkia ♡ Onkohan nyt tähdet eri asennossa? kun näin monta onnenosumaa on sattunut kohdalleni ja vieläpä samalle päivälle.

Hain upean päivän päätteeksi kiinalaisesta ruokaa, nautiskelin ja vietin illan surffaillen netissä etsien joulu-ja hiihtolomien matkoja. Uskallan hengähtää. Elän hetkessä. Tee sitä mitä rakastat, mutta älä tee väkisin. Hyvät ajatukset ja teot houkuttavat luoksemme hyviä asioita ja ihmisiä. 


Sisäinen rauha, levollisuus elämässä ja sydänyhteys sielun valoon. Olen tehnyt elämässäni inventaarion. Olen tehnyt totaalisen asennemuutoksen ja muutoksia ajatusten kiemuroissa, jättänyt ns. kävelevät dynamiittityypit omaan arvoonsa ja karsinut kaapeistakin kaiken turhan (ainakin melkein). Se, että ei kanna mukanaan turhia määriä tavaraa, kaapit eivät pursuile tavaroita ja vaatteita, niin tuo minulle tiettyä järjestystä elämääni. Kun kaapit ovat näennäisessä järjestyksessä, niin on myös elämä järjestyksessä.


Jotkut ihmissuhteet ovat enemmän kuluttavimpia kuin energiaa antavia, joten olen ottanut neuvoista vaarin. Jos sinulla ei ole toiselle mitään hyvää sanottavaa kuin vaan töksäyttelyä, valheita ja pätemistä niin miksi väkisin roikut jossakussa tällaisessa ilmastoa saastuttavassa tyypissä? Jätä hänet omaan arvoonsa kertomaan juttujaan uudelle uhrille ja jatka elämääsi. Miksi puukottaa itseään koko ajan, kun seuransa voi valita.


On hyvin raskasta olla seurassa, jossa toisella on todella heikko itseluottamus joka koko ajan todistelee olemassaoloaan,  katkeruuden pilkahduksella kovä äänisesti ja odottaa päästä pätemään. Olen kokenut myötähäpeää. Juntismia ja tilannetajunpuutetta. Jonkinlainen tunnekylmyys,  sosiaalistentilanteiden vajavaisuus tai asioiden ilmaisun taidottomuus. Asiat, kun voi ilmaista eritavoin. Voit olla ystävällinen, nokkava, katkera tai vastavuoroinen empaattinen keskustelija. Kohtele toisia ihmisiä, kuten haluaisit itseäsi kohdeltavan.
Miksi myrkyttää ihmissuhteet ja lopulta omakin elämänsä?


Se, että käsittelee asioita ja tunteitaan antaa  mahdollisuuden korjata sen, mikä ei ole tasapainossa ja samalla saa valmiuksia toimia voimallisena ja kohti unelmia. Oman elämän läpikotainen tarkastelu vaatii suurta rohkeutta. Kun sen tekee myötätuntoisesti ja lempeällä huumorilla, voi kasvaa ja kukoistaa! 
Parasta seuraa on sellainen, jossa voi olla oma itsensä, ei tarvitse pelätä, että toinen hyökkää yhtäkkiä sanojensa kanssa, eikä tarvitse todistella paremmuuttaan. Eikä myöskään tarvitse miettiä sitä, että milloin toinen taas koettaa polkea sinut maanrakoon käytöksellään.
En ole masokisti, joten en viihdy toisia julmasti kohtelevien ihmisten seurassa.


Useimmilla meistä on  toimimattomia tapoja ja kaavoja, jotka eivät palvele korkeinta hyväämme.  Uskalla muuttaa asennettasi ja jumiutunutta ajattelukierrettä ja huomaat vapauttavan tunteen ja suuren eron entiseen ajattelu/asennemalliisi. Koska jos uusi malli ei olekaan jostain syystä hyvä, niin aina voi toki palata vanhaan.
Mikään ei tule pakottamalla, täytyy elää sen mukaisesti.
Omistautua unelmilleen ja käsitellä asioita.
Myös niitä haavoittavampia ja raskaitakin.
Jos jätät asioita käsittelemättä, ne tulevat aika ajoin sinua vastaan. Se on sama kuin puukottaisit itseäsi.
Olemme hiomattomia timantteja ja teemme valinnoillamme, teoillamme, sanoillamme ja ajatuksillamme juuri sellaisen elämän kuin nyt elämme.

Moni asia on vihreämpää aidan toisella puolella. Emme kuitenkaan koskaan pääse kiinni täysin toisen ihmisen sisimpään. Se mikä on toisen elämä, on myös toisen elämää. Jokaisella meillä on oma karmamme kannettavanamme, eikä ulkopuolelta koskaan voida arvioida, mitä iloisen ilmeen tai surullisen äänen taakse kätkeytyy. Muista, että nukkumaan mennessäsi kiitä itseäsi siitä, että teit parhaasi, ainakin yritit ja käy nukkumaan tyytyväisenä itseesi. Huomenna on jälleen uusi päivä. Pidä huoli ihmissuhteistasi, koska tässä maailmassa ei pärjää aivan yksin.
Ei syyllisyyttä!  Ei syyttelyä! Eikä alistamista! 


Elä, hyvä ihminen. Vietä juhlia, kun niitä kohdalle osuu.
Sillä elät vain kerran. Uskalla. Yksinkertainen ja elämä kokonaisuudessaan vaatii uskallusta. Sitä, että rohkenee jättää pois kaiken turhan ja mennä välillä vastavirtaan. Seurata ideoitaan ja unelmiaan. Älä anna pelon kahlita unelmia. Pidä silmäsi auki niin olet vapaa näkemään kaiken. Mielikuvituksen voima tekee meistä rajattomia.


Maailma,se kuuluu elämänhaluisille. Anna elämälle mahdollisuus. Todella jäykkiä ihmisiä löytyy vain ruumishuoneelta. Elämä on yhtä liikettä ja virtausta ja siitä selviää vähiten kolhuin, kun pitää itsensä joustavana ja avarakatseisena. Iloitse muutoksista, vaikka ne aluksi tuntuisivat kipeiltäkin. Seisova vesi haisee ja mätänee. Mene mukaan muutoksen lempeään myötävirtaan. Välillä sattuu kovasti, mutta elämä tuo jotain hyvääkin. Lopulta. Kaikella on alkunsa ja loppunsa.
Älä puukota itseäsi olemalla liian ilkeä tai ankara, koska siitä ei seuraa mitään hyvää. Vahvat ihmiset osaavat olla empatiakykyisiä, lempeitä, avarakatseisia ja tilannetajuisia. Vain heikoilta voit odottaa julmuutta! Kovin taistelusi elämässä on taistelu olla vain oma itsensä. 

Kumpaan ryhmään sinä kuulut?
May the force be with you!
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig