sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Ostoksia Prahasta - vinkkejä

Ulkoministeriöön on nyt rustailtu matkustusilmoitus. Koska Panama ei ole suomalaisten turistikohde, niin jos jotain ikävää sattuisi niin ovat tietoisia siellä olostamme. Rakastan uusiin tarinoihin sukeltamista. Matkustaminen, se on pala elämäni tarinaa. Säästäminenkin on saanut uudet siivet. Punnitsen tarkasti ruokakaupassakin ostoksiani, koska haluan matkailla. Ja tällä tavoin saan säästettyä suuriakin summia, kun ruokaa ei mene roskiin. Ei ne suuret tulot vaan pienet menot.

Sitten itseasiaan eli ostoksiin, joita tein Prahan matkalla. Ostin matkalta sellaisia tuotteita, joita en raaski ostaa täältä Suomesta. Minulle on tärkeää, että ostamani vaatteet tai yleensäkin tuotteet ovat pidempiaikaisia hankintoja, jotka eivät pelästy heti ensimmäistä pesua. Ei se määrä vaan laatu. Prahassa oli osassa putiikeissa hyvät alennusmyynnit vaikkei hinnat muutenkaan huimanneet päätä. Äitini teki varsinaisia löytöjä, hän osti saappaita ja vaatteita todella edullisesti. Vinkki vitosena suosittelen, että etenkin näin talvella Prahaan matkaavan kannattaa laittaa jalkaansa matalakantaiset kengät. Aivan sen takia, että osittain kadut ovat mukulakivisiä ja osa kaduista on laatoista rakennettu. Lumen tullessa kadut ovat todella liukkaita. Talvella Prahassa on kylmä, joten suosi untuvatakkia, käsineitä ja hattua.

Piipahdin Bossilla ostamassa miehelleni pitkähihaisen trikoopaidan ja lyhythihaisen paidan. Köyhdyin näistä kahdesta paidasta yhteensä 80e. Desigualilta ostin pari tunikaa, jotka maksoivat myös yhteensä noin 80e. Eli huomattavasti Suomen hintoja alhaisemmat hinnat ja aivan kivijalkaliikkeissä. Desigualilta tarttui mukaan myös takki, joka oli alennusmyynnissä puoleen hintaan. Takki jäi äitini luo, joten siitä saatte kuvaa myöhemmin. Olen laittanut osaan ostoksiini hinnat, jotta saatte käsityksen Prahan hintatasosta.

Gantilta ostin kauan haaveilemani keltaisen neulepaidan ja Benettonin alennusmyynnistä mustan läpinäkyvän paidan helmikirjailuilla. Sekä samaisesta kaupasta ostin kummitytölleni synttärilahjaksi pari kivaa vaatetta. Zarasta mukaani tarttui klassinen musta neuletakki "timantti" napeilla. Prahan kaupat olivat pullollaan vaikka millaisia ihanuuksia, mutta päätin etten osta vain sen takia, että on halpaa. Halusin ostaa vain sellaisia vaatteita, joita minulla tulee oikeasti pidettyä. Ostin myös leivontatarvikkeita ja Gate-kaupasta erikoisia hiuslenkkejä.

Praha on varsin pieni kaupunki ja sen kaikki nähtävyydet ja kaupat saavuttaa kävellen. Kaupat löytyvät Venceslauksen aukio (Václavské náměstí) ja nurkan takaa Male Namestilta löytyvät muun muassa Zara ja Gant. Male Namestin päästä löytyy ostoskeskus Palladium. Kyseessä on ehdottomasti Prahan paras ostoskeskus. Ylin kerros on kokonaan pyhitetty ruoalle, ja hinnatkin ovat kohtuulliset. Tarjolla on niin susia, kiinalaista, amerikkalaista ja Lähi-idän keittiötä.  Söimme kanawrapit kera veden eli kaksi wrappia ja kaksi pulloa vettä maksoivat yhteensä 7e. 

Venceslauksen aukiolla on muun muassa C&A, Gate, Desigual, Bata, Marks & Spencer sekä paljon muita liikkeitä. Jos tältä kadulta et löydä sopivaa ostettavaa, niin et sitten mistään. Hintahaitari on suuri ja löydät sieltä kaikenhintaista ostettavaa.  Prahaan pääsee edullisesti, kun tekee sinne omatoimimatkan. Tescon supermarket löytyy uuden ja vanhan kaupungin rajalta. Tesco, Narodni trida 26, Nove Mesto. Hyvin varustettu tavaratalo, jossa on myynnissä vähän kaikkea ja alhaalta löytyy ruokaosasto. Bata sijaitsee Vaclavske namesti 6. ja se on Tsekkiläinen kenkäjättiläinen. Tavaratalossa on edulliset hinnat, ja siellä on helppo tehdä löytöjä. Böömiläinen kristalli ja käsityöt ovat perinteisiä prahalaisia tuliaisia. Näitä tuliaisia löytyy niin torikojuista kuin kaupoistakin. 


Prahan kaupat avaavat ovensa yleensä aamukahdeksan ja kymmenen välillä ja sulkevat ovensa kello 20-22 välillä. Suuremmat kaupat, tavaratalot ja turistikaupat ovat avoinna myös viikonloppuisin. Maksukorteilla pystyt maksaman Prahassa, ja niitä voi käyttää pieniäkin summia maksaessa. Nykyään niiden käyttäminen on myös turvallista, sillä tunnusluku syötetään kassoilla oleviin laitteisiin eikä korttia luovuteta pois omista käsistä missään vaiheessa. Käteisellä maksaessa kannattaa maksaa Tsekin kruunuilla, sillä euroilla maksaessa vaihtokurssi on huono.

Luksusta löydät Prahan hienoston suosimalta Parizska-kadulta, joka alkaa vanhankaupungin torilta. Tarjolla on mm. Cartieria, Jimmy Choota, Pradaa ja Guccia. Tämän kadun uksustuotteet ovat hieman kalliimpia Prahassa kuin Suomessa. 

Finnair itsessään on kallis firma lentomatkailijalle ja etenkin kaukolennoilla suosin ulkomaisten lentoyhtiöiden koneita. Helsinki-Praha lennolla tarjoillaan ilmaiseksi teetä, kahvia, vettä ja mustikkamehua., mutta kaikesta joudut maksamaan. Pieni pizzapalanen maksaa 10e ja sämpylä 8e. Ulkomaisilla firmoilla kaikki snacksit, ruuat ja juomat ovat yleensä ilmaisia. Etenkin AirBerlin on tästä hyvä esimerkki, saimme Miamin lennollamme joka toinen tunti pullon vettä, ruokaa, viiniä/olutta ja snackseja. Kaiken kukkuraksi saimme vielä sukat, unimaskit ja korvatulpat. Ja kaikki tämä sisältyi lennon hintaan.

Jos sinulla tulee kysyttävää Prahasta, niin kysymystä tulemaan :)


Gant


 DesigualPalladiumin ylinkerros, jossa on tarjolla vaikka millaista herkkua innokkaiden shoppailijoiden vatsoille. Benetton. Tässä paidassa on mukana musta alustoppi. Tämä maksoi 25e.

 Boss

Ihastuin Bratislavan matkallani näillä väreillä olevaan paitaan ja ostinkin sellaisen. Nyt on samanlaisilla väreillä paita myös Prahasta.
8e toppi
Zaran timanttinappinen musta neuletakki. Kuvassa neuletakki ei tule oikeuksiinsa.
H&M:ltä ostin turkoosi-ruskean tunikan.
Matka Prahaan oli taas uusi kokemus. Toivon, että vielä joskus voisin yhdistää työn ja matkailun. Senttien venytys jatkuu kukkarossa ja senttien kavennus kehossa. " Ai, mitäs mulle olikaan tuliaisiksi?"


* Suloisaa sunnuntaita *


SHARE:

5 kommenttia

 1. Ihania Prahan kuvia. Kivoja ostoksia olit tehnyt!

  VastaaPoista
 2. On joo Finnairilla suolaiset hinnat lennolla ruoassa.Mutta paljon käytän kuitenkin finskiä.Mun tytär on juuri nyt Prahassa,katoin täältä vinkkejä shoppailuun.Jotain laukkujuttuja suunniteltiin esim.Korsia tai vastaavaa.Tiedätköhän niistä et onko hinnat edullisemmat Prahassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kors on Amerikassa halppismerkki ja sieltä saa tätä merkki todella edullisesti mm. Macy´s tavaratalosta. Euroopassa ovat varsin hinnakkaita. Itse suosin Marc Jacobsia, jota harvemmin myydään Suomessa ja tuotteita voi tilata Jacobsin omilta sivuilta. Tallinnasta saa Merekeskuksesta 20 eurolla varsin laadukkaita Kors kopioita.

   Poista
  2. Pieniä hintaeroja voi olla Korsin laukuissa Suomen hintoihin, muttei mitään suuria :(

   Poista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Blog Design Created by pipdig