kynttilänvalohaaveita ♥
Kaunis kattaus on puoliruokaa
Leppoisaan tiistai-iltaan sopii näiden ihanien sämppyjen leipominen. Ohje
on Siken kirjasta (tosin vähän mukaellen) ja täytyy
myöntää, että on kyllä paras sämpyläresepti, jonka mukaan olen ikinä
sämpylöitä leiponut. Näihin tulee rapea ja kova kuori ja huokoinen
sisus. Sen lisäksi taikinan aineet vain sekoitetaan - ei vaivaamisia. Ja
taikina säilyy jääkaapissa ainakin viikon (no meillä nyt viisi päivää
ja juuri leivoin vikat sämpyt), joten voi aina nälän yllättäessä paistaa
juuri tarvittavan määrän sämpylöitä.
Voitelin sämpylän kevyesti ja lisäsin väliin Manchego-juustoa (tai vastaavaa), ilmakuivattua kinkkua, chorizo-makkaraa, aurinkokuivattuja tomaatteja, kourallinen rucolaa ja vuohenjuustoa (sitä kolmionmallisesta pakkauksesta) ja balsamicoa. Kyytipojaksi lasillinen karpalomehua. Reilu sellainen :D
Sämpylöitä voi myös dippailla oliiviöljy-balsamico- merisuolaseokseen.
Illalliseksi tein espanjalaisen munakkaan jääkaapissa olevista jämistä. En tykkää heittää ruokaa roskiin, se on sama kuin heittäisi rahaa roskiin. Niilläkin poisheitetyn ruuan rahoilla saa jotain paljon mukavampaa ;) Taustalle soimaan Juanesia ja eikun munakasta ääntä kohti!
4-5 perunaa
1 iso sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
n. 100 g kinkkua, makkaraa tai muuta kypsää lihaa
2 kiinteää tomaattia
1 punainen tai vihreä paprika
¼ tl mustapippurirouhetta
½ tl suolaa
5 kananmunaa
½ dl vettä
silputtua basilikaa, persiljaa, ruohosipulia
1.
Kuori ja viipaloi perunat. Kuori sipuli, halkaise se ja viipaloi
ohuiksi viipaleiksi. Murskaa tai silppua valkosipuli. Kuutioi tai
suikaloi
liha. Kuutioi tomaatit. Halkaise paprika ja poista siemenet. Kuutioi
paprika.
2.
Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Ruskista kevyesti
sipuliviipaleet pannulla. Laita perunaviipaleet ruskistumaan. Jos perunat
ovat raakoja, paista ne lähes kypsiksi. Lisää valkosipuli. Kääntele.
3.
Lisää liha ja kasvikset. Mausta suolalla ja pippurilla.
4.
Riko munat kulhoon. Kaada vesi joukkoon ja vatkaa kevyesti munien
rakenne rikki. Kaada seos pannulle muiden aineiden päälle ja nostele
massaa niin, että seosta valuu kaikkialle. Pienennä tehoa.
Makoisaa tiistai-iltaa espanjalaisen tunnelma keskeltä :)
Herkullisen näköistä, nam! :)Nyt tämän myötä tulikin ripaus espanjalaista tunnelmaa tänne ruudun taakse! :D
VastaaPoistaJa oli hyvän makuista, suosittelen! Peruna antaa omanlaisensa maun mutta ilman sitä tää munakas ei ois espanjalainen. Ja hyvä, että hieman saat lievitettyä koti-ikääsi :D
VastaaPoistaNuo sämpyläsi houkuttelevat vähän kokeilemaan jotain samaan tyyliin - varmaan sopisivat hyvin punkun kanssa vaikka perjantain iltapalaksi :D ... kiitos, kutsusta tulin heti katsomaan... :D
VastaaPoistaTervetuloa, ilo on mun puolellani :D Noi sämpylät sopii erittäin hyvin punkun kanssa! ;)
VastaaPoistaHeips! Kiitos kivasta kommentistasi blogissani ja kutsusta tulla katsomaan blogiasi!
VastaaPoistaIhana tuo kynttilä ja kattauskuva! Muutenkin blogisi vaikuttaa tunnelmalliselta, liityn ehdottomasti lukijaksi! Huomenna tulen töiden kanssa oikein ajan kanssa kurkkimaan. :)
Mukavaa iltaa!
Kiitos ja kumarrus :) Tällaisia mukavia kommentteja on kiva lukea heti aamusta, piristit heti aamusta päivääni!
VastaaPoista