perjantai 25. tammikuuta 2013

Mustikkapaistosta ja mankeloituja unia ♥

Olen matkalla Helsinkiin junassa Educamessuille. Veljeni hyppäsi mukaan, joten ei tarvitse matkustaa yksin :) En tiedä oliko kuinka järkevä veto lähteä kipeänä matkaan mutta sieltä saa aina niin hyvää tietoa ja messut ovat vain kerran vuodessa. Aion mennä kuuntelemaan ainakin Jorma Uotista muuten menen fiiliksen mukaan. Ja onhan mulla antibioottikuuri ja aion nukkua junamatkan ja kaiken yliimääräisen olevan ajan. Järkevintähän olisi ollut olla kotona mutta olen kai liian tunnollinen?! Opettajien ammattitauti. Mä oon muuten kauhean kova ikävöimään ja nythän mulla tietysti jäi ikävä miestäni ja kisua, rakkauteni Olen sen minkä jaksan ja lopun ajan lepään. Blogini päivittyy osittain automaattisesti ajastimen avulla , joten juttuja riittää luettavaksi. 


Haluan jakaa teille helpon ja makoisan paistoksen ohjeen, joka valmistuu kädenkäänteessä. Perjantaisin pitää yleensä herkutella :) Tämä mustikkaleipomus on kaikkea muuta kuin terveellinen ja vähärasvainen ja kaloreitakin on varmasti reippaanlaisesti, mutta maku on kyllä kohdillaan ja makeannälkä lähtee varsin pienelläkin palasella.

                                                Mustikkapaistos

2 dl sokeria
6,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
200 g voita
1 muna

200-300 g mustikoita
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja ota voi pehmenemään. Sekoita keskenään sokeri, jauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi sormin (tai surauta sähkövatkaimella taikinakoukkuja käyttäen) jauhoseos ja voi murumaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon muna. Taikina jää melko kuivaksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja painele toinen puolikas uuni- tai piirakkavuoan pohjalle. Oma vuokani on 20×20 cm, taikinasta riittää kyllä isompaankin vuokaan. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot sekaisin ja kaada pohjataikinan päälle. Murustele loppu taikina päälle ja paista noin tunnin verran. Jäähdytä hyvin ennen leikkaamista siisteiksi annospaloiksi – itsehän hoppuilin ja täyte ei vielä oikein pysynyt kasassa. Ei tosin haittaa makua yhtään! Ja aivan todella hyvää jäätelön kanssa nautittuna.

Onko teillä jotain todella hyvää ohjetta paistokseen?

        Mun jälkkärilemppareita ovat Crema Catalana ja Creme Brulee.
                    Mikä on sinun lempparijälkiruokasi?

Me herkutellaan illalla Salutorgetissa rahapuu-veistoksen katveessa ystävien kanssa ja sen jälkeen suuntaan mankeloituihin lakanoihin ja näen mankeloituja unia:) Tanssahtelut saavat jäädä seuraavaan kertaan. Lepääminen on tärkeää tässä taudissa, joten sen suuremmat juhlinnat saavat odottaa tuonnemmaksi. Jos satut olemaan Salutorgetissa samaan aikaan illalla niin tule nykäisemään hihasta ;)



Itse asiassa ei ole tuntunut yhtään syntymäpäivältä ja vanheminen ei tunnu yhtään huonolta jutulta :) Saatan piipahtaa huomenissa Vuittonilla ja Mulberryllä jos olotila sen sallii.




                                          kuva lainattu täältä.
 


         Mites teidän perjantai on mennyt? Koettakaa pysyä terveinä

Ensi viikolla onkin kaksi arvontaa, toinen on kosmetiikka-arvonta ja toinen sisustus-aiheinen arvonta. 


SHARE:

2 kommenttia

  1. Voi että, kun siulla on täällä aina niin ihania reseptejä ja vaikka mitä herkkuja! :) Eilen perjantaina ilostuin kovasti, kun sain asuntoasiat kuntoon. :) Tänään olisi tarkoitus vain olla, katsoa joku kiva elokuva ja ajattelin uppoutua miun punaiselle sohvalle ja jatkaa kirjan lukua. :)Kävin äsken jo happihyppelyllä ulkona. :)

    VastaaPoista
  2. Ihana kuulla, että sain haluamasi kodin :) Kiva kuulla, että tykkäät resepteistäni.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig