lauantai 25. tammikuuta 2014

You should live everyday like its your birthday!

Juhlitaan ainutlaatuisuuttamme. Kannetaan näkymätöntä tiaraamme yhtä arvokkaasti kuin kuvankaunis Grace Kelly. Vanhennun tänään taas yhdellä vuodella, always 25 ;D Ja taas päivän lähempänä kuolemaa. Isäni mummo kuoli juuri tänä aamuna reilu kolmekymmentä vuotta sitten. Minä synnyin illalla, viittä vaille kymmenen. Vanhempani olivat nimenneet minut jo Petteriksi ja odottivat poikaa, mutta mummo oli todennut äidille ja isälle, että "poikaa odotatte, mutta tytön saatte". "Tässä 100 markkaa, ostakaa tytölle mekko". Mummo tiesi, tyttöhän sieltä tuli ja vielä kuukauden etuajassa. 


Onhan se aika hienoa, että tietää oman syntymäpäivänsä ja- vuotensa, koska monessa maassa ihmisillä ei ole harmainta haisuakaan syntymäpäivästään. Vaikkei olisi sen suurempaa syytä juhlia, niin aina kannattaa juhlia ainutlaatuisuuttaan. Joka viikko onnistumme jossain asiassa ja opimme uutta. Viime aikana on ollut kiire, on kuin katsoisi nopeutettua leffaa. Elämä etenee valonnopeudella. Aina jää jotain kaunista huomaamatta. Mutta siitä olen onnellinen, että olen oppinut kuuntelemaan itseäni ja osaan sanoa tarvittaessa "ei". Olen oppinut kunnioittamaan itseäni.


 kuva

 Lauantain kevennykseksi löysin vihkon lapsuudestani, jossa oli tällaisia kysymyksiä ja uudistin hieman vastauksia. Ystäväni tai äitini on ne keksinyt kysymykset ja minä olen vastannut niihin ensimmäisen kerran ollessani jtn 10vee :)1. Mitä vastasit pienenä ja nyt isona kysymyksiin. Mikä sinusta tulee isona? Mun eka tunnettu vastaus on ollut sairaanhoitaja (oon veri-ja piikkikammoinen) tai opettaja. Tykkäsin opettaa jo pienenä pikkuveljeäni, pidin hänelle koulua ja kokeita :D Tällä hetkellä, jos saisin valita koulutuksen ja ammatin, nin haluaisin olla juuri tämä kuin nyt olen eli erityispettaja tai pappi.

2. Mitkä olivat sarjakuvien/piirrettyjen lemppareitasi? No ihan ehdottomasti Muumit, Peppi Pitkätossu, Muppet Show ja  Asterix &co ja Maailman ympäri 80 päivässä. Fraglit ja Alf. Tähän listaan lisäisin nykyaikana Viivin ja Wagnerin.

3. Lempileikkejäsi?
Legot. Huoneeni lattia peittyi tarkkaan rakennetuista legorakennelmista; ihan kunnon legokaupungeista.  Niin, ja pidimme joskus kavereiden kanssa ala-aste ikäisinä missikisat pihallamme. Rakennettiin oikein lavoista estradi ja kaikki :D
 Talvella laskettiin mäkeä ja kesällä pidettiin Olympialaisia.


4. Mistä urheilusta pidit/harrastit?
Harrastin monia lajeja lapsuuteni aikana; ainakin uintia, voimistelua, pyöräilyä ja urheilua monipuolisesti. En muista koska aloin pitämään urheilusta, mutta hiihtämistä aloin inhota ylä-asteella ollessa, kiitos "ihanan" liikanopen!
 Tällä hetkellä odottelen hiihtokelejä, kun se ei ole enää pakollista on se kivaa. Löysin hiihtämisen uudelleen vasta kaksi vuotta sitten.


  5. Ensimmäinen musiikki-idolisi ?
Hmm. Muistan, että joku oli, mutta mikä? Olin jo lapsena kiinnostunut musiikista, ja tykkäsin vetää sooloja musatunnilla. Madonna, Dingo ja New kids on the block. o Mulla oli tapetoitu huoneeniseinät Madonnan kuvilla, joten en ollut mikään semifani! Tällä hetkellä pidän monipuolisesti eri musiikigenreistä. Mainitsen pari Ultra Bra, Abba, Lizzie ja Cheek.6. Parhaat synttärisi ja miksi? Kaikki! :D Herkut maistuu edelleen, ja ne ihanat penaalit, joita sai kamuilta pienenä tyttönä synttärilahjoiksi. Lapsuuden synttärit olivat niitä parhaita.  Aion juhlistaa keski-ikäistymistäni keväällä parhaiden ystävieni kanssa. Hyvää ruokaa, viiniä ja taustalla soi tunnelmaan kuuluvaa musiikia. Spotify on hieno keksintö! Kolmen viikon kuluttua lähden laivalle, jossa vietän pieninuotoisesti synttäreitäni, vol 1. Hyvää ruokaa, juomaa ja lepoa. Se yökerho jätetään väliin.


7. Paras joululahjasi/ muu lahja, jonka olet saanut?
Lapsuudessa, oletan? Menee ihan varmasti Barbie/ Lego -osastolle.  Suuri legolinna! Niin, ja ulkomaanmatkat, ihania muistoja! Karmein joululahjani on jo ex-mieheltäni hammastahnaa ja saunakiulu! Hän oli aikalailla käytännöntyyppi. 8. Mitä olisit halunnut elämässäsi tehdä, jota et vielä ole tehnyt?
Hmmmmm. Oppia uutta, toteuttaa unelmiaan, elää onnellisena ja kuolla. Haluan matkustaa vielä moneen monituiseen uuteen kohteeseen. Lapsena matkustelin perheeni kanssa paljon, 2-3krt vuodessa ulkomailla. Olen käynyt noin noin 60 kertaa ulkomailla. Kauneusleikkaukseenkin voisin mennä, jos sellaiseen on aikanaan tarvetta. Minulta pienennettin viisitoista vuotta sitten rintoja terveydellisistä syistä. Voisin edelleenkin mennä operaatioon.


 kuva

Tähän ikään mennessä on tullut pohdittua elämää monelta eri kantilta. Olen huomannut,että on niitä huonosti nukuttuja öitä, jolloin herää kotimme ohi ajavan nuorisoauton äänen. Niillä on juhlat. Öitä, jolloin havahdun siihen, että kissa toimii vieressäni lämpöpatterina. On päiviä, jolloin haluaisi olla vain kotona ja peiton alla. Sitä on huomannut, että se arkinen onni koostuu pienistä asioista. Ne asiat, jotka olivat iso ongelma viisitoista vuotta sitten ovat tällä hetkellä kuin kärpäsen kakka itämeressä. Arvomaailma muuttuu, mutta on toki niitä ankeitakin päiviä. Päiviä, jotka haluaisia pikakelata. Mutta onneksi on olemassa myös niitä päiviä, jolloin voi nostaa skumppapikarin ilmaan ja ajatella, kuinka ihanaa elämä onkaan.


Kiitän teitä kaikki onnitteluista, kiitos ja niiaus 

Illalla oleillaan pyjamassa kotosalla, saunotaan, tehdään kotitekoinen jalka-ja kasvohoito, nautitssn hyvää ruokaa, lasi viiniä kera juustojen, katsotaan Watson-palvelusta leffa ja kaivaudun syvemmälle sohvan syleilyyn.
Illalla jälkkäriksi on luvassa alla oleva vadelmajäädyke. Kattaus on jo puoliruokaa, synttärilahja minulta minulle!I believe that everything happens for a reason. People change so you can learn to let go. Things go wrong so you can appreciate them when they're right. You believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself. And sometimes good things fall apart so better things can fall together. 
Marilyn Monroe
 Haluan jakaa teille synttäripostaukseeni yhden kaikkien aikojen suosikkibändini eli Abba-kirjan kauniita ja hauskoja kuvia. Madonna-kirja on myös mielenkiintoinen, koska sen on kirjoittanut Madonnan veli.


Tämä vaate on aika kamala, mutta ollut varmasti hieno 70-luvulla.


Mä pääsen Abba-museoon maaliskuussa hiihtolomalla, jee! Yksi unelma on sitten toteutettu.
Aamupalaa antaessani kisut odottavat ruokaansa yleensä näin, hännät vastakkain :D Mulle tulee tästä mieleen aina Abban The Winner Takes It All-biisi.

Olen iloinen, että olen saanut näinki pitkän ja suht terveen elämän. Paljon on nähty ja koettu. Aina on noustu suosta, kun sinne on jouduttu.  Paljon työtä, vahva ote, päämäärätietoisuus. Elämä ei ole ollut viime aikoina ainakaan helppoa, se on ollut veitsenterällä luistelua ja ohdakkeissa kävelyä kivusta huolimatta. Toivon synttärilahjaksi niiden pienten toiveideni toteutumista ja lahjoituksia Kodittomien koirien ystävät ry:n tilille, pienikin lahjoitus on suuri asia! 

Kohotan maljan itselleni ja teille kaikille ihanille, bling, bling!


SHARE:

11 kommenttia

 1. Olitkin nopea :) Ihanaa syntymäpäivää! Repesin tuolle sydän asulle <3

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea! Blogissani on sinulle tänään haaste, tule kurkkaamaan :)

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea! Leppoisaa syntymäpäivää!

  VastaaPoista
 4. :) Paljon onnea. Olipa ihana synttäripostaus ja edellisen kommentoijan tavoin tuo sydänasu oli jotain aivan liikaa :D.

  VastaaPoista
 5. Vietähän oikein mukavaa syntymäpäivää :))

  VastaaPoista
 6. Minussa myös tuo sydän asu herätti hilpeyttä :) Ja New Kids On The Block - niin muistan kuinka olin ihastunut heihin :)

  VastaaPoista
 7. Paljon onnea! Ihania ajatuksia :)

  VastaaPoista
 8. Iloiset synttärionnittelut sinulle!!

  VastaaPoista
 9. Ihanaa synttäriä sinulle ihanaiselle.

  VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig