torstai 2. tammikuuta 2014

Friendship ♥

Huomenna ja ylihuomenna saatte yliannostuksen Varsovan matkastamme, kuvin ja aatoksin.  Uuden vuoden alussa on hyvä pohtia mennyttä elämää ja miettiä arvojaan. Uusi vuosi vaihtui ihanan ystävättäreni seurassa. On onni, että tapasimme aikanaan uintitreeneissä. Ystävyytemme on jatkunut noin 15 vuoden ajan. Aito ystävä uskaltaa sanoa vastaan ja antaa neuvoja, jotka saavat pohtimaan asioita eri kantilta kuin itse on alkujaan asiaa edes ajatellut. Haistan valheet jo kilometrien säteellä ja olenkin oppinut tunnistamaan aidot ja epäaidot ihmiset. Tunnistan aidot ystävät oman etunsa tavoittelijoista ja teeskentelijöistä. Olen karsinut vuosien varrella energiasyöpöt ja kavalat kaverit pois elämästäni. Ystäväkseni on vaikea päästä, mutta kavereita on toki enemmänkin. Kaverit ovat ns. hyvänpäivän tuttuja, mutta aitoja ystäviä joille voin soittaa vaikka keskellä yötä on tasan neljä. Olen onnellinen heistä jokaisesta. Ystävyytemme on kestänyt jokaisen ystäväni kanssa melkein lapsuudesta saakka, ystävyyttä ja luottamusta kun ei rakenneta yhdessä yössä. 
 
Ystävättäreni asuuSkotlannissa, mutta näemme silti pari-kolme kertaa vuodessa :)
Olen kasvanut vuosien saatossa ihmisenä ja minulla ei ole enää tarvetta miellyttää suurta ihmisjoukkoa. Olen luonteeltani sosiaalinen ja ennakkoluuloton ja tulenkin sen takia ihmisten kanssa varsin hyvin juttuun. Kaikkia, kun ei tarvitse rakastaa, täytyy vain tulla toimeen. Muistan lapsuudestani sen, että minulla oli jo silloin paljon kavereita, joista osa on jäänyt aikuiskään saakka syventyen ystävyydeksi. Olemalla oma itseni helpotan omaa elämääni, ja jos minua ei hyväksy tällaisena kuin olen niin seuraani ei ole pakko tulla. On hurjan hienoa, että minulla on ympärilläni paljon ihania ihmisiä ja ystäviä. Mutta ystävyyskään ei pysy elossa ilman sen hoitamista. Ystävyys on vastavuoroista ja ystävyydessä ei tarvita paljoa sanoja, toinen hoksaa asioita jo puolikkaasta sanasta tai teosta. Aito ystävä on myös luotettava. Luottamus se on tärkeää elämän jokaisella osa-alueella. Kavaluus ja epäluottamus ovat varmoja asioita, jotka tappavat elämässä kaiken, jopa ystävyyden. Ystävyyttä ei saa myöskään käyttää hyväkseen, koska ystävyyskin voi päättyä.

Joskus on hyvä kurkistaa peiliin ja katsoa mitä sieltä löytyy. Monesti elämämme ristiriidat johtuvat omasta asenteestamme. On ihmisiä joiden kanssa kemiat kohtaavat ja juttua riittää, mutta on myös niitä ihmisiä joiden kanssa ollaan tuppisuuna ja koetetaan päästä käsinkosketeltavan epämiellyttävästä ja epäaidosta tilanteesta mahdollisimman pian karkuun. Ihmettelen myös ihmisiä, jotka pyytelevät anteeksi omaa olemassa oloaan tai ne tyypit, jotka turhan tärkeilyn takia menettävät otteensa oikeasta elämästä.
Meidän hurja uuden vuoden juhla juoma, Herra Hakkaraisen limua!

Eläimet opettavat aitoa ystävyyttä, hoitamalla ystävyyttä saat aitoa rakkautta takaisin.Se mikä on kaikista tärkeintä. Tänään ja joka päivä. Hellyys. Itseä, muita ja koko elämää kohtaan. Ystävyyttä kannattaa arvostaa ja kunnioittaa koko suurella sydämellään.


Kävin ennen joulua yhden ystäväni valmistujaisissa.

Kuten Shakespeare totetaa 104. sonetissaan ystävyydestä,

SONNET 104

To me, fair friend, you never can be old,
For as you were when first your eye I eyed,
Such seems your beauty still. Three winters cold
Have from the forests shook three summers' pride,
Three beauteous springs to yellow autumn turn'd
In process of the seasons have I seen,
Three April perfumes in three hot Junes burn'd,
Since first I saw you fresh, which yet are green.
Ah, yet doth beauty, like a dial-hand,
Steal from his figure and no pace perceived;
So your sweet hue, which methinks still doth stand,
Hath motion and mine eye may be deceived:
   For fear of which, hear this, thou age unbred;
   Ere you were born was beauty's summer dead. 

 Ystävällistä torstai-iltaa,
SHARE:

4 kommenttia

 1. Oli taas niin ihana postaus! Ja helpottavaakin, kun huomaa, ettei itse ole yksin ajatustensa kanssa. Nimittäin mekin olemme karsineet sellaisia ihmisiä pois, jotka ovat kuluttaneet voimiamme. Joiden vuoksi mieli on pahoittunut useammin, kuin ilahtunut. Sellaiset, jotka ottavat, mutteivät anna. Jos hätä on, ei apua saa, mutta ollaan vaatimassa sitä ja tätä kyllä itselleen. Ja sellaisetkin, joille kelpasin ahdistuneena ja nälässä, mutten enää sitten, kun kerroin olevani onnellinen. Ei ne ole ystäviä sellaiset! totuuden sanominen ystävältä on ihan eri asia, kuin haukkua ja ahdistaa toista. Satu, olet hieno ihminen!
  -Viltsu-

  VastaaPoista
 2. Ihanaa iltaa Satu ♡
  Voi noita kisuja... söpöjä :)

  VastaaPoista
 3. Mikään raha ei korvaa aitoja ystäviä. Niistä on pidettävä kiinni.

  VastaaPoista
 4. Hyvät ystävät ovat kyllä elämän samppanja :)

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig