tiistai 27. tammikuuta 2015

Helsinki - juhlintaa, ostoksia ja ystäviä*


Kiitollisena niiaan kaikille onnittelijoilleni. Wau, olette upeita!
Purkitan saamani onnentoivotukset purnukkaan, koska onnea tarvitaan elämässä aika ajoin. Kun onnen ja hyvän säilöö sydämensä sopukoihin, ei se pääse pilaantumaan. Onni vahvistuu. On upeaa saada elämänlankaansa sentin verran jatkoa viime vuodesta. Luku 36, voisi olla sydämellinen, onnellisen aurinkoinen unohtamatta pienen pientä melankolian sateen ropinaa, uusia mahdollisuuksia luova, sellainen kuplivan iloinen ja vahvistavan vahva. Juuri minun näköiseni.


Ajattelin esitellä teille Helsinki-viikonlopun ostokseni. Olin ajatellut käydä Peak Performancella ja siellä piipahtaessani sain kuulla liikkeen olevan auki viimeistä päivää,  mukaani tarttui puoleen hintaan punainen huppari ja tummansininen toppatakki. Peakin huppareita minulla on jo ennestään ja tykkään niiden paksusta ja laadukkaasta kuosista. Vaikka Peak Performancella onkin varsin kallista vaatetta, mutta myös laadukasta, niin ihmettelen kovasti, kun Helsingin kokoisessa kaupungissa ei tällainen liike menesty. Lama on syvä, pelottavaa. Peakilta totesivat, että jos aika on joskus parempi, niin liike saatetaan nähdä vielä Helsingissä.

Peakin takista olen haaveillut jo pidempään, mutta sen korkean hinnan takia en ole raaskinut hankkia sitä. Takki on todella lämmin ja se meneekin minulla vuosia. On ihanaa, ettei joka vuosi tarvitse osta uusia vaatteita. Viime talvena ostin Hilfigeriltä alennusmyynnistä pitkän untuvatakin ja se on ollut todellinen lytö ja mikä lämpö. Vaikka maksoinkin takista keskivertoa kovemman hinnan, niin en ole katunut kertaakaan sen ostamista. Sen verran lämpöinen ja käytännöllinen se on ollut. Huomenna piipahdetaan Kämpissa, Teatteri-ravintolassa ja muutamassa muussa paikassa. Minulle Helsingistä on muodostunut henkireikä. Siellä ollessa tunnen olevani pienoisella lomalla, keskellä elämää. Minulle Helsinki on yhtä ihana paikka kuin Keski-Euroopan maat. Pieni irtiotto arjesta tekee hyvää. 

Suomessa asiat ovat suht hyvin vaikka täälläkin on paljon köyhyysrajan alapuolella eläviä ihmisiä. Olen nähnyt paljon kurjuutta ja se on tietysti järkyttävää, eniten minua ovat järkyttäneet kodittomat ihmiset/eläimet ja kaduilla parveilevat prostituoidut,  länsimaisten turistien hedonismia. Jotkut turisteista  ovat menneet täysin sekaisin vallantunteesta, seksiä, viinaa ja toisen elämän voi ostaa niin edullisti. Elämä, 30 minuuttia ja edullinen hinta. Kamalaa. En halua edes ajatella tätä asiaa enempää. Suomessa matkailu on varsin turvallista eikä tällaisiin asioihin törmää koko aikaa kaduilla. Aina ei siis tarvitse lähteä Suomen rajojen ulkopuolelle, että tuntisi olevansa lomalla ja kaukana arjesta.

Uusi ympäristö antaa minulle aina uudenlaisen tilaisuuden tarkastella elämääni.Matkojen jälkeen teen aina oivalluksia itsestäni ja elämästäni, olen tehnyt jopa elämäni inventaarioita kotiin palattuani. Sisäinen matka on tärkeä matka, joka jokaisen tulisi tehdä muutaman kerran vuodessa. Seikkailu elämässä on ihanaa,  enemmän hetkessä elämistä, silloin näkeekin enemmän. Oivalluksia ja sisäistä paloa.









Voimallista tiistaita ja kauniita ajatuksia*


SHARE:

4 kommenttia

  1. Onnea myöhästyneesti. Se oma ikä on aina hyvä ikä.

    VastaaPoista
  2. Onnea vielä täältäkin. Peak on niin älttömän hyvä merkki, että kyllä olet tehnyt mahtavat löydöt ja selvästi ollut ihana viikonloppu muutenkin.

    Kivaa tiistaita Satu <3

    VastaaPoista
  3. Myöhästyneet onnittelut kaimalle <3

    VastaaPoista
  4. Peakin vaatteet on mieheni heikkous. Harmi vain kun ne tosiaan on megakalliita. Kumma ettei liike siellä menesty, ohoho.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig