perjantai 18. tammikuuta 2013

Mistä on perjantai tehty?

Mistä on perjantai tehty?

                                  Meillä on yleensä aina leikkokukkia keittiönpöydällä.

Punaposkisista ruusuista. Blogiarvonnan arpomisesta. Uudesta reseptistä. Keittiössä pitkään ja hartaasti puuhastelusta. Herkkubruschettoista. Romanttisesta söpöilystä. Mukavista ajatuksista.Ihanasta kenkä- ja laukkutilauksesta. Hedelmänaposteltavista. Mukavasta leffasta. Viikonlopun fiilistelystä. Ystäväni syntymäpäivistä. Viikonloppuna
teen iltapalaksi täytettyjä paprikoita ja souvlakia kera itsetehdyn tzatzikin sekä siihen muutama pikarillinen skumppaa ja kuplivia sointuja.Onko teistäkin perjantai paras päivä viikossa?



                                          kuva lainattu täältä.
 
Parasta perjantaissa on... Alkava viikonloppu! Tiedättekö sen fiiliksen, kun lähtee töistä kotiin, ja viikonlopun ajatteleminen saa ihan hymyn huulille?Ja ihan oikeasti. Ei harmita talvi, ei pelota pimeys. Uutta kohti vaan, niin ajattelen. Eilen mullapaloi totaalisesti käämit oppilaisiin, jotka valittivat taukoamatta hyvin selvästä asiasta. Silloin otettiin kymmenen minuutin hiljaisuus, jolloin minä valistin heitä onnettomuuksien ehkäisys ja miettivät pienissä päissään omaa käytöstään. Sen jälkeen työskentely sujuikin hyvin :)

Hassun raukea ja odottava fiilis näissä päivissä. Vaikkei siis ole mitään odotettavaa. Mieli ja kroppa kai jotenkin siirtyy taas erilaiseen aikaan. Tulevaan kevääseen. Eletään ja nautitaan tänään. Ei kai tämä elämä ole niin vakavaa...Eihän pliis ole?! Tai jos on, niin nauretaan silti aina välillä. Ihan mahat kippurassa :D (ja shampanjaa päälle ;) )

Viikon päästä juhlin synttäreitäni ystävieni kera Salutorgetissa ja seuraavana päivänä menen Educamessuille Messukeskukseen. Siinä tulee toimitettua kaksi kärpästä yhdellä iskulla :D Kyllä aika vaan menee nopeesti. Tuntuu, että vasta täytin 18 ja nyt oonkin jo paljon vanhempi. Hiuslookkini on ainakin muuttunut vuosien varrella, mulla on ollut itsevärjätty blonditukka lukiossa ollessa (siis sehän on tosi mageen näkönen ku mustan päälle vetäsee itse vaalennusaineen :D), on ollut kirkuvanpunainen pystytukka, erilaisia pidennyksiä ja nyt viimeisten vuosien ajan mulla ovatkin olleet sinettipidennykset ja tummanruskeat hiukset. Ja nyt mulla on taas otsiskin, kävin toissapäivänä kampaajalla.



Isäni mummo kuoli muuten saman päivän aamuna kun minä synnyin illalla. Mummonen oli tokaissut vanhemmilleni, että poikaa odotatte, mutta tytön saatte. Tässä 100 markkaa, ostakaa tytölle mekko. Ja niin kuin kaikki tietää, sieltähän syntyi tyttö, minä! Aikamoinen ennustajamummeli.

Eilen Marimekossa käydessäni huomasin, että poden keltakuumetta!Huh. En onneksi ole sairastunut mihinkään vakavaan. On vain pikkuisen ollut tuota keväistä keltakuumetta liikkeellä. Roosa ja viininpunainen eivät vaan vedä puoleensa. Löysin kauppareissulla kuumettani alentavat hurmaavat sukkahousut. Juuri kenkiini sopivat, nostalgisen kuosiset ja vielä edulliset! Keittiössä taas Muumi leivontapyyhe joutaisi jo pyykkikoppaan mutta kun en sitä millään paikaltansa haluaisi päästää. Olen huomannut, että aina kevään lähestyessa tulee vääjäämättä hinku raikkaisiin sävyihin. Mielisävyjäni sisustuksessa ovat yleensä kalpeat valkoisen vivahteet ja harmaat mutta tähän aikaan vuodesta esimerkiksi ruskeat,keltaiset, purppurat ja okra viehättävät minua erityisesti.

Se muuten vaikuttaa päivän alkuun minkä värisiä ruokatuotteita syö, kokeilkaa.Kokeilin itse asiaa viime kesänä useanakin aamuna ;)

Kunpa tuleva kesä olisi aurinkoinen ja erityisen lämmin, kuten oli kesä 2010. Onko teillä jo
                                                  kesäsuunnitelmia?
          Cevichet ovat herkullisia ja helppotekoisia pieniä suolapaloja. Suosittelen. Ohje täältä.

Olen miettinyt paljon, miksi jotkut ihmiset on annettu elämääni, ja etenkin sitä, miksi heidät otetaan pois. Eilen tää asia jotenkin nousi pintaan kun lounastin ystävieni kanssa ravintolassa. Olen niin kiitollinen ystävistäni, koska oikeita ystäviä ei kasva puussa vaan ystävyyttä täytyy vaalia  Vuosien varrella olen yrittänyt oppia hyväksymään elämässä olevan ihmisiä, joiden tarkoitus on vain viivähtää ja loitontua sitten taas. Vaikka kuinka haluaisi jonkin jäävän lähelle, saatta hän taas pian olla etäällä. Kirpaseehan se välillä, mutta täytynee silti olla onnellinen niistä tärkeistä hetkistä jotka ovat olleet. Ei jo tapahtunutta voida viedä pois



                Tässä hieman esimakua eilisistä ostoksistani...niistä lisää iltapostauksessani.

Vaikka arjessa on kiirettä, väsyä, murhettakin, on siinä silti myös paljon onnellisia suuria ja pieniä asioita kuten läheisen lämpö, syli, katse, sateenjälkeinen raikkaus, aito ystävyys, usko, kiinnostava melodia, pehmoinen villahuivi, valo, tai vaikkapa suklaakeksikeko kera kylmän maidon. Niistä iloitsen. Mutta no...mun seuraavan kymmenen vuoden suunitelmaan kuuluu lottovoitto. Ei hätiä mitiä :D Tänään täytyy illalla tutkailla Stockmannin alennusmyyntiä.

      Mutta nyt puuterit nassuun ja kohti työpaikkaa. Tänään onkin mukavan lyhyt työpäivä, 
        leiposinkohan illalla Runebergintorttuja? Mulla on siihen aika kiva muunneltu resepti.

Mikään ei ole ihanampaa työpäivän jälkee kuin se, että istun sohvalla villasukat jalassa, viltin sisällä kisun kehrätessä sylissäni

Millaisista asioista Teidän viikonloppu koostuu? Ja mitä aiotte kokkailla viikonlopun aikana?


                                         


Ps.Huomenna julkistan arvonnan voittajan ja huomenna käynnistyy taas uusi arvonta, olkaas kuulolla muruset :) Ja lupaan leipoa jotain hyvää ja laittaa tänne kuvaa sekä reseptiä.








SHARE:

3 kommenttia

  1. Ihanan pirteä postaus ja ihanaa viikonloppua sinne <3
    Miettinyt tässä, että pitäisikö sitä juhlistaa yhtä lisävuotta... joka parin päivän päästä tulee?! Kukkia itselleni jo ostinkin, pitää katsoa mitä viikonloppu tuo tullessaan :)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia, täällä paistaa aurinko ja saa samalla hieman valohoitoa kaamoksen keskelle :D Kyllähän sitä kannattaa juhlistaa, hyvää ruokaa ja pikarillinen kuohuvaa ;) Ostan viikoittain leikkokukkia, ne ovaan ovat niin kauniita. Onnitteluhalaus täältä virtuaalisesti!

    VastaaPoista
  3. Minunkin suosikkipäiväni on perjantai, koko viikonloppu on edessä, saa rauhassa kokkailla jotain hyvää ja lasillinen viiniä ja rauhoittua työviikon jälkeen. Tänään aukaisen pullon kuohuvaa (yhden työjutun kunniaksi).

    Jotkut ihmiset vain piipahtavat elämässä, joskus sen hyväksyy paremmin, joskus ei. Joskus se on todella surullista.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig