tiistai 8. tammikuuta 2013

Kolmen tunnin keitto!





       Kolmen tunnin keitto ja syy siihen miksi ranskattaret eivät liho!





Löysin kaapin peruskoilta kirjan Ranskattaret eivät liho. Kiinnostava opus ja suosittelen lukemaan kirjasen. Pääperiaate oli siinä että kaikkea saa syödä, voisarvia ja suklaatakin, kunhan annoskoot ovat maltillisia. Viiniäkin saa juoda. Ja kun on hyvä ryhti, nätit vaatteet ja itsetunto kuosissa, on aito ranskatar. Ou oui. 



Kirjan mukaan jokaisen tulisi etsiä ruokailusta erilaisia ”häirikköruokia” :D Häirikköruoat ovat niitä, joiden kohdalla itsekuri pettää. Häirikköruokien annoskoot voivat olla kohtuuttomia tai häirikköruokaa tulee napsittua tottumuksenomaisesti tietyissä tilanteissa: ilman varsinaista tarvetta tai nautintoa. Olet oppinut paljon jos ymärrät, että yhteen ainoaan palaan hienoa tummaa suklaata voi kätkeytyä miltei ekstaattinen nautinto, jota ei saa edes kymmenestä Snickers-patukasta.


                                      kuva lainattu täältä.

Kirjassa oli myös reseptejä, joista testiin päätyi mukaelma ratatouillesta. Erityisen kiinnostavaa oli sen eri käyttömahdollisuudet, keittona, lisukkeena tai pizzan päällysteenä. Tein keittoa ja olihan se simppeliä...toisaalta maukastakin, mutta eipä ole ihme, etteivät ranskattaret liho näillä sapuskoilla :D Ei oo hookoo blöön voittanutta :D ;D





                                      kuva lainattu täältä.

Herkkupe*se, kun olen niin haaveilen juuri paistetusta croissantista. Jostain syystä tästä muistui mieleen sanonta "sekunti suussa, vuosi vyötäröllä".

Nyt voisin syödä mielellään myös maapähkinävoita, vadelmia tai kirsikoita, itse tehtyä piirasta tai täytekakkua, pähkinäsuklaata, sushia, ceasar-salaattia, voileipäkakkua..mmmm, siis periaatteessa mitä tahansa muuta kuin sitä jogurttirahkaa ja persikkaa mitä olisi jääkaapissa odottamassa.

Mieheni himoitsi yhtenä päivänä porkkanoita. Siis porkkanoita. Sillä ei ole ikinä mitään herkkuja kaapissa. Vaniljajäätelöä en kovin korkealle arvosta ;)Onneksi omat farkut mahtuivat vielä jalkaan ;) Taidan nyt kyllä olla sen purjokeiton tarpeessa...jospa söisin koko ensi viikonlopun vain purjokeittoa?! :D Ystäväni kertoi olevansa ns."läpipasko", joka saa syödä mitä vaan ei kilot ei kerry, jenkkakahvoista puhumattakaan!

Kirjassa on hyviä ja helppoja käytännön vinkkejä laihduttamiseen ja yleisesti hyvään tasapainoon elämässä. Ihania reseptejä, joita jokainen osaisi kokeilla ja joista jokainen on terveellinen. Mä ainakin innostuin helpoista ja terveellisistä - mutta makeista - jälkiruuista. 



                                   kuva lainattu täältä.
Jos en muuta oppinut kirjasta, niin ainakin veden juomisen tärkeyden. Guiliano on sen nyt muhun saanut tartutettua - ja alkuhan se on sekin :)



Tässäpä keittoherkutus reseptini, en tiedä onko kovin kalorivapaa mutta hyvää oli ainakin :)




Juustoinen tomaattikeitto ja home meade kurpitsansiemen sämpylät.

Tomaattikeittoon tarvitset:
-Tomaatti murskaa tai paseerattua tomaattia (oman maun mukaan, tykkään jälkimmäisestä)
-Juustoraastetta (ei pakollinen)
-Mustaa pippuria, valkosipulia jauheena tai kynsinä, hitunen suolaa ja basillikaa

Kaada tomaattimurska kattilaan, lisää vähän vettä ja lämmitä sekoittaen. Lisää mausteet (suosittelen laittamaan kunnolla varsinkin mustaa pippuria jotta keitto maistuu jollekkin) ja viimeiseksi juustoraaste. Kun se on sulanut keitto on valmis.

Sämpylöihin käytin perusohjetta mutta vehnäjauhoista korvasin osan Graham vehnäjauhoilla. Hyvää tuli! Nam :)


              Grace Kelly oli mielestäni yksi kauneimpia naisia maailmankaikkeudessa.

Ruoanlaitto on kuin soittaisi jazzia: koskaan ei voi valmistaa aivan samaa ruokalajia kahdesti tai nauttia aivan samasta kokemuksesta tai tunnelmasta. Kyllä ranskattaret tietää ;)

Oletteko koskaan olleet laihiksella vai omaatteko niin hyvät geenit, että saatte syödä kuin hevonen ja jenkkakahvoja ei vaan ilmesty? Myös hyviä vinkkejä painonhallintaan otetaan vastaan:)

Ps.Huomenna teen Louboutin postauksen, saatte auttaa ostopäätöksessäni :) 
SHARE:

4 kommenttia

  1. Ihana kuva Grace Kellystä! Olen samaa mieltä, hän on yksi kaikkein kauneimmista koskaan.

    VastaaPoista
  2. Mulla on kaikenlaista Grace Kelly krääsää. Hän oli todellinen glamourin ja klassisentyylikkyyden muotokuva! Harmi, kun hän kuoli varsin nuorena traagisesti.

    VastaaPoista
  3. Mulla löytyy jostain kaapin kätköistä tuo; ranskattaret eivät liho kirja. Mutta en ole lukenut sitä koskaan loppuun saakka. En ihan tarkasti enää muista mikä, mutta jokin siinä kirjassa sai minut... "takajaloilleni"? Ilmeisesti olin jostain asiasta perustavanlaatuisesti eri mieltä? Täytynee kaivella kirja esiin ja kokeilla uudelleen lukua - joko saan sen luettua, tai sitten muistan mikä siinä niin pahasti ärsytti.

    Ja niin - mulla on ne vääränlaiset geenit. Herkut vetää puoleensa ja se myös näkyy! :D

    VastaaPoista
  4. :D En itsekään lukenut kirjaa ilman ärsytystä! Mutta miettimään sen lukeminen ainakin laittoi vaikkei mulla ookaan sitä ranskatarten hentoa luustoa :D

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig