keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Eläinlääkäri suositus: Eläinlääkäri Ahma ja Eurooppalainen rotukissaKävimme sairaanhyvien hoitajien kanssa toissapäivänä jokavuotisella rokotuksella kissaflunssaa vastaan. Olemme aina ihailleet etenkin vanhimman kissamme Vilin (harmaa raitaturkki) turkkia. Hän oli kuusi vuotta sitten pentu otettaessa meille. Ihan maatiainen, mutta tällä eläinlääkärikäynnillä valaistuimme lisää. Tosin jo vuosia aiemmin eläinlääkärit ovat kyselleet, että "mitäs rotua Vili on?" Olemme vaan vastanneet, että maatiainen. Nyt tuli taas lisää tietoa asiasta. Kävimme Eläinklinikka Ahmassa.

Lääkäri oli todella asiantunteva ja osasi käsitellä eläimiä. Tämä lääkäri totesikin, että "katsokaas, tuota pehmeää turkkia ja sen aluskarvaa. Tämä ei todellakaan ole maatiainen vaan Eurooppalainen rodultaan". Vili on myös todella herkkä nukuteaineille, jos hänet joudutaan rauhoittamaan suurempien tutkimusten ajaksi, näin kuulema käyttäytyvät rotukissat. Rauhoituksen jälkeen lääkäri joutuu antamaan hänelle heräävän piikin sekä usien seuraava yö menee valvoessa kun seuraavana päivänä on mentävä nesteytykseen. Kahdella muulla kissallamme ei ole tätä taipumusta vaan kestävät rauhoituksen paljon paremmin - maatiaisia kun ovat.


Vili oli aivan pentu meille tullessaan, hain hänet oppilaani kotoa omana nimipäivänäni vuonna 2011. Olen myös todennut, että kissat ovat parhaita terapeutteja. Heidän seurassaan rentoutuu ja ottaa parhaimmat unet. Kissat myös ymmärätävät omistajansa surut ja todellakin osaavat olla läsnä. Ja jos voisin, niin ottaisin enemmänkin eläimiä.
Niin, Vilin äiti oli pörröinen ruskehtava raitakissa, mutta isästä ei ole tietoa. Tosin samaan aikaan oli entisen työkaverini rotukissa ottanut hatkat ja ollut muutaman päivän omilla teillään, kun Vili on saanut alkunsa :D


Aina oppii jotain uutta. Eläinklinikka Ahma sijaitsee Leski Rouva Freytaginkujalla Viikissä ja sen hinnat ovat huomattavasti alhaisemmat kuin lähieläinlääkärissämme saatikka suurilla eläinklinikoilla. Palvelu on asiantuntevaa ja maallikkokielellä selitettyä.
Suosittelen!

                    Teach me how to be this cute!
SHARE:

1 kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig