torstai 31. tammikuuta 2013

Elämänovet

                                                        Kuva lainattu

Meidän kotona on aika monta ovea, siis ajateltuna näinkin pieneen asuntoon. Ovia kuin oravan pesässä...Ovella on myös symbolinen merkitys. Sen voi sulkea takanaan ja jättää ikävät asiat taakse, ainakin hetkeksi. Koti on sellainen paikka. Ei tarvitse murehtia tai miettiä ikäviä asioita, voi keskittyä omiin ajatuksiin, omaan perheeseen, omaan jaksamiseenkin. Ovi myös avautuessaan avaa uusia juttuja. Näkökulmia ja jopa uuden elämän. Joskus ovea ei halua avata, mutta se avataan väkisin ja on pakko kulkea siitä vaikka ei haluaisi tai uskaltaisi. Joskus ovea rynkyttää, jotta se avautuisi, mutta lukossa on. 


Viimeaikoina olen  nauttinut siitä, että saan sulkea oven takanani joka päivä ja olla kotona omien ajatusteni ja ihmisteni parissa. Periaatteessa se rauha, että koti on koti, jo ajatuksena rauhoittaa. Luin joskus jostain, että feng shuissa ovilla on mm. sellainen merkitys, että ovet eivät saisi olla "vastakkain" kodissa, niin että energia pääsee virtaamaan suoraan toisesta ovesta sisään ja toisesta ulos... Meillä on melkein suora yhteys ovelta ovelle... Kuinkakohan paljon energiaa on virrannut kadoksiin? ;D Koko kämppä on niin feng shui vastainen, että...talokin on rakennettu juuri feng shui-oppien vastaisesti :D 


Joskus materiaaliset asiat saavat onnen kukkimaan, mutta se on vain hetkellistä. Aitoon ja oikeaan iloon ei tarvita kassikaupalla uusia tavaroita, ne pienet hyvät hetket :)

Oven sulkeminen on jännä juttu. Jos sen tekee tietoisesti niin, että asian kanssa on sinut, on se tosi vapauttavaa. Mutta jos ei ikäänkuin ole käsitellyt asiaa ja pitää vaan ovea kiinni niin se häiritsee elämää. Silti melkein joka aamu avaan oven innokkaana näkemään mitä uutta sen takaa löytyy. Mutta uudet ovethan on kiehtovia, toivottavasti niiden takaa löytyy hienoja juttuja sullekin! Miten teidän elämänovet, auki vai kiinni just nyt? Se pieni hetki päivässä, kun ei ole kiirettä Ei ole kiirettä mihinkään. Pieni hetki. Ihan pieni hetki päivässä kun ei voi tehdä mitään. Elämän niitä pikkuriikkisiä iloja, joista pitäisi muistaa nauttia!
Mites teidän elämän ovet ovat nyt?
                               Tällaisen pellavaisen työtunikan ostin Educamessuilta.
 Mielestäni ihmiset voi karkeasti jakaa niihin, jotka sanovat lasin olevan puoliksi tyhjä ja niihin, jotka vannovat sen olevan yhä puoliksi täynnä. Toisten perustukset ei hevillä horju, tai he pääsevät nopeammin jaloilleen. Vaikeina aamuina mietin aina itse, että jokaisesta päivästä tulisi osata nauttia. Satoi tai paistoi. 

Seuraavassa muutama vinkki, kuinka voit ajatella asioista toisin, 
*Inhoan ikkunoidenpesua!
Kylläpä syysaurinko paistaa ihanan kirkkaasti sisälle.
*Miksi kaikki parvekepuutarhavärkit on niin järjettömän kalliita?
Ruusut näyttäis varmasti tosi kivalta tuossa kukkalaatikossa.
*Hirveän kylmä!
Rakastan näitä mummin kutomia villasukkia...
*Miksei tuttavani perheeni voi saada lapsia, vaikka he olisivat todella hyvät vanhemmat?
Ajatelkaa, että minä voin tehdä ihan mitä huvittaa!
*Aina me tapellaan.
Mahtavaa, että meidän suhteessa on aitoja tunteita!
*Voi että sitä on sitten laiska ja saamaton.
On hyvä, että osaa levätä silloin kun väsyttää.
*Se kyttää aina ja puhuu meidän asioista!
Meilläpä on mielenkiintoisempi ja antoisampi elämä kuin monilla.
*Miksi isän piti kuolla yhtäkkiä?
Iskä olisi halunnut lähteä juuri noin, melkein saappaat jalassa.
*Laskuja, lomautuksia, lama... eikä taaskaan voitettu lotossa, voivoivoivoivoi.
Mulla on ihana koti, perhe, ystävät ja ruokaa kaapissa. Mitä muka puuttuu?
*Tää flunssa on ihan kamala,jota ei varmasti kenelläkään muulla ole ja perään vähintään kymmenen päivitystä fb:iin jossa kerjään myötätuntoa.
Mulla ei ole kuolemaan johtavaa sairautta, vain ohimenevä (toivottavasti) syysflunssa, joka lähtee levolla ja lääkkeillä. Elämä jatkuu.

Myös sen olen huomannut, että molemmille suhtautumistavoille täytyy antaa aikansa ja paikkansa. Onhan rasittavaa, jos joku on aina ja jatkuvasti negatiivinen. Vielä sitäkin rasittavampaa on, jos joku hihkuu koko ajan onnea ja iloa, ja yrittää väkisin kaivaa toiset ylös sieltä suosta, jossa itse huonona päivänä haluaisi vähän rypeä. Miten siis saavutetaan se täydellinen tasapaino? Kerron sen kaikille heti, jos keksin... Siihen saakka jatkan ikkunanpesua, unelmissani kesäisen puutarhan rääpimistä, laskujen maksamista ja laiskottelua. Mutta en sulje elämänoviani, tarkkailen...
Aurinkoista päivää juuri Sinulle!
 Koskaan ei ole liian aikaista
tarttua hetkeen
ja ihmisen käteen
avata ikkuna
nuuhkia sumua
kuunnella tuulta
antaa auringonläikän hiipiä lattialle.
~ Satu Hassi ~
Tähän päivään sopii hyvin eilen leipomani muffinsit. Leivoin sitruunamuffinssien-ohjeella ja päälle sekoitin rasvasta-kookosrasvasta, tomusokerista ja appelsiinimehusta pursotettavan kuorrutteen.Kookosrasvan ansiosta kuorrute jähmettyy kylmässä eikä jää löysän tai rasvaisen makuiseksi.
 Jos kansalla ei ole leipää, niin syökäät leivoksia. Marie -Antoinette
SHARE:

7 kommenttia

  1. Vuosia sitä toivoi, että vois tehdä jotain muuta työkseen... Sitten tuli sairaus ja sen myötä se pitkäaikainen työkin meni, voi sitä harmituksen määrää! - Siis enkö mä halunnutkin sieltä pois?! Mutta nyt parin kuukauden jälkeen oon vihdoinkin uskaltautunut sulkea sen oven lopullisesti takanani ja kaikki ovet edessä auki, pitää vaan katsoa löytyiskö sieltä mulle se sopiva ovenkahva, johon tarttua :)

    Hyviä vinkkejä sulla ja yksi osui silmääni ja sillä juuri oon eteen päin jaksanut!
    "Mulla on ihana koti, perhe, ystävät ja ruokaa kaapissa. Mitä muka puuttuu?"

    Mukavaa torstaita!

    VastaaPoista
  2. Toi on hieno taito osata mennä elämässä eteenpäin, koska olen törmännyt niin moneen ihmiseen, jotka jäävät menneeseen. Ei hyvä! Sä oot kyllä vahva ja sisukas nainen ja kyllä kuule uusi ovi löytyy varmasti elämässäsi, se voi tulla aivan yllättäen juuri silloin kun sitä vähiten odottaa.

    Koetan ajatella positiivisesti välillä vaikka se olisikin vaikeaa! :)
    Suloista torstaita Sinulle Marru! :)

    VastaaPoista
  3. Viisaita sanoja. Ihana postaus! <3 Mukavaa torstaita ja toivottavasti tauti alkaa olemaan jo selätetty!

    VastaaPoista
  4. Asiaa nämä sinun postaukset!!! Ja tuo on niin totta, että joskus sulkee oven, mutta asiat silti velloo mielessä! Näinhän se on!!!

    Ja AAAHH, kuinka asiat voikaan ajatella eri tavoilla!!! ja JUURI sen positiivisen kauttaa!!!!!

    I LOVE LIFE!!!

    VastaaPoista
  5. Osuva postaus! :) Tätä oli kiva lukea. Miulla on nyt varmaan kaikki ovet avoinna ja taivas rajana. ;) Noh, olen iloinen, kun nyt on asiat hyvin, mutta toivon pääseväni pian takaisin Espanjaan. :) Ps. Tänään tuli postissa arvonnan palkinto. Kiitos!

    VastaaPoista
  6. Se on tuon käänteisen psykologian voima aikamoinen ja kiitos kun tykkäät postauksistani :)

    VastaaPoista
  7. Vivi Vinna, Sä oot nuori ja koko elämä edessä. Tee hyviä valintoja sydämellä ja järjellä niin et voi mennä vikaan. Toivon todella, että pääset vielä Espanjaan tai oletko miettinyt jotain espanjan kielistä mutta maata? Uudessa Ilonassa on hyvä juttu naisesta joka muutti Etelä-Amerikkaan opiskelemaan korujen suunnittelua. Koetin pakata arvonnanlahjan hyvin, kunnolla teippiä :D

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig