maanantai 14. huhtikuuta 2014

Härligt veckoslut!

Viikonloppu oli lempeä ja makoinen. Muutama kuva viikonlopustani, olkaa hyvä!

 Alkuun tunnelmia Kyöpelivuorelta vuodelta 1983 :D Olen ollut jo silloin kovin muotitietoinen.


 Ostin Perfect Homelta kauniit kynttilälyhdyt.



 Kotitekoinen kinkku-lohivoileipäkakku.



 Tilaamani Perfect Homen tuotteet saapuivat ja testasimme heti uudetlautaset sekä dippikulhot. Tilasin myös soppalautaset samaan sarjaan.

 Kaukosäätimet saa nyt kauniisti piiloon.


  
Lakkajuustokakku


Pohja:



200 gr kaurakeksejä 

(käytin vähän yli yhden paketin verran gluteenittomia kaurakeksejä, muistaakseni Semper -merkkisiä)

80 gr voita tai margariinia sulana



Täyte:



6 liivatelehteä

250 gr (eli purkki) maitorahkaa

200 gr (yksi rasia siis) maustamatonta tuorejuustoa

2 dl vaahtoutuvaa kermaa

1 dl (tai maun mukaan) sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 rkl (tätäkin maun mukaan) sitruunamehua

Ihan ensimmäisenä kannattaa laittaa leivinpaperia irtopohjavuoan pohjalle. Siis niin, että reunat laitetaan kiinni leivinpaperin päälle, jotta leivinpaperi jää sileäksi pohjalle. Vuoan reunat kannattaa sipaista öljyllä, jotta valmis kakku on reunoistaan sileä, lähes kiiltävä! 



Hienonna keksit tehosekoittajassa ja lisää rasva joukkoon ja painele valmis seos irtoreunavuoan pohjalle. Laita sen jälkeen vuoka jääkaappiin odottelemaan täytteen valmistumista.



Liivatelehdet laitetaan kylmään runsaaseen veteen likoamaan (väh. 5 min). Sekoita rahka ja tuorejuusto keskenään ja mausta ne sokerilla ja vaniljasokerilla. Sokerin määrä kannattaa tarkastaa tosiaan omaa makua vastaavaksi.

Kiehauta sitruunamehu ja sekoita liivatelehdet joukkoon.

Lisää liivateseos ohuena nauhana rahka-tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele se rahka-tuorejuustoseoksen joukkoon.

Kaada täyte keksipohjan päälle.




Herkullinen salaatti, jossa on jäävuorisalaattia, viinirypäleitä, ananas-pähkinäjuustoa, manchegojuustoa, viikunahilloa sekä päärynäpalaan käärittyä ilmakuivattuakinkkua. Kääri päärynäpalanen ilmakuivattuunkinkkuun ja anna paistua noin 5 minuuttia grillivastuksen alla uunissa 225 asteessa.


Lauantain kauppareissulla pakastealtaasta huuteli Pingviinin uutuus Banaani räpylä, namia! Tämä jäätelö tuo mukanaan makumuistoja lapsuudesta.


Sunnuntaina piipahdimme äitini kanssa paikallisessa ravintolassa pizzalla.



Olin varannut suklaamunia pienille virpojille, mutta tänä vuonna virpojia ei näkynytkään. Syynä voi olla myös se, että nykyään on niin paljon "epämääräisiä" tyyppejä, eikä ihmiset uskalla laittaa lapsiaan kiertämään talosta taloon. Tosin nuo suklaamunat eivät happane meillä kovinkaan kauaa :D


 Piipahdin äitini luona, katsoimme vanhoja videokuvauksia.



Eilen illalla tein aivan mielettömän makoisia pitaleipiä.


Pitaleivät



6-7 dl hiivaleipäjauhoja

20 gr hiivaa

3 dl vettä

1,5 tl suolaa 

1 tl sokeria

1 rkl öljyä



- lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva

- sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesihiivaseokseen

- lisää öljy ja vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia

- kohota tunnin ajan liinan alla

- leivo kuusi pyöreää pitaleipää kaulimella

- paista uunissa alatasolla 250 asteessa 5 minuuttia, kunnes leivät kohovat keskeltä

- jos eivät tähän mennessä ole kohonneet tarpeeksi niin nosta keskitasolle ja paista kunnes kauniin ruskeita

- jäähdytä pellin päällä


Feta-jauhelihapihvit
400 g naudan jauhelihaa
fetajuustoa
1/2 punasipuli
suolaa
pippuria

- murustele fetajuusto ja pilko sipuli
- sekoita mausteet ja jauheliha
- lisää juusto ja sipuli jauhelihaseokseen
- muotoile 6 pihviä käsin
- paista 225 asteessa 10-15 minuuttia
Lisäksi valkosipulinen kastike, johon laitoin kermaviiliä, aiolitahnaa, valkosipulia ja ruohosipulia. Lisukkeiksi punasipulia, paprikaa, tomaatteja ja suolakurkkuja. Pilkoin feta-jauhelihapihvit pitaleivän sisään.



Loppuillan rentouduin katsellen Tähdet, tähdet-ohjelmaa. Diandra on mun suosikki ja Olli Herman aika hottis ;)


Tänään matkaan Joensuuhun asioille ja kummityttöni kaksivuotis synttäreille, huraa!
Tehdään viikosta edellistä mahtavampi, eiks jee?


6 kommenttia:

  1. Oi mitä herkkuja! Istun junassa nälissäni, ei kyllä yhtään tämä postaus hillinnyt nälkääni :D

    VastaaPoista
  2. Suloinen pikkunoita ♥ ja nuo herkut... vesikielellä kuvia katselen :) niin ja tuo kisu, hih... aivan mahtava ilme!!! :D

    VastaaPoista
  3. Korkokengät jo pienenä :)
    Mukavan näköinen viikonloppu. Meidän suklaamunat olivat hävinneet tyttären suuhun ;)

    VastaaPoista
  4. Ekassa kuvassa nuo korkkarit, aivan huiput! :D

    VastaaPoista
  5. Korkkareilla on oikein tarinansa. Äitini meni ostamaan itselleen kenkiä ja mie sain kinuttua isäni ostamaan minulla nämä korkkarit. Talsin näillä perunapellolla ja sekös naapurinmummoa hämmästytti :D Kengät ovat edelleen tallessa, mutta ne tarvitsisivat suutarilla käyntiä jos niitä meinaisi käyttää :D

    VastaaPoista
  6. Olipas ihania reseptejä, pitaleipiä en ole koskaan tehnyt itse mutta nyt täytyy kyllä kokeilla :) Iloista viikkoa <3

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥