Shoppailu iltapäivän ja jalkahoidon jälkeen tossukat tai villasukat jalkaan, teemuki käteen ja naistenlehti toiseen. Hetken tuntuu kuin kävelisi höyhenten päällä. Mutta tänään tarkistan vielä oppilaideni äidinkielen aineita, ne ovat yleensä aika hauskoja. Punakynä viuhuu :D
Uunista tulee ihana tuoksu, tosca-omena paistos. Kävimme ystävättäreni kanssa lounaalla ravintolassa ja voi, kuinka ihanaa olikaan tavata hänet kiireettömyyden ilmapiirissä hyvän ruuan kera. Crema catalana ja Creme brulee ovat muuten jälkkärilemppareitani. Ja kaikille tästä jälkkäristä tykkääville suosittelen hankkimaan ikioman "tohon", jolla saa sokerin kauniin rapen ruskeaksi.
Tänään saatana saapuu Moskovaan tai ainakin meidän olohuoneeseen kirjan muodossa! :D Tuon kirjan suomennosta on vähän vaikea ymmärtää, sillä kirjan alkuperäinen nimi on "Mestari ja Margarita". Ois huimaa nähdä toi teatterissa. Tykkään lukea erilaisia kirjoja ja jotkut jäävät kesken jos niistä puuttuu se jokin.
Oletteko lukeneet kyseistä kirjaa?
Kallorannekoru on yksi lempparikoruistani. Siinä on jotain rockia ja äijä-meininkiä! Korun on tehnyt Aito Helsingin Heidi Vornan. Hän tekee niitä eri värisinä. Suunnitellessa tähän värejä halusin kaikkien kallojen olevan mustia, silloin se sujahtaa melkein jokaisen asun kanssa.
Tuoksuttelen tammikuuta.
Ihastelen ja kauhistelen samoillessani metsässä huurteisia puita ja hämärtyvää maisemaa.
Hengittelen hiljaisuutta.
Haaveilen ja herkuttelen.
Lepuutan väsynyttä mieltä.
Ympäripyöreästä työviikosta.
Murheiden ja hoivan kuormista.
Pienten kulkijoiden pulmista.
Pienten sydänten suruja. Raivoreppuja.
Kotisatamien turvaamista.
Kiireestä, univeloista, pohdinnoista.
Mutta näin on hyvä.Vastassa aina oma pesue. Kotipesänen.
Tein mustikkakukkoa pieniin annosmaljoihin.
Mustikkakukko
250 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 l (n. 500 g) mustikoita
(1 rkl perunajauhoja)
3/4 - 1 dl sokeria
1. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri
keskenään. Lisää ruisjauhot ja ohrajauhot, joiden joukkoon on
sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele noin 2/3
taikinasta korkeareunaisen uunivuoan pohjalle ja reunoille.
2. Lisää tuoreet tai jäiset
mustikat. (Lisää jäisiin mustikoihin 1 rkl perunajauhoja.) Ripottele
mustikoiden pinnalle sokeri. Peitä mustikat lopulla taikinalla.
3. Paista 200 asteessa noin tunti.Tarjoile jäätelön kera :)
Valoisin ja varjoisin miettein toivotan Sinulle ihanaa torstaita!
Voi hyvin, valon hetkiä päivääsi ♥
Ihanan herkkiä kuvia ensimmäinen ja viimeinen (mulla meinas tulla ihan paine, kun en lainkaan löydä "oikeaa sanamuotoa" äskeiselle lauseelle...) Hih... menit sit mainitsemaan aineiden tarkistamisen ;)
VastaaPoistaTuota mustikkakukkoa pitää kyllä kokeilla :)
Kiitos :) Oppilaiden kirjoittamat äikänaineet ovat usein aika hauskoja ja etenkin ne kirjoitusvirheet ovat aika suloisia :) Mustikkakukko on hyvää, etenkin jäätelön kanssa. Mitä enemmän kaloreita sen maukkaampaa!
VastaaPoistaKalorithan sen (ikävä kyllä) ratkaisee ;)
PoistaOon kyllä katsonut viime aikoina hieman paremmin syömisteni perään, kun pitäs mahtua niin Dream On Fat Ass-farkkuihin :D
VastaaPoista