lauantai 3. tammikuuta 2015

Praha II - vinkkejä

Tänään piipahdamme Prahaan Kaarlensillalle ja sen toiselle puolelle sekä vanhaan kaupunkiin. Kaarlensilta on todella vaikuttava ja sieltä on upeat näkymät. Majoittuessasi vanhaan kaupunkiin ovat kaikki nähtävyydet ja ostospaikat aivan kävelymatkan päässä. Taksia ei kannata käyttää, koska turisteja yleensä yliveloitetaan. Jos käytät taksia, niin sovi ennen taksiin menoa hinta. Itse tilasimme hotellimme kautta sähköpostilla kyydit lentokentältä hotellille ja takaisin. Tällöin summa on sovittu ja ei satu ikäviä yllätyksiä. Maksoimme taksimatkasta 580 korunaa per suunta eli noin 22 euroa. Varasin hotellin kautta lentokenttäkuljetukset Panamaankin. 

Prahassa on paljon myös ns.pimeitä takseja, joten kannattaa katsoa kenen kyytiin hyppää.  Kannattaa myös välttää paikkoja, joissa lukee Herna tai Non stop, koska näissä paikoissa on rikollisia ja peliongelmaisia. Näistä paikoista ei pääse ulos ilman, että maksaa portsarille monia satoja euroja. Meille ei sattunut minkäänlaisia ikäviä juttuja, koska olin hyvissä ajoin ennen matkaa tutustunut Prahaan kirjojen kautta.

Kaarlensilta on 516 metriä pitkä ja lähes kymmenen metriä leveä. Se koostuu kuudestatoista kaaresta. Silta yhdistää toisiinsa Prahan Pienen puolen ja Vanhankaupungin. Sillan ovat vallanneet turistimassat, rihkamakauppiaat ja katutaiteilijat. Jos haluaa nauttia sillalla kävelystä rauhassa ilman tungosta, on parasta mennä sinne erittäin myöhään illalla tai erittäin aikaisin aamulla. Patsaista suosituin on varmaankin Pyhän Johannes Nepomukilaisen patsas. Hän oli tšekkiläinen marttyyripyhimys, joka teloitettiin heittämällä hänet sillalta alas kuningas Vaclav IV:n hallintokaudella. Patsaan muistolaatta kiiltää, sillä tuhannet ihmiset ovat kosketelleet sitä vuosisatojen aikana. Patsaan koskettamisen sanotaan tuovan hyvää onnea ja varmistavan, että kyseinen henkilö vielä palaa takaisin Prahaan. Me teimme työtä käskettyä, saa nähdä toteutuuko toiveemme. Siltaa koristavat kolmenkymmenen pyhimyksen patsaat, joista useimmat ovat parhaiden böömiläisten kuvanveistäjien tekemiä vuosien 1683 ja 1714 välisenä aikana.

Prahaan matkatessa kannattaa varata aikaa ainakin 4 päivää, jolloin kerkiää ihastella rauhassa kaikki nähtävyydet ja koluta kauppoja. Kauppoja, joissa useat merkkituotteet ovat yllättävän edullisia Suomen hintoihin verrattuina.


Eilen piipahdin ottamassa hepatiittirokotukset, koska Panaman matka on jo 8 viikon kuluttua. Kahdeksan viikon kuluttua istun näitä aikoja matkalla lämpöiseen :) Rokotukset kannattaa tarkistuttaa aina, kun matkustaa hiemankin eksoottisempaan valtakuntaan. Hepatiitti A- ja B -yhdistelmärokote suojaa sekä hepatiitti A- että hepatiitti B -viruksen aiheuttamilta maksatulehduksilta. Hepatiitti A tarttuu ruoan, juoman ja huonon hygienian kautta. 

 Keltakuumerokotusta suositellaan pääsääntöisesti niille 9 kuukautta täyttäneille, jotka matkustavat keltakuumeen esiintymisalueille, erityisesti kaupunkien ulkopuolelle ja viidakko- tai savannialueille. Keltakuume on hyttysen välityksellä leviävä vakava, akuutti virustauti, joka usein johtaa kuolemaan.

Huomenna esittelen muutamia ostoksiani. Ostoksiani, jotka tein todella edullisesti.


* Kepeää kaamoksen aikaa *

SHARE:

4 kommenttia

 1. Ihania kuvia, Praha kyllä näyttää kaupungilta jonne haluaisin matkustaa.

  VastaaPoista
 2. Oi että mitä kuvia. Hirmuisen paljon Riian kaltainen, mutta silti erilainen. <3 Katukyltitkin hyvin samanlaiset. :) Oi että mikä ihana matka!

  Iloista viikonloppua Satu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Praha on huomattavasti kauniimpi ja nykyiaikaisempi kuin Riia :)

   Poista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig