torstai 14. marraskuuta 2013

Täydellisiä vinkkejä(kö) täydelliseen elämään ja sisustukseen ?!

Eilen illalla katselin kasvojani peilistä, nypin kulmakarvojani ja rasvailin naamaani. Samalla huomasin, että nenänpieleeni oli tullut juonteita. Olisiko nyt viimeistään aika alkaa käyttää niitä ihmeitä tekeviä ryppyvoiteita? Mutta sanoin peilikuvalleni, että voi elämä. Kylläpä olen kaunis, ikä tuo omanlaista kauneutta ihmisiin. Vaikka elämä ei ole aina kaunista, niin itsestä huoltapitämällä voi tehdä hetkistään kauniimpia.Hyvä olo kumpuaa sisimmästä, ei (ainoastaan) siitä itseruskettavasta purnukasta.


Kauneutta voi nähdä kaikkialla, aikakauslehdissäkin. Minulle tulee useampia sisustus- ja muotilehtiä. Eilen viimeksi tipahti postiluukusta eteisen matolle Olivia-lehti. Tiettyjä sisustus- ja naistenlehtiä lukemalla voi saada sen kuvan, että oma elämä on aika rupuinen, koska elämän tulisi olla täydellistä joka saralla. Ainakin kulissien tulee olla pystyssä! Tietyt lehdet ovat keskittyneet täydellisen elämän illuusioon. Se valkoinen sohvaryhmä, Kartellin muovivalaisin, 2000e villamatto, pari koiraa, aina siistit ja tottelevat lapset merkkivaatteineen, maraton-harrastus, ison omakotitalon lisäksi kesähuvila huvipursineen, silkkiverhojen lepattaessa tuulessa, vaatehuoneellinen merkkilaukkuja- ja vaatteita, 300 euron yövoidepurnukat ja toki korkeastikoulutettu ja juuri sopivasti ruskettunut puoliso. Lehtien mukaan juttujen ihmiset ovat taitelijoita, uraihmisiä, täydellisiä puolisoita, graafikkoja, runoilijoita, stylistejä ja huippumalleja ja -valokuvaajia. Ja kaikki nämä yhdessä paketissa, yksi ihminen ja monta roolia. On toki hienoa, jos pyrkii täydellisyyteen, mutta jos koettaa tavoittaa tällaista täydellistä elämää, niin elämä jää elämättä. En aina ymmärrä kenelle kalliit meikki- ja vaatepostaukset ovat oikein kirjoitettu? Tämän takia olen lopettanut parin lehden tilauksen, koska inhoan lehtiä joissa pääosassa ovat mainokset ja ainainen täydellisyys. Täydellisessä maailmassa olisin jo täydellinen ihminen ilman mietteitä ryppyvoiteista ja jenkkakahvoista vyötärölläni :D

Olen jo nyt niin iloinen siitä, että tänä iltana luen oppilaideni kirjoittamia äidinkielen aineita, herkuttelen cheddar- ja manchegojuustoilla ja pikarillisella viiniä. Istun 60neliön kaksiossamme keväällä ostetulla tummanharmaalla sohvalla, jalkojeni alla on MVCarpetin nukkamatto, lyhdyissä luovat tunnelmaa kynttilät, vieressä kaksi ihanaa kehräävää kisua, (joista lähtee karvaa, koska en elä täydellisessä maailmassa, jossa ei olisi villakoiria sohvan alla:D) nautiskelen suklaata ja juustoa. Oma pieni täydellinen hetkeni.

Löysin netistä täydellisen kivoja sisustusvinkkejä. Vinkkejä, jotka on toteutettu vanhoista tavaroista. Kierrätystä parhaimmillaan. Kerää tästä koosteesta itsellesi inspiraatio, ja tee omasi! Roskista saa tehtyä arvokasta taidetta, mihin maailma on mennyt?

Kaikki kuvat Vivas.fi

1. Vanhat tikapuut kirjahyllyksi


2.Matkalaukku tuoliksi



3. Vanhat kirjat hyllyksi


4.Hatut lampuksi


5. Tennismailat peiliksi


6. Vanha piano hyllyksi. Tää on mun suosikkini näistä tuunauksista!


7. Muovilusikat lampuksi. Tätät lamppua tehdessä täytyy olla jo taitoa.


8. Kylpyamme sohvaksi


9.Viinipullot kattokruunuksi


10. Pyörästä lavuaarin telineeksi


11. Jakoavaimista seinäkoukkuja



12.Vanhoista pankkikorteista plektroja


13. Pullonkorkeista kynttilöitä


14. Vanhoista kaseteista laukku


15. Tietokoneesta postilaatikko. Ihan kekseliäs juttu, mutta jotenkin tökerö ja ruma :D


Eilen ikävien asioiden suma kasvoi. Kaupunki aikoo lomauttaa ensi vuoden alusta alkaen työntekijänsä kahdeksi viikoksi. Se tarkoittaa sitä, että ollessani lomautettuna kukaan ei opeta luokkaani, toinen opettaja ainoastaan valvoo toisen luokan ohella ettei kenellekään satu mitään ikävää. Mutta kun se ikävä asia voi sattua hyvinkin, koska yksi opettaja ei voi muuntautua kahdeksi. Oppilaiden ja opettajien turvallisuus on uhattuna. Oppilaat eivät saa opetusta, joka heille kuuluisi. Perusopetuslakia rikotaan aikalailla. Kun minut lomautetaan en suunnittele tunteja, en tarkista kokeita, kukaan ei opeta luokkaani. Lapset ovat kaksi viikkoa tyhjän päällä. Se on pitkä aika ja osalla yläkoululaisista jää pois työelämään tutustumisviikkokin. Jos oppilaat eivät opiskele lomautuksen aikana itsenäisesti, niin tietyt asiat jäävät kokonaan oppimatta. Karua. On olemassa niin paljon väliinputoajia ja nyt heitä kannustetaan jäämään kotiin.

Tästä on täydellisyys kaukana tai ehkä joku saa sen täydellisen elämän, kun toisten selkänahasta repäistään palanen jos toinenkin pois. Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Ei ole ihme, kun itsemurha- ja perhesurmien määrä kasvaa. Kun ihmisiltä lähtee työpaikka alta, jää suuret velat, kun on yritetty elää täydellistä elämää. Paineet kasvavat entisestään. Aina elämä ei mene ryysyistä rikkauksiin vaan se voi mennä myös rikkauksista ryysyihin. Todellisuuksia on erilaisia, mutta jos olet omaasi tyytyväinen niin se on tarpeeksi. Ei tarvitse olla ikionnellinen, riittää kun on tyytyväinen.


On paljon päätettävää, mietittävää, valittavaa, uusia juttuja...Elämä ottaa mutta se myös antaa.
Hyviä hetkiä ja paljon valonkajastuksia marraskuun hetkiin



 Halauksin,



SHARE:

4 kommenttia

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig