keskiviikko 13. syyskuuta 2017

RED" RED? RED! - Crafting Plastic Waste & uninen untuvapeitto

On uni, on untuvapeitto, on pehmeä muotoiltutyyny. Ja kissan kehräys ja lämpöinen kylki. Sekä sormista kuroutuvat yön pitsiset kudelmat.


Maanantaina kävin Coca-Colan korien kierrätysideoiden näyttelyssä kutsuvieraana. Kannattaa ehdottomasti poiketa näyttelyyn Unioninkatu 25! Sieltä saa ideoita ja inspiraatiota. Muistui mukavat viiden kesän muovitehtaan ajat mieleeni kaiken muoviluovuuden keskellä. Kävin vielä asiakkaani kanssa aurinkoisessa Suomenlinnassa ja ihastuin pinkkiin takkiin.

Oli aikalailla mukiinmenevä päivä.
Mutta eilen oli taas toinen moodi, rankkasade, märät kengät, mutta illalla hotellin avajaiset ja ystävän näkeminen hyvän ruuan äärellä.
Sadepäivän pelastus, ihant ystävät ja hyvä ruoka!

Mitä tapahtuu, kun pannaan yhteen kansainvälinen ryhmä Aalto-yliopiston suunnittelijaopiskelijoita ja iso umpirekallinen muovisia juomakoreja?


Muovi ei ole käytön jälkeen roskaa vaan arvokasta materiaalia, joka taipuu monenlaisiksi hyödykkeiksi. Muovin tehokas uusikäyttö alkaa jo materiaalin tuntevan suunnittelijan pöydältä.
Aalto-yliopiston muotoilun opiskelijat tarttuivat haasteeseen, kun heille annettiin yli 5 000 kiloa Coca-Colan juomakoreista tehtyä muovirouhetta sekä vapaus luoda siitä aivan mitä tahansa. Lopputuloksena on 100 % kierrätetystä muovista luotuja tuotteita, jotka vaihtelevat kovasta punaisesta pehmeään pinkkiin.

Opiskelijoiden projektityöt lampunvarjostimista vaatteisiin ovat esillä RED" RED? RED! - Crafting Plastic Waste -näyttelyssä Bassoradion tiloissa Helsinki Design Weekin ajan 9.–17.9. joka päivä klo 12-19.00. Lisätietoja Helsinki Design Week-sivuilta.

SHARE:

1 kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig