Iltapalaksi tomaattia, avokadoa, mozzarellaa, basilikaa, musta- ja rosepippuria. Tilkka oliiviöljyä! Käy muuten `kevyestä` lounaastakin. Ainekset on helppo ottaa mukaan töihin ja lounasaikaan viipaloida ne tuoreena lautaselle. Hyvää ja kaunista!
Tässäpä teille helppojen mozzarellatikkujen ohje, ja ovat muuten paaaaaaljon parempia kuin kaupasta ostetut pakastetikkuset.
1
| mozzarellapallo (125g) | |
1
| kananmuna | |
n. 1,5 dl
| korppujauhoja | |
1 tl
| suolaa | |
Viipaloi mozzarella pituussunnassa noin 1,5-2cm paksuisiksi tikuiksi (n.6-8). Sekoita suola ja korppujauhot astiassa. Riko kananmunan rakenne toisessa astiassa. Pyörittele viipaletta kananmunassa, sitten korppujauhoissa ja uudelleen kananmunassa ja öljyä korppujauhoissa. Pakasta leivitetty mozzarellatikku (mielestäni juusto ei valu silloin niin helposti ulos) ja uppopaista noin 170-180 asteisessa öljyssä kauniin värisiksi. Nosta talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja nauti. Nam!
|
Suloista iltaa!
Ps. Kertokaa jos te ootte tehneet jotain oikein kivaa! :))
Voih, toivottavasti huomenna ei ole niin liukasta, kun minäkin lähden ajelemaan vähän pidemmälle. :) Jotain oikein kivaa oli se, kun eilen näin mummoa pitkästä aikaa. :)
VastaaPoistaNyt on kyllä ollut hirveän liukasta! Ja sohjoista.. Kauhulla odotan kun nyt yöllä pitäis pakastua, että millaiselle rypylälle kaikki tiet jäätyy.. Ihanan näköisiä nuo tikut!! Kamala nälkä täällä muutenkin, eikä auta asiaa yhtään :) Täytyy kokeilla joku päivä, kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaJa kivasta, kävin reeneissä ensimmäisen kerran joulutauon jälkeen :) Eihän taukoa ollut kun 6 päivää, mutta meille se on harvinaista herkkua! :D
Hei, kiitos kommenteista :) Ne saavat aina hyvälle mielelle. Ja mä elän sitten ihan maanantaissa kun työt alkoi keskellä viikkoa :D Siis keskiviikkohan tänään on.
VastaaPoistaOIH NAM!:D
VastaaPoista