perjantai 2. tammikuuta 2015

Praha

Hotel Hilton lentokentällä. Praha  ja hotelli Elysee. Prahassa hotellimme sijaitsi aivan keskustassa ja sijanniltaan se oli erittäin hyvä. Myös huone oli sellainen, josta huokui tunnelmaa. Hotellilla on aikalailla suuri merkitys lomaan. Jos hotellihuoneessa juoksentelee torakoita tai siellä on jotain muuta hämärää, niin lomafiilis kärsii aikalailla. Hotelli Elysee löytyy Tjäreborgin listoiltakin, mutta me matkasimme jälleen kerran Travellinkin kautta. Tällä tavoin saimme kaksi matkaa yhden hinnalla.

Kerroin teille jo eilen Prahan matkasta, joten voitte kurkata sieltä alkupuheet.
Praha on ehdottomasti sellainen paikka, joka täytyy nähdä.
Kaupunki on varmasti parhaimmillaan kevään ja kesän aikana.
Talvella matkatessa kannattaa muistaa varustautua lämpimillä ulkovaatteilla. 
Prahassa on käytössä rahayksikkö koruna. Yksi euro vastaa noin 27 korunaa. Suurimmissa kaupoissa voit maksaa pankkikortilla ja pankin puolelta.

Tänään matkataan vanhaan kaupunkiin, astronomisenkellon juurelle ja ihastelemaan tämän kaupunginosan kaunista rakennusmiljööta. Huomenna saatte ihastella Kaarlensiltaa ja lisää kauniita maisemia.

Tuliko sinulla kenties kysyttävää Prahasta?

Tänään menen töihin vaikka olo onkin kipeä. Edessä on vielä työviikonloppu, mutta luulen, että jaksan. Kovalla sisulla, jos ei milään muulla. Kolmen viikon kuluttua matkaan viikonlopuksi Helsinkiin Educa-messuille ja viettämään synttäreitäni sekä 9 viikon kuluttua nautin Panaman auringosta. Sitä jaksaa paremmin sairastaa, kun on mitä odottaa.


 Lentokenttä Hiltonin lounge, jonka tarjoamiset olivat melkein yhtä hyvät kuin Varsovan Hiltonissa.Välimerellisestä ravintolasta Comossa saimme mukaamme kauniit gerberat  Hieno tapa muistaa asiakasta, joka äänestää yleensä aina jaloillaan. 


Benettonin putiikki oli kuin satulinna. Prahasta löytyy vanhasta kapungista ökyliikkeiden ostoskatu.


Tikkupullaa.

_Tynin kirkko

Astronominen kello. Tästä kellosta näkee ajan lisäksi kuukauden ja vuodenajan. Lisäksi se osoittaa horoskooppimerkit (perinteisen eläinradan, ei uusia jotka ovat hiljattain olleet uutisissa), aurinko- ja loma-ajat kristillisessä kalenterissa. Joka tunti kuoleman merkki (eli  luuranko) ilmestyy ja soitta kelloja samalla kun 12 opetuslasta ilmestyvät sen yläpuolelle. Lisäksi kukko kiekkuu ja erilaiset hahmot pudistavat päätää epäuskoisena, Saituri näyttää, että hänellä on pussi kultaa ja itserakas ihailee itseään peilistä.


Herkuttelin aina kuin mahdollista Creme bruleilla. Kotona voi kiristellä vyön nyörejä, mutta matkoilla voi ottaa rennommin.


* Rentouttavaa viikonloppua *


SHARE:

1 kommentti

  1. Oi Praha on niin kaunis! Me kävimme keväällä kun kirsikkapuut kukkivat, mutta kuvista päätellen se on kaunis joulu kaupunki myös :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig