torstai 21. marraskuuta 2013

Ilon palasia!


Ihan alkuun haluan kiittää Teitä ihania lukijoitani vierailuistanne blogissani ja niistä lukuisista ihanista kommenteistanne :) Kuulin eilen surullisia mutta toisaalta iloisia uutisia. Kaupunkimme lomauttaa vakinaisenhenkilöstönsä ensi vuonna kahdeksi viikoksi. Koska olen määräaikainen, niin lomautus ei koske minua. Kahden viikon palkaton pakkoloma olisi kamala asia jo rahallisestikin. Nyt joulu ja kevät on pelastettu. Lomautus vaikuttaa työmotivaatioon ja yleiseen fiilikseen. Esimerkiksi lomautuksen aikana en opeta lomautetun opettajan luokkaa vaan pidän yllä vain järjestystä. Lomautettu opettaja ei myöskään järjestele tuntejansa lomatuksensa ajaksi. Oppilaat ovat oppimisen suhteen oman onnensa varassa.




Joutenolo kasvattaa sielun lihaksia.  -Riitta Kokko-

Torstaisin on lyhyt työpäivä. Laitan uunipuuron aikaisin aamulla uuniin, jossa se saa hautua siihen, kun herään. On ihana aloittaa päivä herkullisella perinneruualla. Menen töihin vasta kymmeneen ja pääsen jo kahdelta kotiin. Ajattelin hieman huushollata ja nauttia joutenolosta. Kaipaan jo hentoa lumiharsoa maahan tuomaan hieman valoa ympäristöön. Pakkanenkin odotuttaa itseään, se toisi niin kauniit jääkukat ikkunoihin.Luntakaan ei ole tiedossa. Liekö tuloillaan mustajoulu?


 Pengoin eilen illalla vaatehuonetta ja löysin vanhoja joululehtiä. On ihana katsella ja hakea joulutunnelmaa kauniista lehtikuvista. Täällä satelee vaan vettä, joten tunnelmaa pitää vielä hakea ihan muualta kuin kauniista lumimaisemasta. En tykkää stressaamisesta ja kammoksun ajatusta, jossa jouluna hääritään puolikuolleena sukulaisia syöttäen, kun se vaan kuuluu perinteeseen :D On ihanaa lähteä ulkomaille "pakoon" joulua. Aattona syömme hyvin 26. kerroksen loungessa, ulkoilemme katselemalla uusia nähtävyyksiä, uimalla uima-altaassa, käyttämällä huonepalvelun palveluita ja rentoutumalla jalka- ja käsihoidossa. Sellainen aikuisten relax-joulu ilma hössötystä ja stressiä. Joulu on lastenjuhla, aikuisena joulun parasanti ovat jouluruuat, tunnelma ja jouluntuoksut. Aion käydä nauttimassa jouluruuan ennen joulua paikallisessa ravintolassa. Jouluruokien aatelia ovat imelletty perunalaatikko, kinkku, rosolli kera punajuurikermavaahdon sekä lanttulaatikko. 

Huomasin toissapäivänä kummilapsieni joululahjoja kääriessäni kauniisiin papereihin, että se on osa jouluperinnettä. Siitä se joulufiilis lähtee. On ihana lämmittää mukillinen daimkaakaota, fiilistellä kynttilänvalossa Michael Bublen joulubiisien soidessa taustalla ja kirjoitella joulukortteja. Onko teillä tiedossa jokin erityisen jouluinspiroiva verkkosivusto tai blogi?



Eilen illalla herkuttelin kevyesti paistetuilla hedelmillä, jotka pyörittelin hunajassa ja vaniljassa. Tarjoilin hedelmät jäätelön kanssa. Pienet ilonhetket kaiken arkikiireen keskellä on ihana asia, päivien pelastus.


Iltapalaksi sydämellisiä salamileipiä ja tomaattia kera katkis-caesarsalaatin.
Minulla ei ole rutiininomaista iltapalaa vaan kaivelen aina kaapinperältä mitä satun löytämään.


Mieheni toi minulle OneWayn teknisen alusasun, koska kunnolliset vaatteet liikkuessa ovat motivaation a ja o. Odotan jo innolla hiihtokelejä, kun pääsen suksimaan 10-20 kilometrin lenkkejä kauniilla keväthangilla. Olen huomannut vuosien varrella, että kunnon varusteet tekevät liikkumisesta vieläkin mukavampaa. Varustesatsaus on satsausta omaan itseensä, eikä rahat mene siinä ainakaan hukkaan. Hyvät ja laadukkaat välineet kestävät vuodesta toiseen ja saavat pitämään talviliikunnastakin.



Tekninen alusasu on kauniin värinen, pinkki keltaisilla raidoilla.


Sain eilen ihanaa postia, tilaamani design-joulukortit. Opiskelukaverini Miia Laurilan RiesaDesign suunnittelee muun muassa kortteja ja ompelee ihania lastenvaatteita. Tästä pääset Korpilumon sivuille.



Jokos olette laitelleet joulua kotiinne ja kirjoitelleet joulukortit?


Äitini kävi eilen kylässä ja muisteltiin mennyttä aikaa.  Hän kertoi, että jos kuorii omenan vain yhdellä veitsen pyörähdyksellä, pääsee Amerikkaan. Jos ripsi irtoaa,puhalla se ilmaan ja toivo. Jos saa viikattua lakanat tasan, pääsee naimisiin. Olen käynyt Amerikassa vain kerran, välilasku Mainen lentokentällä. Naimisiin en sen hirmuisemmin hingu, mutta toiveita minulla on vaikka muille jakaa ;)


Elämä on iso juttu. En kai koskaan kyllästy ihmettelemään elämän suuruutta ja sitä kuinka asiat kääntyvätkin parhainpäin ihan yllättäen. Olen kyllä rukoillut ja kiittänyt joka ilta. Kiitos yläkerran väelle :) Uskoni on taas suurempi kuin viikko sitten.

Enkeleitä päivääsi kera halauksen,


SHARE:

1 kommentti

  1. Joulukortit on valmiina, ostin ne Kirjamessuilta, mutta en ole saanut vielä aikaiseksi kirjoittaa niitä. Tulee olemaan tosi outo hetki, kun tämä vuosi on ensimmäinen etten kirjoita korttia mummolle...

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig